Nissan Leaf 2018: We testten de nieuwe generatie elektrische Top verkopers

Nissan Leaf 2018: foto's van de nieuwe generatieNissan Leaf 2018: foto's van de nieuwe generatieNissan Leaf 2018: foto's van de nieuwe generatieNissan Leaf 2018: foto's van de nieuwe generatie

De Nissan Leaf, best verkochte elektrische auto ter wereld, heeft al substituut. Ja, de nieuwe Leaf, acht jaar later bleek dat de eerste, zal aankomen in showrooms in januari en, natuurlijk, Het brengt veel meer dan een verandering in silhouet, hoewel dit is één van de meest opvallende aspecten.

Mitsuroti Morita, de ontwerper bepaalt zijn overeenkomstig de voorwaarden "koel" en "tech" en leven, is er weinig om ons te herinneren van de huidige Leaf en toch, kleine gelijkenissen in overvloed met de IDS concept car, amen van een voor de laatste Nissan. duidelijk, U zocht verminderen auto productieprinten, maar iets is, en daarmee de horizontale lijnen. Grill functie V-Motion, de koplampen of achterlichten boomerang-vormige het gemakkelijk te onderscheiden te maken; maar niet alleen nieuwe Nissan Leaf, 4,48 m, verschilt van elk ander auto, ook de vorm van het lichaam is zeer effectief. In feite, de luchtweerstand laag is, 0,28; en bereikt zelfs wanneer de bodem van hun lage mist koelhuis of andere coating.

Nissan Leaf 2018We hebben alleen bewezen in een gesloten lus en lage snelheden, maar alles voorspelt dat het lawaai van de crash in de lucht geen probleem op lange reizen met hem zal zijn Want ja, heb je voldoende energie aan die nog niet een uitsluitend stadsauto worden beschouwd en, zelfs zonder zichtbare aanwezigheid van geluid absorberende materiaal in het wiel, rolgeluid zal niet heel anders dan de huidige Leaf te zijn. minstens met wielen Dunlop Enasone EC300 met afmetingen 215/50 R17 en vindt een geringe geluidsoverlast. Uiteraard zullen we twijfels vertrekken toen we onze eerste metingen uit te voeren, en weg van de Japanse testbaan in Tochigi kunnen we het rijden voor de eerste keer.

Een ander ontwerpelement bijdraagt ​​aan onderste cabine production printing -heeft 1,54 m, maar een minder dan zijn antecesor- is het dak in tegenstelling tot de rest van het lichaam. Het zal een optie zijn en kunnen worden gekozen uit zwart, grijs of blauw. Europese markten voor de gekozen kleuren zijn acht, zes metalen en twee solide.

2018 Nissan Leaf elektrische fond

de aandrijfsysteem de Nissan Leaf is nieuw, Hoewel de e-Powertrain, die wordt gedefinieerd als de markering die het pakket regeleenheid, omvormer, motor en versnellingsbak, nog steeds een soortgelijk aan die van de eerste genererende in één blok.

Nissan Leaf 2018De investeerder, sneller; Het is een van die nieuwe elementen; hoewel de meest opvallende verandering is de motor: 109 verplaatst van de huidige generatie tot 150 pk, waardoor een aanzienlijke verbetering in prestatie die deze compacte elektrische stop in 7,9 seconden versnelling zal 0-100 km / h betekenen. Het elektrische systeem zou meer macht aan steun te geven en, de project manager, Hiroke Isobe, veronderstelt dat er problemen waren het integreren van een motor tot 220 pk zou zijn. "Betekent dit laat de mogelijkheid open dat in de toekomst nog een tweede motor voor de Leaf, nog krachtiger 150 pk die waarmee je gooit en in de buurt van 200 pk?" We vroegen. Geen antwoord, maar de dokter glimlachen Isobe beweegt ons wat Nissan bevestigt vandaag: in het komende jaar zal er die versie, hoewel nog niet bekend hoe de macht.

Echter, waar het grootste deel van een omwenteling een andere generatie Nissan Leaf in termen van energie, is het nieuwe gezamenlijke lithium-ion batterij. Zoals het geval is met het huidige model, waarin batterijen hoogspanning van 24-30 kWh was geweest, de nieuwe handhaven kiezen tussen twee vermogens, hoger dan vandaag, maar een soortgelijke ruimte met de nieuwe opstelling van de lithiumcellen polímetro de verdikte verkleinde ruimten daartussen innemen. Overigens ook verbeterde koeling.

dus, lagere batterijcapaciteit blad, altijd verbonden met 150 pk, -het paar geeft mkg 25,9 32,7 41 kWh mkg- zal, zoals in Zoe. Bovendien, het loof zal een aanzienlijk hogere capaciteit accu, nog niet onthuld door Nissan die vermoedelijk tussen 53 en 56 kWh hebben.

Nissan Leaf 2018Als de eerste, de 41-kWh, autonomie 378 km-over 240 in het werkelijke gebruik, zeggen- we met de tweede, krachtigere motor die zal verbinden bereiken, met enige speling worden overschreden 500 km. En niet alleen zal de Nissan Leaf is een elektrische lange afstand, maar weinig tijd gestopt leunen, want in 40 minuten 80 procent onbenutte capaciteit zou kunnen hebben kunnen blijven. Het 3kw laden van alle accu in 16 uur en bijgevuld met dubbele stroom twee keer zo.

Zelfs met de nieuwe accu 41 kWh, het gewicht van de nieuwe Nissan Leaf slechts 19 kilo stijgt ten opzichte van zijn voorganger.

