Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: Diesel SUV wat is beter?

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: het gezichtAteca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: het gezichtAteca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: het gezichtAteca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: het gezicht

op MQB platform, de Volkswagen-groep Hij is in staat te presenteren drie SUV compacte zeer verschillend van de sport en de kleine Ateca Seat Skoda Kodiaq grote familie met een Volkswagen Tiguan in tussen beweren dat pure evenwicht te vertegenwoordigen. Wij worden geconfronteerd met dit keer met dezelfde instellingen: de Dieselmotor TDI 2.0 liter van 150 pk en AWD.

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: Drie kwaliteit SUV

Een zachte blik op binnenland elk van hen om snel te zien dat ze zijn auto's die een te bieden plus kwaliteit, daarom instellingen als materialen, Terwijl in het ontwerp van de Skoda Kodiaq en VW Tiguan Zij iets vóór gepositioneerd Ateca Seat.

PRESTATIESVolkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion Sport-150 DSG7Ateca Seat 2.0 TDI-150 Premium Style 4DriveKodiaq Skoda 2.0 TDI DSG-150 4x4 Style
Acel. 0-100 km / h10,5 s9,0 s10,8 s
Acel. 0-1000 meter32,1 s31,0 s32,6 s
Loudness 100 km / h64,6 dBA65,9 dBA63,8 dBA
Loudness 120 km / h69,1 dBA70,1 dBA67,9 dBA
Remming van 120 km / h56,0 m53,5 m51,3 m
Weight scale1.760 kg1.565 kg1.897 kg

Een meer gedetailleerde analyse biedt een aangename verrassing, met pluizige zo veel kunststof in de Skoda Kodiaq. Ja, misschien is de VW Tiguan, gezicht, zo mooi zijn, maar veel van zijn bekledingen hard plastic. Probeert zijn hogere prijs te rechtvaardigen met een fantastisch lengte verstelbare hoofdsteunen, elementen zoals -bonita en aanpasbare digitale instrumentatie, maar dat betekent nog niet lijkt geen noemenswaardige verbetering ten opzichte van traditionele horloges plus een goede computer om bord- en verhoogde veiligheid uitrusting dat de niet-functionele, waarbij de Skoda opnieuw wint het spel. Hier, de Ateca Seat speelt in het nadeel, omdat het apparaat geanalyseerde niet het boveneinde, hoewel het prijs, gelijk aan de maximaal mogelijke apparatuur, cut bill Skoda Kodiaq in een 3.000 euro en de VW Tiguan in 7000 -om welke we moeten de ongeveer 2.000 euro DSG- verandering af te trekken. Het is echter een verschil moeilijk steel kan zijn.

Ergonomie, vinden we posities goed opgelost rijden, goed gepositioneerd en goede tiptoetsen, uitstekende zitplaatsen ... maar de Tiguan verrast stuurwielpositie voren gekanteld, zonder hetzij oncomfortabel, iets wat instrumentatie die zeer verticale accentueert aannemen om vervelende reflecties te voorkomen van uw digitale scherm 12,3. "

VERBRUIKVolkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion Sport-150 DSG7Ateca Seat 2.0 TDI-150 Premium Style 4DriveKodiaq Skoda 2.0 TDI DSG-150 4x4 Style
verbruik stad6,8 l / 100 km6,0 l / 100 km7.0 l / 100 km / td>
consumptie Highway5,9 l / 100 km5,7 l / 100 km6,2 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,4 l / 100 km5,9 l / 100 km6.6 l / 100 km

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: interior

Met afmetingen van de lichamen zo divers zoals we hebben gezien, zou het makkelijk te raden dat zijn de Skoda Kodiaq Het is de grootste binnen, gevolgd door VW Tiguan en Seat Ateca minder familie gericht. Iets dat is niet waar. En de Spaanse model verrast met een echt ruim achterstoelen; meer beenruimte afstand en hoogte dan zijn rivalen. Weliswaar dezelfde flexibiliteit als zij een vast voetstuk, met 18 cm lengte die in langsrichting van die beweegbaar is Tiguan en Kodiaq om te beslissen of om meer ruimte te geven aan passagiers of vracht. Maar terug in de drie reizen met comfort en gemak. Logischerwijze minder dan 34 cm lengte, op een gegeven moment moet erger. En dat in het deel van de stam met 105 liter minder dan Tiguan 90 en Skoda als we de stoep te nemen in de achterste stand geeft ons de kleinst mogelijke volume in deze. Dit is waar Skoda Kodiaq wint het spel door een aardverschuiving, niet alleen vanwege haar romp U kunt indrukwekkende bereiken 730 liter, hoewel in dit geval met zeer weinig beenruimte voor de inzittenden van de achterste zitplaatsen, maar voor hun veelzijdigheid. Twee extra zetels onder de koffervloer en Simply Clever praktische oplossingen netwerken, houders met verschillende objecten mogelijk, één specifiek voor de cubrequipajes- gordijn en zelfs een reservewiel noodsituaties in herbergt een subwoofer. alle praktische. De stoelen van de derde regel wordt alleen aanbevolen door grootte voor kinderen, maar ook voor hun toegang, die aanzienlijke behendigheid vereist. Een punt om te controleren dat de zittingen van de lijn 2 niet de plaats te houden door het verplaatsen van de zitting en rugleuning naar beneden geklapt toegang tot de derde rij. De extra lengte Kodiaq, met bredere achterdeuren maakt het ook gemakkelijker toegang tot de auto, hoewel beide Tiguan en Ateca dit is zeer goed, het zijn comfortabele aposentar kinderen in hun kinderzitjes.

