Test: X-Perience Seat Leon, de auto niet graag Jeremy Clarkson

Test: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2.0 / 184 DSG, wandelenTest: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2.0 / 184 DSG, wandelenTest: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2.0 / 184 DSG, wandelenTest: X-Perience Seat Leon TDi 4Drive 2.0 / 184 DSG, wandelen

95 percentage X-Perience Lion een ST 4Drive; de andere resterende 5 procent is wat het de Seat meest veelzijdige ... zelfs voor degenen die niet van plan te stappen op het veld in uw leven. Transformatie is niet alleen externe rekwisieten, er schorsing veranderingen (Springs 15 mm langer), wielen (High profile) en demping (Nieuwe instellingen) om te zetten in een echte roadrunner. Freetrack ziel, maar de nieuwe naam neemt u om te lezen tussen de regels door, want eigenlijk, X-perience gaat het niet alleen in staat om bepaalde hoogten hoog of uit het asfalt te overwinnen, maar ook de top binnen het merk zelf te bereiken. Evolutie in functionaliteit, duidelijk vaker dan welke andere leeuw, maar ook bij de behandeling van het product; Er is niet meer geraffineerd Seat.

X-Perience Seat LeonAls je alles wilt u om hier te komen, omdat de versie die we hebben getest, met één van de meest exotische mechanische combinaties hebben weinig merk: Engine 2.0 TDi 184 pk DSG en vierwielaandrijving, vermogen bij ongeveer lichaam ST alleen drogen kan combineren met FR karton en voorwielaandrijving. Vooruitkijkend naar de eerste rekeningen meer dan evenwichtiger 2.0 TDI / 150 stelt ons in staat om de kosten van te zien "transformatie" familie om pseudosuv"Just 380 euro X-perience de volledig vertaald in voordelen.

Het is duidelijk dat de X-perience is niet de auto om naar de jungle, maar een verslinder van titels of wegen waar u heel snel kunt schieten zonder dat gevoel van wordt gemarteld chassis, vering en interieurbekledingen dankzij absorptiecapaciteit en filtering al wilde zelf de meeste SUV. Onberispelijke | metalen veerophanging en vaste instellingen die eventueel variabele instelling betaling van de optie kan, zij het dat niet zien helemaal noodzakelijk gezien de opstelling bereikt en het compromis tussen effectiviteit en comfort, delen gelijke verdiensten. Het is zonder twijfel de grootste kwaliteit, hetzelfde als achterland, maakt de X-perience in de meest comfortabele León je nu kunt rijden.

Als het bijna drie extra centimeters scheiden hem van de grond zijn een wereld verwijderd van het asfalt te circuleren met bepaalde garanties, maar dat betekent niet praktisch niets, omdat de dynamische referentiegedrag blijft hoewel aanvankelijk er iets lichaam stromen ondersteunen, Ik zal niet verzakken of vertraagd bewegingen van het lichaam. Agile, responsieve, heel precies in zijn begeleiding, de X-perience blijft trouw vertegenwoordiger van de sport-georiënteerde en dynamische verbergt alle zichzelf respecterende León. En als het blijkt goed tussen bochten, maakt ook duidelijk vertraging: zelfs met een langere slag demping, merken zijn beter dan elke andere Leon ST dat door onze Technical Center is gepasseerd, met inbegrip van de RF front-wheel drive met die hij deelt een computerschijf in de X-Perience per gewicht 120 kilo meer.

FR hart

X-Perience Seat LeonOpschorting en wielen terzijde, technisch gezien, de andere mechanische verschil is dat alle versies X-perience enigszins langere ontwikkelings- dan vergelijkbare ST. Niet veel eigenlijk, slechts 2 km / h op de zesde DSG dat voor de TDI / 184 versie een transmissie niet meer verlaten neutraal, maar in de praktijk lijkt nog zo korte druk van de motor bij lage snelheden. Het is daarom niet verrassend, ging in kwantiteit en kwaliteit dit X-perience León, kunnen de kilometers staande start in dezelfde tiende, bCvoorbeeld A3 Sportback met identieke motor, versnellingsbak en aandrijving. Dus voor alle doeleinden heb je in je handen sportiviteit en mechanische respons van een echte Leon FR met een concussive slagkracht ook het resultaat van goed werk snelheid en koppeling DSG "nat" en een motor, 1000 rpm, allemaal sterkte en elasticiteit. Het zal niet de beste turbodiesel te rekken, maar wat u te bieden in slechts drieduizend extra revoluties en voldoende zijn voor, plus een grote versnelling capaciteit, voegt een andere variabele meer algemeen welzijn van de X-perience: meer monsters van verfijning die elkaar kruisen mechanische operatie zelf: het is ook een laag geluidsniveau en een onberispelijke afwerking die bijdragen aan het gevoel van rondheid.

One of a kind ... Op dit moment, totdat de Golf Alltrack kit die de off-road X-perience gecontroleerde daling van de kosten uitstrekt. Hebben daarom zet het oog op de authentieke SUV lichaam sobreelevada waar veel niet zo'n krachtige motor te bieden, of wanneer, voor dezelfde prijs, of moeten genoegen nemen met meer bescheiden motoren, of, bij gebreke afzien van de AWD. Onder andere gelijkwaardige formaten, het aanbod omvat alleen grotere lichamen van een meer gespecialiseerde Subaru Opel Insignia Forster een Cross Country, waardoor waarschijnlijk de zwaarste tegenstander voor X-perience, de Skoda Scout: Zelfde monteurs op basis van een lichaam van enorme capaciteit, maar ook vijftien centimeter hoger dan een beter beheersbaar Leon ST waarin de X-perience versie een enkele centimeter van het leven niet opofferen aan boord.

binnenkort

versnelling. Hooggeraffineerde en ononderbroken versnelling dankzij DSG, waar de X-perience laat zien wat echt de ziel van een FR TDi schuilt.

verandering. De 58 km / h in zesde versnelling bij maximumsnelheid (van 3500 rpm) een korte theoretische ontwikkeling of althans nagenoeg neutraal. Dus gaat de Leeuw

Frenada. Alle ST Leon 2.0 TDI (150/184 pk) die we hebben getest (altijd met sectie 225 mm wiel), heeft de X-perience de beste afstanden bereikt geweest.

Consumptie.150 kg ST slechts een snuifje wielaandrijving opgeladen gemiddeld verbruik: brengt tussen 0,3 en 0,5 liter / 100 km meer dan TDi / DSG 150 of FR TDi 184 pk, beide ST.

Inhalen. Tal van goede vermogen en koppel samen met een groot automatische transmissie kan ook alleen het bereiken van een winnende combinatie: Deze leeuw is zeer snel en zeer veilig, bijvoorbeeld om lid worden van een snelweg.

leefbaarheid. In haar evolutie X-perience een nuttig of interieurruimte of centimeter trunk capaciteit verloren. De breedte is slechts iets goed. Gewicht, binnen meer redelijke grenzen.

sonoriteit. Zeer hoge kwaliteit van het product, dat ook tot uiting komt in deze: zeer goed zonder sancties om een ​​gesprek met absolute normaliteit waarden te voorkomen.