Nissan Leaf 2018 aangepast naar Europa

We hebben contact met de Japanse versies van de nieuwe Nissan Leaf gemaakt die, wij worden verteld, zullen ze niet precies hetzelfde als we kunnen zien in Europa en zal rijden in de eerste week van oktober in Oslo (Noorwegen) zijn. Er zullen wijzigingen met betrekking tot de aanpassing van de suspensies, maar het blijft, want het is logisch, de architectuur van onafhankelijke wielen met McPherson voorwielen en rolt een torsieas achter. Veren, schokdempers en, naar alle waarschijnlijkheid, een stabilisator dikkere, meer vermogen om lichaam kadet te verminderen, zijn verschillend van elkaar Nissan Leaf, afhankelijk van hun markt. Wat het lijkt niet te zijn de richting varieert, elektrisch ondersteunde en releases van nieuwe software anders dan de huidige generatie.

Achter gesloten deuren, het ontwerp is vloeibaar en verschijnen blauwe accenten op de stoelen, het stuurwiel of het dashboard zelf. deze met uitzondering van het gebied van instrumentatie, is het in één stuk en verliest een deel van de galactische effect krijgen van de distributie-indicatoren verdiepingen boven de Nissan Leaf. De instrumentatie is vereenvoudigd en zelfs het slaan van het vinden van een analoge snelheidsmeter met een scherm, dit andere digitale en multiconfigurable. Nog een 7 "scherm, zou dit centrum beschikt over te brengen zoals navigatie, met meer punten próximos- belasting, audio, belasting, Power indicatie ... carplay zal beschikken over Apple en Android Auto in versies met browser.

Nissan Leaf 2018Daaronder vinden we een TFT-scherm controles voor de climate control lijkt van hetzelfde model het vervangt; Net als met de opdracht die de rijrichting, neutraal of park positie kiest. als vooruit "pookknop" vond een aantal nieuwe besturing, zoals e-pedaal of automatische parkeersysteem; onder de airconditioning, en in een zeer lage positie, het is de sleutel waarmee het begint of stopt de motor.

de kwaliteitsbeleving lijkt niet sterk punt en, inderdaad, we bevestigen dat een aantal assemblages voor de Europese markt zal worden beoordeeld op hetzelfde moment vertellen ons dat wat we zien zijn preproducción- units en tussen wat is gewijzigd ten opzichte van Nissan Leaf getest bij het Technisch Centrum Nissan Tochigi aan, die zal aankomen in de showroom er zullen veranderingen, zoals het vervangen van een aantal andere harde kunststoffen zacht, die is wat er kan gebeuren met sommige delen van het dashboard of deuren; integratie van verlichting in de make-up spiegel of LED's in plaats van gloeilampen of lichtpunten, en nog veel meer praktisch, de modificatie van de bevestigingspunten van de voorstoelen, op grotere afstand laten nemen het wiel Er zullen versies met elektrische regelgeving, terwijl de verwarming een universele apparatuur zal zijn; of waarin een beweegbare vloer in de kofferbak , Merkt de nuttige hoogte van de vloer of kantbelasting of achterbank eenmaal gevouwen, hetgeen gebeurt in 60/40 spoelen. Trouwens, geen reservewiel bandenreparatieset een zij komen na bekleding met kunststof ons ongeveer 435 liter.

Een andere verwachte verandering is de positie van de eco-knop -suaviza acceleratie en klimaat minder uitgeeft, wat resulteert in meer autonomy-, dat Europa zal zijn op het wiel.

Vanuit het dimensionale oogpunt, de nieuwe Nissan Leaf biedt goede leefruimte, vergelijkbaar met de vorige blad, hoogte en breedte, hoewel een lichte daling langsruimte onder onze eerste metingen. We zullen zien of bevestigd wanneer we toegang tot een auto rustiger hoewel ja we hebben gezien, met uitzondering van de bestuurder als het hoog zal veel ruimte als de regulering van de zitting niet wordt verlengd hebben, is dat achter de ruimte niet het is zeer groot.

Nissan Leaf 2018Nissan Leaf 2018 autonoom rijden

E-pedaal, propilot en propilot Park zijn drie termen die zullen moeten wennen aan te koppelen aan de Nissan Leaf, zij bepalen sommige van hun bijdragen steunen systemen drijven rand, een soort technologische democratisering.

Als de e-pedaal liet vrijwel drijven zonder de rem en stimuleert de bestuurder attent op hun reacties anticiperen; de propilot is de eerste stap van de nieuwe Nissan routekaart naar autonome rijden in een rijstrook, zal het de Leaf toestaan houden afstand met de auto die vooruit is, het remmen en het herwinnen van de ingestelde snelheid cruise autonoom. Zelfs als de auto die voor ons stopt, zal de Leaf en hoef je alleen maar het gaspedaal naar de propilot reactiveren raken. We bevestigen dat het systeem werkt heel goed, zelfs zeer Natuurlijk binnen de wagen tussen de lijnen markeren de baan zonder te trekken of abruptness. Volgend jaar, llHet EGARA voor Nissan autonoom rijden MultiLane en in 2020 op kruispunten. Voor later -binnen de komende tien jaar, maar zonder te specificeren when, het zal gaan over de verkoop van de eerste Nissan absoluut autonoom rijden in de stad.

Voor zijn deel, Propilot Park laat de bestuurder in het inparkeren, de enige taak van het kiezen waar u wilt parkeren, online of op de batterij, zelfs het selecteren van de positie van drie verschillende plaatsen. Hij zorgt voor de rest, dankzij een reeks van sensoren, waaronder een tiental ultrasound en vier hoge-resolutie camera's.

Bovendien zal het blad het steunpakket moeten de reeds bekende drijvende Nissan Intelligent Shield Protection, met rijstrookverandering waarschuwing control blinde vlek Autobrake bij botsingsgevaar daaropvolgende verkeer bij het achteruitrijden of kamer 360.