Mercedes 200D 136 7G-DCT, de meest gepolijste

Een Mercedes 136 200d 7G-DCT, wordt de compacte premium bijgewerktEen Mercedes 136 200d 7G-DCT, wordt de compacte premium bijgewerktEen Mercedes 136 200d 7G-DCT, wordt de compacte premium bijgewerktEen Mercedes 136 200d 7G-DCT, wordt de compacte premium bijgewerkt

voordat in 2018 breken de vierde generatie Mercedes klasse A -eerste met twee kleine MPV's en nu met deze aantrekkelijke compacto-, de ster merk werkt de derde met een lichte esthetische details, interessante en innovatieve mechanische apparatuur veranderen. In aanvulling, te vereenvoudigen zoveel mogelijk om de verschillende versies te identificeren, vinden we nieuwe namen met de letter "D" klein voor Diesel in plaats van Acroniem CDI. Alle koper vechten met nieuwe concurrenten, zoals de Mini Clubman, of generalisten Opel Astra en Renault Megane, evenals zijn directe concurrenten zoals de Audi A3 Sportback, BMW 1-serie en Volvo V40.

Met zeer subtiele veranderingen uitwendig we kunnen onderscheiden zijn voorganger door een nieuwe diamant grill effect, over ontsnapt geïntegreerd in de bumper in plaats van de twee uitgangen aan weerszijden, nieuwe velgen, loodsen, koplampen full-LED-serie en een bumpers Ze zijn op zoek naar een meer jeugdige en sportieve imago te geven. Iets dat in onze test unit wordt bereikt door ver, uitgerust met sport "AMG Line" dat voor 2.289 euro biedt rokken voor-, zij- en achterkant wielen 18 specifieke " banden 225 / 40R18, discs voorrem geventileerd en geperforeerd, ophanging steviger hoogte verlaagd en sportmanagement onder andere dingen. Binnen, in aanvulling op andere kleine cosmetische gegevens, voegt sportstoelen met rode stiksels, dashboard molding koolstofvezel effect, armsteun, sportpedalen, specifieke uitrusting, gemengde bekleding microfiber kunstleer en plafond bekleed met zwart.

Beste afwerkingen voor Mercedes klasse A

Het is merkwaardig dat na het bekijken van de door het merk met de kenmerken van haar herziene model informatie, een speciale vermelding van de kwaliteit van de uitvoering is niet gemaakt. In het begin van testen, zowel Mercedes A Mercedes CLA als niet over het hoofd zien deze in uiterlijk van materialen en aanpassingen heeft de zin dat, bijvoorbeeld, kende een Mercedes klasse C. Vandaag niet bieden, komen we bij Mercedes klasse A en niet langer die perceptie, met perfect instellingen en meer geavanceerde materialen.

Rijpositie vormt een goede ergonomie dankzij zijn meerdere regels, en snel we zijn volledig geïdentificeerd. hun nieuwe zetels, ook met geïntegreerde hoofdsteunen zijn meer comfortabel dankzij een extensible bank in 6 cm onder het genot van een voldoende sterke pluizige.

Bij dergelijke hoge taillelijn en C pijler liggen, zichtbaarheid vanuit de Mercedes Class A Het is niet opmerkelijk, doch de meeste van deze vormen tol wordt betaald in de toegang tot de achterste zitplaatsen; Het is gemakkelijk om het hoofd te wrijven als we gehurkt niet genoeg. Evenmin is royaal ruimte om een ​​kind in het kinderzitje tegemoet te komen. Niettemin hebben zowel breed als been afstandsgegevens het zich in het midden categorie. Niet zo met de stam, dat niet bereikt 300 liter -een Seat Ibiza overtreft 60 liter, terwijl het mangat onregelmatige vormen. Tenminste, het heeft een deur de communicatie met de cabine na het verlagen van de armleuning en kan leiden lange voorwerpen zoals ski's.

Mercedes 200 d, met 136 pk dat ze lijken 150

Dieselmotoren tussen starts voeding met de 180 d van 109 pk (1.5 Renault oorsprong) en verder met een blok van 2143 cm3 200 d van 136 pk en 220 d, overgang van 170 tot 177 pk. 200 d kan worden gekozen met manuele 6 versnellingen (2483 euro minder dan de waarde van het apparaat) of Automatische dubbele koppeling aangedreven tandwiel 7 7G-DCT en front- of alle 4MATIC aandrijving (door 7585, een aanzienlijke toename, aangezien deze ook verhoogt de belastingschijf VRT) via een meervoudige koppeling.

Gewoon stap op de rem en druk op de knop aan de rechterkant van het stuurwiel voor koper levensduur van de motor. resultaat luidruchtig dus ik Idling als aan de gang, Ook aërodynamische, met Meer dan 70 dBA van 120 km / h, maar net beginnen uit om de gladheid te controleren. Het is een propeller zeer aangenaam, elastische en dergelijke progressieve reactie die leidt tot signaalstrepen de uitstekende platen hetzij versnelling of herstel. het staat zo niveau, en zelfs boven, meest rivalen met 150 pk verklaard. Niet verrassend, de modellen die door de handen van onze Technical Center, de enige die hem verslaat in de 0-100 km / h zijn geslaagd is de Seat Leon 2.0 TDI-150, die zijn sporen verlaagt op drie tiende.

de automaat dubbele koppeling ook bestuurd Het draagt ​​bij aan de gladheid van deze motor, met overgangen tussen de tandwielen die comfort en snelheid te bieden, hoewel de verbinding tussen de gashendel en voel de stuwkracht is niet zo direct als we wel zouden willen. Het is vergelijkbaar met het slippen in de koppelomvormer veranderingen gevoel. Een nieuwe functie debuten zeilen, Bij stationair draaiende motor maakt volledig gebruik van de traagheid.

Het is al veel gesproken over de komst van de voorwielaangedreven Mercedes klasse A en derivaten daarvan, maar je moet je petje af voor hen. Onze hoofdpersoon, met deze configuratie heeft een uitstekende tractie, ook geholpen door de progressiviteit van de motor, maar vooral voor staat Begeleide perfecte front-end. met een solide en accurate loopvlak, veilig rijden fout waarmee je krommen te tekenen één wiel beweging. Wat doet ons beiden niet te overtuigen is de combinatie van sport demping met 18 "wielen, de resterende veel comfort. Het voelt stevig, zeer stevig, maar het nadeel is de droog waarmee reageert aan de hobbels. Terwijl de bewakers luieren krachten passeren bijna gestopt onnodig als je niet willen ons terug te straffen. aanbiedingen twee flexibele demping, maar het is het beste om toevlucht te nemen tot Piloted; extra 998 euro met de AMG-Line pakket. Niet verrassend, ermee wordt bereikt een uitstekend compromis tussen comfort en efficiency, met standen instelbare comfortabele sport druk op de knop.

frame Het is een van de beste verdichten met een perfecte front end geleider, en deze 200 d een motor die goede prestaties en een redelijke verbruik afgeeft. Jammer dat de hoge prijs, het is één van de meest gewilde opties in zijn klasse door de dynamiek en de kwaliteit van de realisatie.

U kunt ook geïnteresseerd

De Mercedes A Class 2018 met 7 varianten

Klasse Mercedes 2016