Citroën C4 Cactus Rip Curl: de C4 Campero testen

Citroën C4 Cactus Rip Curl, onze test foto'sCitroën C4 Cactus Rip Curl, onze test foto'sCitroën C4 Cactus Rip Curl, onze test foto'sCitroën C4 Cactus Rip Curl, onze test foto's

Optredens zijn vaak misleidend. Ook deze keer, omdat deze versie van Rip Curl naam brengt veel meer dan decoratieve veranderingen ten opzichte van andere Citroën C4 Cactus, net zoals deze verschijnen ook merkbaar. In dit geval, we zijn bij de controles van interessante benzinemotor turbo driecilinder 110 pk 1.2 PureTech Stop-systeem met&Start en stop-start de motor.

Bieden tal van onderscheidende informatie identiteit de Citroën C4 Cactus Rip Curl. Buiten schril contrast met het lichaam spiegels of dakrails verf; stickers of lagere toppen van de bumpers die metalen bescherming simuleren.

Maar je moet in gedachten te houden is dat dit origineel Citroen C4 Cactus Rip Curl Het doet ook Campero dan enig ander lid van het bereik. Hoe? Met eenvoudige maar zeer effectieve middelen. Een toneelstuk in zijn voordeel banden gemengd M + S, een Goodyear Vector 4Seasons; en aan de andere kant, Grip Control-systeem, aanpassing hoe traction control werkt in elk veld.

Grip Control veelzijdigheid te geven aan de Citroën C4 Cactus

Het graven van een beetje dieper in de Grip Regelsysteem Citroen C4 Cactus Rip Curl, in het wiel dat draait is het mogelijk om het ontkoppelen ESP of stel een modus voor rijden op asfalt; maar verschaft kan bewegen op paden in overeenstemming met een stevige elektronisch sperdifferentieel die voorkomt dat tractie. Of pas de traction control zodat in los zand, Laat gelijktijdig draaien van de voorwielen en uit de valkuilen van zachte bodems. Suit ook zeer gladde oppervlakken zoals sneeuw.

In de praktijk, en onder welke voorwaarden kunnen we proberen off-road, hebben ze al geweest tracks erg voetstappen land of andere, meer zanderige, zonder vergunning addertje onder het gras, nemen we geen verschil tussen verandering en andere management; hoewel in beide situaties effectief duurde het voordeel hechting van de wielen.

Citroën C4 Cactus Rip CurlStructureel, dit C4 Cactus Rip Curl Het biedt geen verschil gewicht met andere C4 Cactus met dezelfde motor, in casu de efficiënte, elastisch en zeer rond 110 pk 1.2 PureTech, terwijl wat brengt de wielen niet belangrijke nadelen opleveren: een geluid decibel -3 dB bij 120 km / h-gemonteerd dat andere versies en puur asfalt (Good Year EfficientGrip) en ook een lichte daling op en uitstekende remcapaciteit van dit model. Specifiek, 8,4 meter afstand van 120 km / h en 6,5 meter afstand van 100 km / h.

Persoonlijkheid ook aan de binnenkant

de Citroën C4 Cactus Rip Curl Ook biedt het een eigen en onderscheidende factoren in de binnenland. Specifieke vloermatten, riemen linten rood of frames in tegenstelling tot de uitgangen van beluchting zijn enkele van de "kleed" Rip Curl onderscheidende hoogtepunten.

in de uitrusting offer serie-, met betrekking tot de C4 Cactus Shine, de Citroën C4 Cactus Rip Curl zorgt voor de achteruitrijdcamera en parkeersensoren.

Citroën C4 Cactus Rip Curl, onze conclusie

Als je gaat verhuizen off-road maar heel af en toe kan het goed zijn voor meer dan anderen Cactus: zo zet de grip Controle, zeker, maar voegde daar zo het wielen M + S in vergelijking met standaard zomer in andere versies. De straf is dat ze maken meer lawaai en te bestraffen remmen. Ze zijn dramatische tegenslagen dan versies op asfalt, het verstrekken van wat ze brengen, maar je moet wegen.

Citroën C4 Cactus Rip Curl, gegevens (metingen Technical Center Highway)

TECHNISCHE GEGEVENSCitroën C4 Cactus Rip Curl PureTech 110
motor1199 cm3 / 3 cilinders
macht110 pk 5750 rpm
maximumkoppel20,9 mkg bij 1500 rpm
Acceleratie 0-100 km / h9.7 sec
maximumsnelheid188 km / h
gewicht1.117 kg
Real gemiddeld verbruik6,5 l / 100 km
werkelijke gebruik op de weg6,1 l / 100 km
Real stedelijke consumptie7.0 l / 100
Breedte / na136/133 cm
benen ruimte terug78 cm
romp400 liters
prijsVanaf 22.650 euro

U kunt ook geïnteresseerd

- Participeert in Best Cars 2017: Je kunt een C4 Cactus te winnen

- Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI: het werkelijke verbruik