We testten de Volkswagen Golf efficiënter: e-Golf en GTE

VW e-Golf en Golf GTE, testten we de meest efficiënte GolfVW e-Golf en Golf GTE, testten we de meest efficiënte GolfVW e-Golf en Golf GTE, testten we de meest efficiënte GolfVW e-Golf en Golf GTE, testten we de meest efficiënte Golf

Na het rijden meer versies "conventioneel" nieuw VW Golf range leerlo- Hier kunt u ook hun handen op de sportiefste Golf Hier kunt u de informatie lezen Golf GTI en Golf R Prestatie- draai nu om te schakelen en achter het stuur van de VW Golf groener: de volledig elektrische e-Golf en plug-in hybride en deportivo- Golf GTE. Laten we beginnen elektrische Golf, die meer verrassingen brengt, omdat zij niet langer een stad bij uitstek auto te dekken geworden, nu een veel grotere actieradiusKom 190 km van autonomie bieden een veel meer redelijke 300 km. Zijn er weinig? Taz tijd ook ... helemaal geen waarde.

Beoordeel exclusieve diensten voor kopers VW heeft zijn macht, zoals toewijzing van een gratis auto voor 30 dagen per jaar Met een limiet van 4.000 km- gedurende de eerste twee jaar na inschrijving. twee jaar oud dan in die van vandaag zoals gepland uitbreiding van het netwerk oplaadpunten, zal het landschap veranderd voor de gebruiker van de elektrische auto. VW zeggen dat onze wegen en snelwegen zullen worden geplant oplaadpunten gescheiden maximaal 200 km van elkaar. Tegen die tijd, huidige snelle oplaadpunten -40 tot 70 kW- zal prehistorische zijn, Het is de standaard snelladen boven 300 kW: een "Chute" een kwart van een uur Ik zou de batterijen op te laden voor nog eens driehonderd kilometer. Ik ben vooral niet te zien "beweging" om dit te zien in een paar jaar .. Ni misschien drie, maar het is duidelijk dat de toekomst van elektrische mobiliteit te gaan op deze weg.

VW e-Golg

-e-VW Golf: nu met 300 km van autonomie

Herinnert eraan dat de Volkswagen Golf Het heeft zojuist ondergaan een evolutie van het bereik, niet een generatiewisseling, zodat Het blijft om bepaalde beperkingen te hebben in het verbeteren of elementen toe te voegen. Dus, in dezelfde ruimte van de vorige batterij is er nu een nieuwe geherformuleerd en hogere energiedichtheid, nu 35,8 in plaats van 24,2 kWh kWh. En de motor is verstreken 115-136 pk. VW zegt dat het een kwestie van saldi: grotere autonomie zou hogere kosten, zwaarder en minder ruimte voor de passagiersruimte inhouden. En vertrouwen op statistieken om te bewijzen dat je kracht is geschikt voor de meeste gebruikers: A 99 procent van de bestuurders Ze zijn met behulp van de auto of voorstedelijke stad niet uitgeven een dag van gebruik, zelfs de helft van de energie reserves kunt u de Golf op te slaan. Het is geen troost ... maar misschien een realiteit.

De motor is in principe hetzelfde, maar met verbeteringen in alle elektronica om minder energie en de opbrengst vereisen 21 pk meer en 2,1 mkg more. Uiteraard is de nieuwe VW e-Golf is aanzienlijk sneller en minder uitgeven om twee redenen: de ene door louter efficiëntie; andere omdat het systeem Predictive browser, gecombineerd met Eco rijstand Het biedt u fine-tunen van de vermogensbehoefte dus je kunt verder gaan. Zoals uit het vorige model, blijft een hefboom equivalent aan een automaat veranderingen posities, PR of buiten, verbergen van de echte magie Deze elektrische Golf in efficiënt en ook blij om te gebruiken: vier mogelijke retentieniveaus -three puls door nok vanuit de stand D, plus één die direct leidt naar de hefboom zakt tot stand B met degenen die de intensiteit te beheren "rem" elektrisch, en derhalve We herstellen energie wanneer je geen stap op het gaspedaal. Daarom spelen aan te passen nul of maximale retentie maximaliseren van de traagheid de auto of vermijden wrijving en remslijtage als je rijdt enkele anticiperen en reeds gepakt de draadrem toegepaste eventuele effect opties neemt; het zien van de mogelijkheden, Ik ben met name het steeds moeilijker voor mij om dit accelerator te begrijpen /"regenerator" de BMW i3. En praten over het nu gelijk aan de autonomie van de nieuwste versie met 94 Ah accu's de zeer speciale BMW model, hoewel de uitstekende prestaties.

En dat de nieuwe Volkswagen e-Golf voelt niet meer wendbaar, maar zeer snel spontaan gesprek, dat wordt geleverd met de kracht en het koppel naar de wielen, Nu, procent, minder ingrijpen traction control. Het hebben van de mogelijkheid om te rijden voor en achter een hernieuwde GTE, het doen van verschillende controles, u nogmaals duidelijk maken dat slechts 136 elektrische CV lijken, in feite, een bos van hen meer. By the way, zal de e-Golf vallen ook over de rest van de reeks verbeteringen, uitrusting, design en kwaliteit uit elkaar, ook een betere filtering, comfort, rijeigenschappen en dynamisch gedrag te betrekken. Prijs, 38.020 euro.

VW Golf GTE

VW Golf GTE: de hybride GTi

Deportivo wanneer u het wilt en zeer efficiënt als je je geest. En nu, meer dan ooit, hoewel de technische inhoud is niet veranderd. Wat is het dan gedaan? Starten, net als de rest van de andere versies in het ontwerp, connectiviteit, beveiliging, etc, met inbegrip van een nieuw systeem waarin informatie en multimedia verbergt de nieuwe bondgenoot van deze Golf GTE tweede generatie.

En het is dat dankzij het navigatiesysteem en in combinatie met GPS en verkeersgegevens, de hybride beheer coördineert de best mogelijke strategie om het gebruik van twee motoren te reguleren Golf met behulp van de GTE, thermische 1.4 TSI en 150 pk 102 pk sterke elektromotor wordt gevoed door een batterij van 8,7 kWh. met 50 km autonomie elektrisch en prioriteit te geven aan efficiëntie hybride / bereiken toch, en GTE motor die het beheer van de inspanningen voor een maximale efficiëntie verenigt, kan dit worden beschouwd als een goede golf de hybride of hybride GTi GTi .... Het is waar dat meer dan 1.600 kg gewicht, de drijvende sensaties zijn niet precies hetzelfde, maar de Golf wint opnieuw in effectiviteit en nauwkeurigheid ten opzichte van de uitgaande versie en, vooral, comfort, rijkwaliteit en het plezier van het gebruik. In het kort, drie goede auto gematerialiseerd in een. De prijs vanaf 40.250 euro.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Mitsubishi Outlander PHEV Nissan Leaf vs: versus SUV hybride elektrische compact

Smart Fortwo ED. De stad heeft een elektrisch nieuwe

Kia Niro, de hybride SUV mode