Ford Mondeo HEV: het testen van een zeer interessante hybride auto

Test van de nieuwe Ford Mondeo HEV hybride, foto'sTest van de nieuwe Ford Mondeo HEV hybride, foto'sTest van de nieuwe Ford Mondeo HEV hybride, foto'sTest van de nieuwe Ford Mondeo HEV hybride, foto's

De geëlektrificeerde met welke versie vandaag het assortiment heeft doorwaadbare plaats in Europa, worden ze te hebben gehad voor de Focus EV is Mondeo hybride, voor de achternaam HEV. deze Ford Mondeo HEV combines 140 pk van zijn benzinemotor met 120 pk sterke elektromotor, die een gecombineerd vermogen van 187 pk.

alle energie in en uit de batterij en gebruikt om de wielen komt het rijden met twee elektromotoren. Een bewogen door de wielen, zodat als kers met formule 1, helende bewegingsenergie (vaak de verhouding 1 km teruggewonnen per 10, maar kan 30 procent wanneer extra retentie wordt gebruikt verandering in L). De andere door de benzinemotor, een 2,0-atmosferische Atkinson cyclus, die fungeert als een generator. alle zeer vergelijkbaar met wat we vinden in Toyota Prius, zelfs met betrekking tot de grootte en positie van de lithium-ion batterij met 1,4 kWh capaciteit. Deze bevindt zich achter de achterbank en de kofferruimte, bezetten 250 liter. Aldus omstandigheden in vorm en inhoud laadruimte, plus het volume vindt brandstoftank: de romp blijft 435 liter bruikbaar terwijl in de tank 10 liter verloren te passen 53.

Dit aandrijfsysteem is alleen beschikbaar met afwerkingen Titanium en Vignale, terwijl de Ford Mondeo HEV is altijd vier deuren.

Mondeo HEV hybrideFord Mondeo HEV en werken

Als het gaat om die elektriciteit te gebruiken om het te verplaatsen Ford Mondeo HEV, Het is direct gekoppeld aan de wielen die zich bezighoudt met deze motor. Het gevoel rijden het is dat dit solo elektromotor werkt zeer actueel: bij lage snelheid (de gebruikelijke stad) en een lage versnelling, in de eerste plaats. Het is echter mogelijk, als het percentage van de batterij hoog is, bereiken snelheden bereiken van meer dan 120 km / h met die energie.

In elk geval kan de exclusieve wedstrijd vaker lijken omdat de boordcomputer aan de voor veel meer kilometers op de EV-modus -de Ford Mondeo HEV geen activeringscode voor die beweging uitsluitend met elektriciteit, "vervangen" door de gashendel ook berekend als die gemaakt zonder gas te geven.

Er zijn veel meer omstandigheden waarin de benzinemotor wordt gestart: met een lage of hoge temperaturen, altijd om ervoor te zorgen dat de airconditioning werken; Ook als de batterij is ongeveer de helft van zijn lading, de motor koud ...

Mondeo HEV, geconditioneerd verfijning

Over het algemeen, de rit is comfortabel voor soepel en stil (One decibel minder dan de diesel versie gelijk aan 120 km / h, bijvoorbeeld), met die typische isolatie van de Ford Mondeo, dus als je rijdt soepel en veeleisend terrein, deze hybride versie biedt raffinement. dat situatie pauzes in gescheurde als we van plan om te vasten, en met de 2.0 lanceren. De reden hiervoor is het gevoel van pijnlijke slip koppelen van de planetaire tandwielkast motoren. Net als de perceptie ontstaat bij het optrekken van een heuvel of win hoge snelheid.

Vergeleken met andere hybride sedans onderscheidt zich meer voor wat je doorbrengen in de stad (5,2 l / 100 km) in de weg (6,1 l / 100 km). Dat de stedelijke uitgaven is des te opmerkelijker als je het gewicht 1717 kg en soortgelijke overwegen om een ​​Ford Mondeo 2.0 TDCi 180 pk, in een scenario zoals stedelijke, die constant gescheurd.

Mondeo HEV hybrideFord Mondeo HEV, besteed en loopt als de Diesel

In feite, zijn voorzieningen is gelijk aan dat van de andere Lid Diesel in zijn gamma en gelijkwaardig vermogen. Als een Ford Mondeo 2.0 TDCi 180 pk versnelt 0 tot 1000 m 30,0 s, de Ford Mondeo HEV blijft in 30,1 s. Dat wil zeggen, met een klein verschil. Ook deze waarneming wordt weerspiegeld in de verbruik, in vergelijking met 5,9 l / 100 km Diesel gewogen gemiddelde, de Hybride verkregen 5,8 liter / 100 km.

Geen enorme verschillen in dynamisch gedrag, gebruikelijk in de HEV versie van de Ford Mondeo, met een formidabele redelijke aplomb en behendigheid. Posten met betrekking tot kieskeurig, waarschuwt dat de as beste spits beheert hobbels de achterzijde, hoofdzaak droger.

Wat betreft de rijstand praktisch verschillen van deze hybride beperkt instrumentatie: In de Ford Mondeo HEV, aan beide zijden van de snelheidsmeter, vinden we een computerscherm. De linker bevat informatie gehybridiseerd; rechts, browser, telefoon, stereo-installatie ...

In het kort, sensaties die het hybride systeem van dit model laat zijn vergelijkbaar met die van het besturen van een Toyota Prius, hoewel de Ford Mondeo HEV is groter en zwaarder dan de Japanse model. wat betreft zijn prestaties is in lijn met de kracht voorbode van het werk van de twee motoren, de meest voorkomende situatie nadat de stad is verlaten, maar hier is ook relatief vaak voor die combinatie. Deze gezamenlijke activiteiten motor vermindert de brandstofkosten, zodat de Ford Mondeo HEV gewoon een voorstelling Ford Mondeo TDCi 180 pk model dat wordt verkocht tegen een prijs die gelijk tarief: 40,675 euro te kiezen de Vignale afwerking van de beide. Het wordt deze Ford Mondeo HEV in ideale formule voor mensen die allergisch zijn voor Diesel, een soort van kopers en gebruikers steeds meer overvloedig.

U kunt ook geïnteresseerd

- Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 vs Mazda 6 2.2 175 SkyActiv-d

- Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD en Skoda Superb TDI / 190 4x4

- Toyota Prius vs VW Passat 1.6 TDI BlueMotion: Welke is beter?