Opel Karl Selectieve Easytronic: goedkoop en interessant voor de dag tot dag

Karl Opel Easytronic, testte een low cost stadsautoKarl Opel Easytronic, testte een low cost stadsautoKarl Opel Easytronic, testte een low cost stadsautoKarl Opel Easytronic, testte een low cost stadsauto

De Opel Karl maatregelen alleen 3,68 meter lengte, 2 centimeter minder dan een Opel Adam, maar de interieur Het is een mooi voorbeeld van goed gebruik van de ruimte, Het biedt vijf zitplaatsen en een bruikbare genoeg romp van 200 liter capaciteit.

in de Opel interieur Kar, de beschikbare ruimte in de achterste zitplaatsen is niet erg groot, maar drie kinderen reizen met een uitstekend comfort en twee volwassenen kunnen worden ondergebracht zonder grote complicaties. De zitplaatsen zijn heel comfortabel met neerklapbare rugleuning in een 1/3 2 / 3-, zodat uitbreiding van de laadruimte indien nodig.

de cockpit van de Opel Karl Het is mooi met legacy kwaliteitscontroles Astra, erg handig. Het heeft een mode "City" het veranderen van de stuurbekrachtiging en biedt weinig weerstand tegen rotatie, die inparkeren vergemakkelijkt. Ja, het stuurwiel heeft geen diepte-instelling, maar het is niet moeilijk om een ​​comfortabele positie te vinden. ten opzichte van stuur, Het moet van invloed zijn dat de controles voor de cruise control snelheid en geluidsapparatuur heeft.

Een ander aspect dat onze aandacht heeft gevangen Inside the Opel Karl Het is een goede algemene afwerking geweest, een positieve noot die een auto die zich onder de goedkoopste in de markt.

Opel Karl-testKarl Opel Easytronic: automatische benzine

de Opel Karl het alleen aangeboden met de Aluminium motor atmosferische tricilíndrico, offer 75 CV, genoeg om te gaan met de behendigheid in de stad zonder de uitgaven cijfers rijzen de pan uit energiecentrales.

In de omgeving van de 2500 rpm en het biedt de beste, gemakkelijk komt naar de 5500, maar niet voor te dringen op het regime omdat het aantal maximum koppel is zeer stabiel in deze omgeving. de automatische gerobotiseerde, zonder dat bijzonder snel, het is veel meer dan uw concurrenten te bieden en maakt een zeer soepel schakelen overgangen. Aangezien de hendel zelf kan handmatig worden gewijzigd beter gebruik van de motorrem bij het rijden op bochtige gedeelten. Logischerwijs heeft dit model niet is gevraagd voordeel ten opzichte van andere afdelingen, maar het beweegt met een solvabiliteit greenfield zeer heuvelachtig. wat betreft schorsingen, Tevens heeft zij getracht het comfort overheersen, iets dat duidelijk is bereikt.

Karl Opel Easytronic, ons evenwicht

Aangename verrassing, zowel het interieur, en zijn dynamisch gedrag. Goede prestaties, gladheid, gebruiksgemak ... De automatische transmissie helpt de stad rijden nog leuker. De startprijs is zeer interessant, de standaard uitrusting is zeer compleet en beschikbare opties zijn economisch, omdat het toevoegen van alle niet tot 1.000 €.

Karl Opel Easytronic, gegevens (metingen Technical Center Highway)

TECHNISCHE GEGEVENSKarl Opel Easytronic
motor999 cm3 / 3 cilinders
macht75 pk 6,500 tpm
maximumkoppel9,8 mkg bij 4.500 tpm
Acceleratie 0-100 km / h14.9 sec
maximumsnelheid170 km / h
gewicht970 kg
Real gemiddeld verbruik5.4 l / 100 km
werkelijke gebruik op de weg4.8 l / 100 km
Real stedelijke consumptie6,1 l / 100
Breedte / na130/124 cm
benen ruimte terug65 cm
romp200 liter
prijsVanaf 10.385 euro