Test: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige

: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige

Er zijn auto's die, zoals wijn, ik denk dat het winnen van het lichaam na verloop van tijd. Het gebeurde al met de laatste generatie Renault Megane, waarvan de eerste keer "slap" I afgewerkt als zeer glad waargenomen na het passeren kilometers; en ik weer gebeuren deze keer met de derde generatie van volledig Kia Carens. We klimmen en overmatige hulp stuurinrichting, de lange reis van verandering, of een motor met lage toerentallen weinig naar wat nu gebruikelijk, verplaatsen één eerste boodschap van zwakte dat echter, het dagelijks bestuur Binnenkort wordt het comfort, oplopend tot gebruik goed doordacht en functioneel minivan. De waarheid is dat niet verbazen me produceren.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige

7 jaar geleden, de vorige 2e generatie Kia Carens liet me veel smaak. En toen sprak van een opkomende Kia, een Koreaanse product naderen van de Europese ... interessant, dezelfde noten Ik las vandaag in vele lange na analyse van de range. Het is voorbij. Product tot product, Kia heeft al bewezen te leven, en zijn laatste Carens, die eveneens debuteert nieuwe platform, Het is slechts een voorbeeld.

good guy

het imago sterk verbeterd en een groter deel van het toerisme (Vandaag is 2 cm korter heeft paden naar 10 cm breder en 4 cm lager dan voorheen), Kia Carens eerdere correcties vele gebreken. We bekritiseren hun korte trottoirs, als ze nu zijn erg lang, met zetels wrap perfect; de boordcomputer was verkeerd van de instrumentatie, want vandaag vanaf het stuurwiel zelf; en de binnenkant was te streng voor nu blinkt uit met een modern design en hoge waargenomen kwaliteit, zelfs met gewatteerde bovenste dashboard of zelfs deurpanelen in kunstleer serie.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige

Het is waar dat de nieuwe Kia Carens nog steeds een "vlek" als een koppelingspedaal als u het grondig blijft zinken en met moeite terug te keren, of te lichtsensor activering vertraging; en zo is het dat geen invloed op de schenking, zonder het aanbieden in Spanje de laatste hulpsystemen, maar het kan worden opgenomen in andere markten ... en onthullen de vele "mute" toetsen biedt rond de geleider. En dat ding, in plaats van uiterlijk vertoon, is gastvrijheid. Moeilijk om meer afwijkingen gevonden aan boord van de nieuwe Kia Carens gebruiken. houding rijden is goed (niet te hoog een minivan en verstelbaar stuur en ook in de diepte) en vandaag de dag nog meer gepolijst gereputeerde familie ruimte en modulariteit zijn. Home sweet home.

U kunt dus de nieuwe Kia Carens niet een "10" helemaal niet, maar het is een opmerkelijk hoog in bijna alles. Tijd om het ondersteboven neer te zetten. de vitale achter breedte bijvoorbeeld uitzonderlijk, alleen overtroffen door de Toyota Verso. Het heeft ook drie afzonderlijke stoelen, dus ik zie dat de 2e rij is geschikt voor drie zetels, en twee volwassen, of een kinderzitje en twee volwassenen goed (grootouders, bijvoorbeeld). Vergeet geen SUV, die kinderen heeft, zal weten wat ik bedoel.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, kindveilige

De nieuwe Kia Carens is goed bijna Xsara Picasso moderne versie, waar er ook geen gebrek volledig vlakke vloer, ruime toegang, vents achter, verborgen lade onder de vloer (er zijn vele hol van binnen), behandeling "Clean Tex" in de bekleding van zitmeubelen tegen vlekken, en zelfs klaptafels voor kleine vermaken, bijvoorbeeld af te weren, tekenen . Mijn neven, althans, ze doen. Omdat, indien dit het langsbeweging van de drie achterbank (18 cm tot 13 Citroen C4 Picasso, 15 Ford Grand C-Max of 17 Renault Scenic) u brede beenruimte hebben of volledig de ontlasting aan de voorzijde rugleuning. En altijd, moet ik zeggen, met veel bagage.

