Renault Zoe, in de feitelijke rij: 309 km van autonomie … zonder moeite!

Renault Zoe 2017-testRenault Zoe 2017-testRenault Zoe 2017-testRenault Zoe 2017-test

Zoe Renault R210, de eerste aan te komen in 2013, had een motor die Continental was en een batterij van 22 kWh. Zoals de naam al impliciet, goedgekeurd autonomie was 210 km. De volgende evolutie van deze elektriciteitsbedrijf vergelijkbare grootte Renault Clio (zij het iets hoger) werd geproduceerd met het verschijnen van de versie van de Renault Zoe R240 2015. Nogmaals, zijn naam maakte melding van autonomie verkregen in de NEDC cyclus, die 30 km uitgebreid, dankzij een efficiëntere motor, Renault nu vervaardigd in plaats van Continental, en net als de oorspronkelijke kracht. Een ander klein detail is dat, terwijl zou het eerste snelladen (43 kW) ontvangt, kan de tweede alleen de semisnelle (22 kW).

Renault Zoe, de tweede generatie accu

Beide versies zijn samenwonende tot nu toe, op welk punt niet langer zij worden vervangen door anderen met nieuwe motoren, zo niet met hun respectieve 22 kWh batterijen moeten worden vervangen door andere van 41 kWh. De nieuwe batterij weegt slechts 15 kg (enkele meer als we bedenken dat deze een massa van 305 kg). Met dank aan dat stijging van 46 procent van de capaciteit, de nieuwe batterij ontwikkeld in samenwerking met LG Chem en geïdentificeerd als Z.E. 40 maakt de Renault Zoe de elektrische auto een hoge productie en een betaalbare prijs met de batterij die meer energie opslaat en kan verder gaan. Met vermelding van de prijs is van essentieel belang als er Tesla accu van elektrische energie-opslag 70 en 90 kWh.

Om de capaciteit van de batterij te verhogen is het recept aan de ene kant gepasseerd, door verbetering van de hoeveelheid metalen die opgeslagen elektriciteit; terwijl aan de andere kant, is beter gebruik van de beschikbare ruimte genomen, zwelling van de grootte van de cellen en het elimineren van overbodige spaties tussen hen. Zoals hierboven, de batterij 12 modules en 192 cellen.

Renault Zoe 2017De Nissan Leaf en de BMW i3, zowel in dit jaar, zijn twee van zijn naaste rivalen voor zijn elektrische komende afmetingen (geen prijzen) en had al hun accu's ontvangen in versie "2.0" de uitbreiding van zijn autonomie respectievelijk 250 km de eerste (30 kWh) en 300 km (33 kWh) van de tweede.

Renault Zoe, tot 400 km van elektrische actieradius

Wat geven van zichzelf 41 kWh in een elektrische Renault Zoe eruit? Want als we de enige echt vergelijkbare cijfer voor elkaar modellen (bij lange na niet het daadwerkelijke gebruik vertegenwoordigen), die wordt verkregen in de NEDC goedkeuring cycli zijn 403 km kan worden afgelegd vermoeiend alle van de payload in combinatie met de meest moderne motor, waardoor het Renault maakt. Deze versies, in die cyclus verbruikt 10,2 kWh / 100 km, Ze heten nu R90 Z.E. 40.

Aan de andere kant, Continental motor nog steeds in de aanbieding (Op de R210) ook het combineert de Renault Zoe de nieuwe batterij 41 kWh. In dit geval om meer (11,1 kWh / 100 km met NEDC-norm) te brengen, autonomie is 370 km, dat wil zeggen 160 meer dan wat werd verkregen met 22 kWh accu.

de voordelen zijn identiek voor deze versie Q90 Z.E. 40 (gehomologeerde 88 pk) die je krijgt de R90 Z.E. 40 (92 CV). Voor deze Zoe Continental motor van de prijsverhoging is 750 euro, terwijl het grootste voordeel is gekoppeld aan die mogelijkheid, aangezien de R210, in staat zijn om snel laden ondersteunenAls we toegang verbinding 43 kW (voeding geaard tot 63 A), vergoeden de 80 procent stroom van de accu, indien leeg, in 65 minuten; terwijl de R90 Z.E. 40 nodig is om volledig te vullen, meer: ​​vereist 100 minuten, dan de limiet opgenomen vermogen 22 kW (32 A).

