Vergelijking: BMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace, wat is beter?

BMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace: op zoek naar de beste SUVBMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace: op zoek naar de beste SUVBMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace: op zoek naar de beste SUVBMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace: op zoek naar de beste SUV

geconsolideerde BMW of Mercedes SUV in elke categorie waarin pleiten Jaguar is niet gemakkelijk uitdaging. Het was de F-Pace (de link vindt u al haar assortiment en de prijzen te zien) een project een aantal jaren, Parallel aan de ingrijpende renovatie die andere producten van het merk, evenals de niet minder opvallende transformatie in een paar jaar geleden heeft ook gezien zijn zus land Rover. En hoe kan het ook anders, Jaguar was niet klaar om een ​​conventionele SUV, een kloon van de rest niet meer te maken. Als het je hoofd is gegaan, F-Pace is niet gemaakt van een Land Rover Dat de uitwisseling van kostuums zal raken een andere SUV kleiner dan de merk- hoewel er gemeenschappelijke elementen en, natuurlijk, alles wat groepservaring in off-road voertuigen die, op zichzelf, zorgen voor een extra tijd om andere betrouwbaarheidsgrenzen te verkennen.

Hoewel het moet worden opgemerkt dat, zoals in alle SUV vandaag, de ware specialisatie zowel Jaguar F-Pace en zijn twee rivalen, de BMW X3 en Mercedes GLC (uw links zullen ook hun assortiment en de prijzen) Is duidelijk de asfalt. De drie vandaag ook de rol van goed spelen "saloons" door de capaciteit prestaties, comfort, de algehele kwaliteit, gedrag of uitrustingsniveaus. Per verdieping, afmetingen en afmetingen van het chassis, Jaguar F-Pace is praktisch op gelijke afstand van een BMW X3 en X5. Maatregelen precies 7 cm meer dan zijn twee rivalen (4,73 meter lang), Hoewel wat deze Jaguar zich vooral uit is de enorme breedte van de schouder, typisch voor Mercedes -zowel zeer GLE 194 cm breedte-. Dat betekent dat, afhankelijk van wie je het vergelijkt met het lijkt dat Jaguar geen gebruik heeft gemaakt van zijn edele lichaam en chassis 85 procent aluminium: Deze equipadísima toestel weegt ongeveer 40 kilo meer dan de Mercedes GLC 220d... maar 229 kilo minder dan een BMW X5 xDrive 25d, een andere mogelijke alternatieven.

BMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace: prestaties

Ik denk dat het eerlijk is om te erkennen als Jaguar F-Pace het goede werk dat hij op dit gebied heeft gedaan. Kilo en centimeters die overigens verantwoordelijk voor het bewegen I4D 2.0 Diesel 4WD 180 pk motor technologie en ook geladen met het hoogste koppel figuur van dit trio SUV, brengt een motor hoog plezier en verfijning, hoewel bij de beoordeling van hoe snel de minder krachtige van de partij was de grote verrassing.

Luxe SUV middelenWe proberen de reden te vinden waarom de GLC Mercedes 4MATIC 220d 170 pk zo nutteloos snelheden, omdat 20 pk minder dan BMW X3 xDrive 20d de (190 totaal CV), De meest krachtige, heeft hem gekregen een handvol tienden in de sprint. Een van de relevante gegevens is dat de Mercedes GLC 220d is een van de weinige uitzonderingen die de prestaties verslagen zijn verbeterd, dus misschien de Mercedes -onze 2.1 dyno is volstrekt onverenigbaar is met auto's hebben tractieprestaties hoger dan officieel echt. Hier, op volle toeren, Ze zijn niet bepalend zijn 9-trapsautomaat-een verschil van de andere twee dozen van ZF, Mercedes is de eigen- ontwikkeling, noch sneller bij de overdracht tussen hen, omdat elke wijziging dozen rivalen zijn, op zijn best, even goed in dit verband.

Dus misschien dat voordeel dat de BMW motor wanneer te rekken boven 5000 rpm is niet echt zo effectief overgedragen aan versnellingsvermogen tegen een Mercedes GLC 220d die slechts 4500 rpm geeft terugvalt naar zone prestaties en maximale stuwkracht. De waarheid is dat verduistert de prestaties van deze GLC 220d in een zeer snel BMW X3 en redelijk wendbaar Jaguar F-Pace, hoe minder snel, maar het model zal mechanische sterkte niet ontbreken, zoals blijkt uit de veerkracht: haar iets meer dan 7 seconden in stappen van 80 tot 120 km / h zijn redelijk goed voor een auto van zijn grootte, maar zijn rivalen gewoon "buiten" in deze oefening.

PRESTATIESBMW X3 20dJaguar F-Pace 2,0 I4DGLC Mercedes 220D
Acel. 0-100 km / h8,55 s9,77 s7,86 s
Acel. 0-1000 meter30,4 s31,4 s29,5 s
Inhalen 80-120 km / h6,38 s7,35 s6.20 s
Loudness 100 km / h64 dB65 dB63 dB
Loudness 120 km / h68 dB68 dB67 dB
Remmen van 140 km / h75,0 m74,7 m77,9 m
Weight scale1867 kg1.958 kg1.914 kg

Goede prestaties, verbruik, raffinage, aanraking of genot om te gebruiken. Hier geen mechanische assemblage teleurstellen, maar deze uitsteekt van de rest. BMW zal niet worden gedomineerd door de chronometer, maar legt de lat zeer hoog in het mechanische samenstel X3; hun rijmodussen duidelijker aan te passen dan de andere twee auto's de mechanische respons zodanig dat, als de meest conservatieve gewoon het gevoel van de overgang van de ene versnelling naar de andere, in de sportiefste opzettelijk maakt duidelijk om u te voorzien van een meer prikkelgeleiding.