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan KodiaqAteca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: motor

Onze drie protagonisten delen de propeller 2.0 TDI 150 pk met gasreinigingssysteem SCR (DeNOx) met AdBlue aan de emissienormen voldoen euro 6. Een motor die nu voelt meer verfijnd, glad en progressief, maar heeft veel van die kenmerkend vonk hij had verloren. De werkelijkheid, met de prestaties cijfers in de hand, lopen is meer dan het lijkt, maar met grote verschillen in onze karakters. de Ateca Seat zelfs behoort tot de snelste van zijn rivalen, terwijl de Skoda Kodiaq Het is langzamer; tussen grote en versnelt slechts langzaam terugwinnen Nissan X-Trail 1.6 dCi-130 4x4, aankondigen 20 pk minder. Het antwoord ligt in hun afmetingen en gewicht, in onze test-eenheid, om te stoppen zelfs met stationaire verwarming, trekhaak ... - scheert 1,9 ton. Ze zijn 332 kg! meer dan 137 Ateca en de Tiguan, zoals gedicteerd door onze schaalgrootte, die de Spaanse als de categorie vedergewicht en de Tsjechische zet als een van de zwaarste, met Land Rover Discovery Sport 2.0 TD4 aan het andere uiteinde voorzien overdreven 2084 kg.

SPACEVolkswagen Tiguan 2.0 TDI 4Motion Sport-150 DSG7Ateca Seat 2.0 TDI-150 Premium Style 4DriveKodiaq Skoda 2.0 TDI DSG-150 4x4 Style
gevelbreedte145 cm144 cm147 cm
achterste breedte141 cm139 cm143 cm
fronthoogte91-99 cm98-104 cm94-100 cm
hoogte achterzijde92 cm101 cm94-84 cm
beenruimte58-76 cm79 cm60-78 / 52-70 cm
romp555/690 liter450 liter220/540/730 liter

De tweede beperking, zij het veel minder invloed, is de Schakelen; met een 6-versnellingsbak in Seat, feilloos geleid en nauwkeurigheid en uitstekende automatische DSG, In dit geval zeven versnellingen maar oliebad koppelingen, die weer uitsteekt zowel snelheid als zachtheid. Dus ... waar is het probleem? Want in zijn elektronisch beheer, vooral in Sport-modus, het is niet aangepast aan de nieuwe reactie TDI-150 Euro 6. En is dat ondanks het maximale vermogen tot net voorbij de 3000 tpm Hij nam niet tot ongeveer 5000 te verhuizen naar een hogere versnelling, toen ongeveer 4.000 potentie en dalingen overhaast. In de praktijk sportief rijden met vol gas bij het verlaten van een bocht soms een mars verminderen wanneer ze moesten was doen bewegen naar boven, met als gevolg verlies aan stuwkracht, die zowel Tiguan zoals in de Kodiaq Het is gemakkelijk om oplossing in de handmatige modus, hetzij door het stuurwiel peddels of opeenvolgende passage van de hefboom.

de Ateca Seat, als de Leon in zijn categorie, het is een van de compacte SUV meer sportieve gevoel. Met verrassende behendigheid, maar zonder afbreuk rijcomfort, waar onze drie protagonisten staan. De Kodiaq is degene die meer verfijnde voelt, met een goede kwaliteit rijden, maar ook het minst informatie die aan het stuurwiel. Daarnaast zijn zowel de bovenste gewicht als hun grootste slag merkbaar bij het remmen en bij het starten van de turn, maar zodra hij verrast zijn snelheid in de bochten. De Tiguan is zo comfortabel als of meer dan Kodiaq -zowel met de optionele DCC adaptieve demping, werkt de Ateca niet op in zijn lijst van de opties- terwijl voelt veel meer dynamisch en wendbaar. Niet zoveel als Ateca, nog meer wendbaar en minder lichaam kadet, maar dichter bij wat is het Tsjechisch, dat is de eerste in die lijkt te onderstuur te beperken. Zeer goed bij alle drie stabiliteitscontrole, dat als we trekken boete helemaal niet opdringerig, want het is onze zeer sportief rijden. Ook volledig van overtuigd AWD, door middel van een Haldex multi-schijfsysteem 5e generatie, Fast-niet merkbaar reactie helemaal wanneer slechts zendt torque naar de voor- noch de aandrijving.

U kunt ook geïnteresseerd

- Speciale ALL SUV-markt: het testen, het reële verbruik ...

- Alle coupes SUV-markt ... en degenen die komen

- Hyundai Kona: de nieuwe mini-SUV Tucson en anti Captur