SUV Vergelijking: Kodiaq Skoda, VW Tiguan en de Kia Sorento, wat is beter?

Skoda Kodiaq 2.0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2.2 CRDi Kia SorentoSkoda Kodiaq 2.0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2.2 CRDi Kia SorentoSkoda Kodiaq 2.0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2.2 CRDi Kia SorentoSkoda Kodiaq 2.0 TDi vs VW Tiguan 2.0 TDI vs 2.2 CRDi Kia Sorento

Eindelijk kunnen we beginnen te vergelijken met concurrenten die zal ongetwijfeld een van de grote sterren van de markt voor 2017: Skoda Kodiaq. Veel werd verwacht door de grote SUV Skoda versterkt van Volkswagen Group MQB platform. We hopen op gegaan om hem, ja, en we hadden gereden waardoor we een grote indruk. Maar toch miste hij strijd in asfalt, en de metro bij de hand als goed, in vergelijking met grote SUV categorie. En dat we vandaag al.

Voor deze eerste speciale spel staat, hebben we de Kodiaq Skoda 2.0 TDI 190 pk, met overstap DSG dubbele koppeling 7 versnellingen en AWD VW reeds geconsolideerd in alle nieuwe auto's. Zijn eerste tegenstander kon derhalve niet anders dan die al vele jaren is genomen als referentiesegment, een Volkswagen Tiguan die ook dezelfde mechanische samenstel: 2.0 TDI 190 pk DSG en 4MOTION. Wat is nu hier op het spel is, zal de Kodiaq getraind om te meten een rivaal zo veel beter, vooral in de prijs? de Kia Sorento: en het comparatieve voordeel aan een ongewone derde lid te zetten. commercieel overschaduwd door een kleinere Sportage, om deze Kodiaq en Tiguan ontmoeten kon alleen op kop van de Sorento Engine 2.2 CRDi 200 pk, vierwielaandrijving en, bovendien, automaat, 6 versnellingen deze tijd. Dit zijn echt beren in de categorie ... niet waar de Skoda was gebaseerd voor Kodiaq naam.

Dus gaat de Kia Sorento

Omdat vooral omdat de klant koopt meestal meer op prijs dan door uitwendige lengte, inclusief Kia Sorento grootste Het is verder gerechtvaardigd is: een van de drie is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen onder 40.000 euro, zelfs de reus Kia Sorento (4.78 meter en maximaal 7 zetels) Zelfs goedkoper dan de VW Tiguan (4.49 meter en 5 zetels -voor 7 nu komt het nieuwe en duurdere Tiguan Allspace-) en de Skoda lijn Kodiaq (4,70 meter en maximaal 7 zitplaatsen ook). Maar het is ook waar dat, over de 5-zitter, de Kia niet meer beenruimte bieden dan Tiguan of, in het bijzonder, een uitgestrekt Kodiaq, die vast en heeft 7 jaar garantie, maar het heeft een lagere expressie van kwaliteit: geweldige zitplaatsen bieden weinig ondersteuning, voice control en multimedia en entertainment-systeem is duidelijk slechter, en er geen gratis Android Auto en Apple carplay. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Kia Sorento schorsing blinkt ook bij normale omstandigheden voor de grotere inzet voor het comfort ... maar ook zijn grootste zwakte. Met 19-inch banden, deze Sorento niet net zo goed reageren op onregelmatigheden, door voelen verrassend droog en minder absorberend. Het adres ontbreekt ook een uiterste precisie, terwijl de sterke steun optimale koppel gesplitst om motorische vaardigheden te verbeteren komt een beetje laat. Dus de Sorento is meer ontspannen chauffeur beter aan te passen, omdat de afregeling iets minder effectief dan hun rivalen.

Kia SorentoDe turbodiesel motor Sorento 2.2 CRDi Kia weerklinkt ver vooruit, terwijl zijn verandering 6-snelheid automatisch ook niet bekend als de snelste, of met behulp van kickdown grondig al zijn kracht te verwijderen. De conclusie is dat, uiteindelijk, de 10 pk meer (200 totaal CV) niet voldoende zijn voor de uitvoering van de twee rivalen bijna 200 kg in totaal meer dan Tiguan of Kodiaq, vrucht van hun grotere omvang. De afstand neemt toe zelfs meer als je kijkt naar de remmen, waarbij uiteraard het hogere gewicht is een handicap ook, evenals de consumptie (9,5 l / 100 km). De grote prijs kan dus niet genoeg zijn.

Dus gaat de Skoda Kodiaq

Draai naar de gloednieuwe Skoda Kodiaq, waar het absurd om te schrijven dat we kregen de laatste compacte SUV zou zijn in te voeren. Want, voor ruimte en voor alles wat brengt, we praten over een reusachtige SUV. Als aanvankelijk dachten dat het allemaal Kodiaq zou niet echt meer dan een Tiguan lang (en hoe goed het zou al zijn), vandaag is dat nog veel meer eigenlijk zien we. Eén voor één voldoet aan alle eisen van vandaag verwacht in een SUV: familie ruimte, veelzijdigheid, mechanische prestaties, behendigheid...