Realistisch, Renault levert niet alleen gegevens autonomie verkregen in een cyclus van rijsimulatie, zoals EDC, maar voegt de informatiebladen wat meer verwante autonomie en gebaseerd op voorwaarde dat iedere bestuurder kan gevonden op de dag. dus, Ze zeggen dat de gemiddelde bereik in de zomer is 300 km naar de R90 Z.E. 40 en in de winter, 200 km. Q90 voor Z.E. 40, respectievelijk 280 en 180 km. Dat verschil van 100 km wordt verklaard door het hogere stroomverbruik betrokken circuleren in slechte omstandigheden. Onder deze consumenten, en hoewel de Zoe maakt gebruik van een warmtepomp die efficiënter dan andere systemen thermische comfort in de passagiersruimte leveren is verwarming: in een thermische automotor warmte aan het interieur warmte kan worden gebruikt, maar elektrisch niet meegeteld in de hitte, anderzijds de hand, een verlies van energie. Andere elektrische verbruikers meestal geactiveerd bij slecht weer zijn de ruitenwissers, verlichting, verwarmde achterruit, enz.

Renault Zoe 2017Renault Zoe, reële verbruik van meer dan 300 km van autonomie

We speelden controleren hoeveel deze uitkeringen worden aangepast om te gebruiken konden we de nieuwe Renault Zoe R90 Z.E. geven 40 in de normale rondleidingen en voor dat, gingen we naar Lissabon (Portugal), waar, aan de andere kant, voor de eerste keer en we de Renault Zoe Original kon rijden.

In het eerste deel, met intermitterende regen en temperaturen rond 11 ° C, omstandigheden die het gebruik van verschillende elektrische verbruikers ontstaan ​​naast de airconditioning werken de twee inzittenden bij 22 houden we reden 161 km en op de plaats van bestemming, zelfs onze beschikking energie om 148 meer hebben gemaakt. Daarom is het gebruik van de Renault Zoe R90 Z.E. 40 wegen, bij relatief lage snelheden (42,1 km / h gemiddelde), die zijn waardoor het verkeer en de weg, we hadden verbruikt een gemiddelde van 13,3 kWh / 100 km en we konden niets minder bereikt dan 309 km een enkele lading.

Opgeladen door het tweede deel van de touchdown (één dag waarin kracht geladen regen, wind en koude) zou doorgaans meteen werking snelwegen. In dit geval, het handhaven van een gemiddelde snelheid van meer dan iets op 90 km / h vonden we dat het perfect mogelijk om ongeveer 230 km reizen. We hadden ook de kans om te bewijzen dat, met een gemiddelde snelheid van 120 km / h elektriciteitsverbruik bleef ongeveer 22 kWh / 100 km die het mogelijk maken, dankzij de nieuwe 41 kWh accu, bereiken van ongeveer 190 km.

Zoe, de keuze van gewicht thermische nutsbedrijven

Met deze autonomies de Renault Zoe kan heel goed geworden, in veel gevallen al in een effectief alternatief voor hulpprogramma's met benzine- of dieselmotoren.

Studies zoals die zopas het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) suggereren dat op dit moment, elektrische auto's te koop zou kunnen vervangen 87 procent van de voertuigen met verbrandingsmotoren, onder de omvang van de verplaatsingen die zijn uitgevoerd bij hen; maar bij Renault Zoe, gaat dat zelfs meer dan andere elektrische met hun autonomie, de vervangingsratio kan aanzienlijk hoger en ruim boven de 90 procent.

Renault Zoe 2017Bovendien, de Zoe R90 Z.E. 40 blijft een auto rustige rit, die absoluut afgeeft trekt die kunnen worden gevonden in voertuigen waar een verandering tandwielen (hier is niet noodzakelijk) en zachte. Versnelt snel bij lage snelheden en heeft een topsnelheid van 135 km / h, als we willen autonomie te verhogen is beperkt tot de Eco-knop te gebruiken op 90 km / h. Tegelijkertijd verminderd wordt, bijvoorbeeld, airconditioning, die geleidelijker werkt.

De prestaties van de Renault Zoe R90 en Q90 met batterij Z.E. 40 zijn in feite gelijk aan die van R240 en R210 Zoe vervangen.

Ook heeft het een laagste kosten per kilometer, in termen van energieverbruik, dan gelijkwaardige optie verbrandingsmotor.