Bovendien, beide BMW X3 en Mercedes GLC voorstellen extra profielen op brandstofeconomie -EcoPro BMW, Mercedes Eco waarbij niet alleen gebruik maken van de verbazingwekkende mechanische sterkte van de respectievelijke schroeven bij lage toeren, maar ook transmissies ontkoppelen te profiteren van traagheid nemen, die duidelijker in de GLC mechanische sterkte dan de X3; Ze helpen verminderen van het verbruik en profiteer weg naar een Jaguar F-Pace ontbreekt dit systeem. Mercedes, ondertussen, maakt voor zijn grotere cilinderinhoud met een negende motor en ondersteunt maximaal Legal-snelheid beweegt met een zeer lage toerental van slechts 1.650 tpm bij 120 km / h, ook aantonen uitzonderlijke mechanische finesse door hoe het afloopt en reageert vanuit dat regime.

Het is waar dat het goede werk van de drie automatische transmissies mechanische maskers gaten, maar zelfs waarschuwen superieure elasticiteit in de Mercedes motor GLC 220d, de andere twee mechanische assemblages ronduit lineair, goede punch toevoegen verfijning hoewel ik voel enigszins strakker interlock motor / chassis bij de Jaguar F-stimulatie, gedeeltelijk inherente kwaliteit aluminium structuren mate van stijfheid hoog.

VERBRUIKBMW X3 20dJaguar F-Pace 2,0 I4DGLC Mercedes 220D
verbruik stad7.5 l / 100 km8,7 l / 100 km s7.5 l / 100 km s
consumptie Highway6,2 l / 100 km6,8 l / 100 km6,1 l / 100 km
gemiddeld verbruik6.70 l / 100 km7.60 l / 100 km s6.70 l / 100 km s

BMW X3, Mercedes GLC en Jaguar F-Pace: Behavior

Hoe zal veranderen uw BMW X3, Mercedes GLC of uw Jaguar F-Pace demping afhankelijk van de configuratie, wielen, stuurinrichting of andere optionele pakketten die rijdynamiek bergen beïnvloeden. Met de op handen zijnde komst van de Audi Q5, Mercedes Hij zal niet langer de enige SUV in zijn categorie te zijn luchtvering lucht, element dat de kwaliteit van het rollend Mercedes GLC verbetert, terwijl het toestel hadden we bij deze gelegenheid, met metalen veer en AMG-pakket, stelt echter bepaalde droogte buffer in ruil voor een typische reactiviteit van een lagere, kleinere en lichtere auto. Bereikt echter dat de Mercedes GLC voelt zeer solide tussen curven, omdat deze configuratie beperkt het beginpunt van Rolling geheugeneenheid luchtvering, hoewel de kuil, asfalt afgebroken en vooral bulten, Ze moeite de passage meer dan ze doen de BMW X3 of de Jaguar F-Pace getest.

Mercedes GLC richting heeft ook een centraal punt "verzachtend" de andere twee die ervoor zorgen dat deze monolithische houding bij hoge snelheid, zelfs bij zeer lage snelheid of geparkeerd verhardt op het punt van het niet verstrekken van een constante hulp. Het remvermogen is ook liet iets te wensen over, heersende hier de reus Jaguar F-Pace, die op het moment van schieten, blijkt een kameleon SUV zijn. Ook uitstekende werk van de optionele adaptieve ophanging van deze Jaguar, zoals BMW, elektronische dempers. Uw comfort en rijden kwaliteit is bijna net zo goed als de BMW X3, en hoewel de drie is het model met meer onderstuur of inertie, zul je niet het gevoel vertoon van de reacties van het besturen van de Jaguar F-Pace tussen curves.

BMW X3Het verwisselen van de drie auto's niets anders doen dan bevestigen dat de rondheid BMW X3 chassis en uitstekende vorm, uitstekende kwaliteit en controle loopvlak, precisie en flexibiliteit, mede dankzij meer participerende grip totaal drie modellen getest.

Rotund in kwaliteit, materialen, aandacht voor detail ... je misschien graag een meer dan de ander, maar hier geen fouten kies degene die je kiest. in hun Prijzen zien duidelijk de rivaliteit tussen BMW en Mercedes, met tarieven vrijwel opgespoord en apparatuur nuanceverschillen. Jaguar onderscheidt zich enigszins, Hoewel een deel van dit verschil compenseert enigszins standaarduitrusting. En ook de F-stimulatie, binnenshuis, koppelt zijn grotere, outscoring hun rivalen in bagagecapaciteit en het niveau van de benen, hoewel verwacht niet geschikt voor ofwel een vijfde passagier in een van de drie modellen.

SPACEBMW X3Jaguar F-PaceMercedes GLC
gevelbreedte146 cm146 cm145 cm
achterste breedte142 cm140 cm142 cm
fronthoogte92-98 cm89-95 cm94-102 cm
hoogte achterzijde96 cm92 cm98 cm
beenruimte77 cm79 cm76 cm
romp455 liter480 liter390 liters

Het is waar dat dit Jaguar F-Pace niet ondertekenen cijfers voordelen of verbruik zo goed als die van zijn rivalen BMW X3 en Mercedes GLC, maar erg overtuigend, het heeft veel karakter, uitstekende comfort en uitstekende dynamiek. Mercedes BMW heeft verrast met de enscenering van de motor, terwijl de BMW X3 is nog steeds een hele jongleur tussen curves. Het is tijd om de beurt door te brengen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De volgende SUV van Audi

15 best verkochte SUV

Best SUV's en auto's die aankomen in 2017