Eerst praten we over de enorme ruimte. Hoewel de lengte korter is dan een Audi A4 Avant is ... nog breder in een Audi Q7 of de laatste Bentley Bentayga. Verrassend. De achterbank kan worden bewogen lengte ook niet minder dan 18 cm en zelfs vooruit rij te winnen (verdere) trunk vindt u een grote ruimte voor de benen. Zelfs als de Sorento serie, hier Ze kunnen ervoor kiezen om 7 personen, vouwen twee stoelen in een derde rij.

met 650-2065 liter inhoud romp, de Kodiaq is het niveau van de Audi Q7 Up 35 centimeter langer! En een paar honderd liter boven een VW Tiguan 21 cm korter zijn in dit geval. Om een ​​idee te krijgen. Skoda vooruitgang in het algemeen heeft ook een eigen hoofdstuk in haar nieuwe infotainmentsysteem. Screen, connectivity, interface ... alles is effectief, eenvoudig en intuïtief.

Skoda Kodiaqwe beginnen met de 2,0 liter diesel Skoda Kodiaq en gromt. Zoals Tiguan vermindert NOx uitstoot met AdBlue ureuminjectiesysteem, (de Sorento gebruikt een deeltjesvanger) en, als de Volkswagen, er alleen de mechanische uitvoering met automatische 7 DSG. Deze verandering ja voelt enigszins hectisch en versnelde in het Kodiaq, met inbegrip van de weg en het kiezen van uw manier van gebruik comfort, zodat je niet zo comfortabel zou kunnen zijn voor de goede prestaties van de andere componenten te voelen.

Over het algemeen, de Skoda Kodiaq voelt een geweldige auto, met comfort (hier) schorsing tot het niveau van voertuigen met luchtvering. Zelfs in de Sport-modus is niet een ongemakkelijk SUV, of te droog. Ja, omdat de langere wielbasis en een grotere totale omvang, Cornering behendigheid heeft geen VW Tiguan, enigszins minder rechtstreeks beheer, sneller onderstuur en dus meer geneigd lichaam. Niets zorgwekkend, want het is zeer zeker hoe en reacties ... plus kost tot 3.500 euro minder dan de Tiguan.

Dus gaat de Volkswagen Tiguan

De vraag volgt dus is het de moeite waard de extra kosten, omdat de kleinste Volkswagen Tiguan? Goede vraag ... ten minste tot de grotere Tiguan Allspace al gepresenteerd en die zal worden verkocht vanaf september. Misschien gaan op verdere analyse en vergelijking moet concluderen dat de extra kosten van VW in bepaalde gevallen laat veel uit te leggen.

eerder, VW Tiguan was altijd de breedste onder SUV middelen. En het is nog steeds opmerkelijk gezien het feit dat de beenruimte is niet kleiner dan de reus Kia Sorento. Maar wat meer is Kodiaq en heeft meer slurf ook hier als de Sorento. Zelfs als u verplaatst, volledig naar voren te schuiven achterbank niet de kofferbak volume van Skoda en Kia bereiken.

Volkswagen TiguanAls het waar is ook dat de Tiguan 2.0 TDi Volkswgan biedt exclusieve details van de hoogste kwaliteit. Zoals digitale instrumentatie en informatie Head Up Display geprojecteerd op de voorruit, bijvoorbeeld. En omdat de Kodiaq weegt meer dan de Tiguan (33 kg, dat is niet veel voor zijn grootte) VW stijgt licht de prestaties van zijn 190 pk en automaat.

Ook in het gedrag moet worden erkend dat de Tiguan is nog altijd beter dan de gemiddelde SUV (Hoewel iets lager in grootte, Ateca Seat is ook een grote fout) En omvat adaptieve ophanging instellingen (iets meer dan 1.000 euro) om het comfort en dynamiek te bieden. Flexibeler, minder neiging tot onderstuur en snellere leiding, VW Tiguan ja besteedt min of meer als de Skoda Kodiaq (7,5 l / 100 Tiguan met 7,7 l / 100 km Kodiaq), zodat die uiteindelijk niet veel beter auto dynamisch ... en als er iets kleiner.

Conclusies van de vergelijkende

Skoda 2.0 TDI 4x4 Kodiaq

Het is een grote SUV. Grote ruimte, opmerkelijk hoog niveau van comfort en veel praktische informatie over veiligheid en, uiteindelijk geven de overwinning duidelijk de Skoda Kodiaq. Ja, want naast hun prijzen zijn zeer, zeer concurrerend: de laagste.

VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion

De Tiguan is altijd geweest, en blijft, een uitstekende SUV. Wendbaarder dan zijn twee rivalen, uiterst veilige weg en hoge gepercipieerde kwaliteit ... straft je maar één ding: de hoge prijs met een kleiner formaat.

Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD

Heeft een veel groter dan de Tiguan grootte, en iets anders dat Kodiaq, en is beter uitgerust als standaard. Voor degenen die graag een comfortabele auto niet over de weg en een rustig tempo, het is een goed product. Echter, dynamisch het duidelijk slechter dan hun rivalen, droge ophanging, minder nauwkeurige besturing en remmen zwakker.

GAMMA EN PRIJZEN SKODA KODIAQ

Collecties en de prijzen van de VW Tiguan

GAMMA EN PRIJZEN Kia Sorento

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Alle SUV die in 2017 zal komen, merk tot merk

SUV's verbruiken minder, volgens onze tests

De SUV revolutie: de nieuwe formaten die komen