de ten minste 555 liter kofferinhoud de nieuwe Kia Carens niet bereikt de 635 Citroën, maar ze "gekopieerd" naar Renault en duidelijk beter presteren dan Ford en Toyota. Haalt geweldig idee om het te monteren reservewiel underbody (Ja, nood), zodat het niet de conditie van de romp en zorgt voor een grote dubbele blinde achtergrond en een aparte lade voor roller lade. Ook moet de mogelijkheid van klapstoelen plat oppervlak, zelfs op de passagiersstoel: laat oplopen tot 2,70 meter lengte dash poort voor het laden van lange voorwerpen. Dit alles, uiteraard, met 5 plaatsen onze standaard tussenliggende afwerking Drive, voor 700 € meer (Standaard op de bovenste Emotion afwerking) kunt monteren twee zetels meer in de rede onder de laadvloer. Niet goedkoop (in een Grand Scénic kost 500 € en 300, Opel Zafira Tourer a), maar kan komen om behulpzaam te zijn.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Comfort vooruit

Als de veelzijdigheid van de Kia Carens vrijwel alleen wij vandaag nog om zetels te demonteren op het juist is dat niet zo'n uitmuntendheid niet bereikt, hoewel het goed presteert in zijn vertrouwde rol. Om te beginnen, is het niet sneller dan voorheen, zelfs met zijn meest aanbevolen motor (de nieuwe 1.7 CRDi top versie van 136 pk) Ook vandaag met zijn recortadísimo gewicht 150 kg minder dan de vorige Carens.

De reactie onder 2000 rpm, en totdat hij in een turbo zeer aanwezig, vandaag de dag is niet zo'n moderne diesel. Dus terwijl zijn rivalen zijn sterk bij lage toerentallen, Kia heeft geen andere keuze dan te camoufleren het verkorten van de ontwikkelingen veel veranderen voor die zwakheid niet slaagt dan snelweg factuur. En het doet. De 6e terugvorderingen bijna sporten helpt om zeer overtuigend, en bijna zonder het straffen van de andere kant consumptie; wat doet spreken, uitwisseling, op zeer efficiënte mechanische. In feite, ondanks dit, alleen grand Scenic 1.6 DCI en VW Touran 2.0 TDi Ze overtreffen hem ... en dat geldt ook Kia Stop / Start alleen op het hoogste afwerking Emotion ... niet hier. Laten we zeggen, als mensen drager die mechanisch voldoet aan wat u verwacht.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Evenals dynamisch. Ik heb gezegd dat, Start het nieuwe Kia Carens beweegt een zachte touch, vooral één richting "Flex Steer" dat, hoewel biedt 3 niveaus van hulp, neemt u mee naar overdreven Comfort en Normal modi vergeten. In de Sport voel je meer directe, maar altijd te veel op zichzelf informatief. Het is iets dat, echter, komt u bij het verstrijken van de tijd te accepteren als je eraan gewend en de mate van de benodigde roulatie. Zachtheid is altijd aanwezig ook suspensies.

Technisch gezien is de nieuwe Kia Carens de meest geavanceerde Multi-achteras door verloren gegaan een torsie-as, maar geen van beide vollast werken vandaag slechter voelen. Ongetwijfeld is de balans is de dominante notitie. De Carens filters en beheert ook de kuil, gemakkelijk te veranderen met duidelijke lichaamsbeweging, maar niet overdreven gedragen. Frena garanties, ondanks groeiende hier over banden Nexen 205/55 R16 waarvan zij geen wonder grip en een grote lineaire stabiliteit rodador fond. U kunt, nogmaals, het is niet een "10": er is meer wendbaar (in het bijzonder, Grand C-Max), Meer comfortabel (er is een Grand C-Picasso) En zelfs ook zijn er die het beste combineert beide werelden (grand Scenic, bijvoorbeeld). Maar als dat alles al somt een lagere minimumprijs 3.500 € dan een van zijn rivalen, dan zal het heel moeilijk zijn om een ​​vollediger te vinden. Het is de multiplier effect van de nieuwe Kia Carens.