Renault Zoe, het kopen van nieuwe formules

Tot nu toe is de formule van de verwerving van Renault Zoe was vooral de aankoop van de auto met de accu van de auto voor een minimum van 69 euro maandelijkse vergoeding werd betaald, maar variabele in ieder geval zo kilometer, jaarlijks worden verstrekt en de duur van het contract. Deze vorm van verwerving Zoe blijft, maar Nu is de mogelijkheid om de batterij te verkrijgen is ook veralgemeent, anecdotally het was een mogelijkheid voor de gebruiker van het verkoopnetwerk voor.

Zo is de nieuwe Zoe Renault R90 Z.E. 40 kost 24.625 euro in het geval van het leven, 26.425 eindigde in de Intens en 29.225 niveau met de nieuwe Bose, altijd met batterij op huurbasis, terwijl overweegt het verwerven Het moet deze prijzen extra 7.500 euro worden toegevoegd. Zelfs als de batterij te kopen in plaats van huren, Renault zou nemen, aan het einde van zijn leven, het recyclen van hetzelfde. In feite, garantie niet varieert, dat is 8 jaar of 160.000 km ongeacht de aankoop formule voertuig.

In de verhuur situatie kan de gebruiker de vervanging van de batterij te eisen als het 25 procent van de nuttige opslagcapaciteit heeft verloren.

Renault overwogen ook voldoen aan degenen die een oer-Renault Zoe genoten met batterij, van 22 kWh van de capaciteit en wil de nieuwe 41 kWh veranderen. In dit geval is het voorstel van het Franse merk is de uitwisseling van een voor de ander door betaling 3.500 euro Het is inclusief beide dezelfde accu als de taken van het verwijderen en monteren of recycling. Geteld voor klanten die de R240 Zoe de kosten van deze mogelijkheid verworven zal zijn 9.900 euro.

Echter, de 22 kWh accu niet verdwijnen uit de nieuwe Zoe range, aangezien in het onderhoudt een versienaam Entry die wordt gelijk aan de vorige R240 Zoe. Prijs, is natuurlijk minder (de standaard uitrusting is vergelijkbaar met die bedoeld in de Life afwerking) dat de meest capabele batterij hebben: Het kost 22.125 euro als de batterij wordt gehuurd, 29.625 euro, dat wordt overgenomen.

Renault Zoe, voorbereid voor de Car Sharing

Invoer (bij de batterij 22 kWh) en leven (met 41 kWh) een omhulling gelijkwaardige en vormen de basis echelon leveren. In zijn lijst van de apparatuur zijn de browser, automatische climate control, cruise control en limiter, de elektrisch verstelbare spiegels, boot en keyless entry of ZE Voice die het mogelijk maakt om een ​​aantal functies te bedienen met uw stem. Ook uw opties zijn vergelijkbaar: velgen 16 "(289 euro), pre-installatie van alarm (gratis optie) of, en niet een klein detail, aanpassing voor gebruik in autodelen (247 euro), zoals het geval is met Intens versie. Die kan een idee dat Zoe goed voertuigen rivaal reeds lopende projecten als emov (PSA als partner van Eysa en waar de Citroën C-Zero worden gebruikt) of Car2go (met elektrische versies kon worden geven Smart Fortwo).

Renault Zoe 2017Renault Zoe, afgewerkt Bose

de hoger niveau van afwerking van de nieuwe Renault Zoe Z.E. 40 is de nieuwe Bose. In aanvulling op een bepaalde kleur, de zogenaamde grijze Rodio (409 euro), het heeft lichtmetalen velgen 16 "black, een bruin lederen bekleding en inserties of onderscheidende dashboard trim, milieu beluchters, R-Link scherm, knoppen, speakers, etc. Ook de vloermatten of dorpels Zoe Bose te onderscheiden van de rest, maar het meest opvallende is de stereo-installatie met zeven luidsprekers. Daarnaast heeft het ook unieke functionele apparatuur, zoals een lendensteunregeling in de bestuurdersstoel in de voorstoelen verwarmd (met drie temperatuurniveaus) trottoirs achteruitrijdcamera.

de intensiteit niveau, tussenproduct bij het dragen van de batterij Zoe tweede generatie Zij elektrisch inklapbare buitenspiegels en lichtmetalen velgen 16 "bitonal. Er zijn ook een aantal veranderingen in de kleur van plastic, chroom profielen of zelfs een gratis optie pakket dat raakt voegt van blauw. Net als voor andere functionele apparatuur om de Entry Life som of de bovengenoemde legering serie, Arkamys geluidsapparatuur, sensor voor het activeren ruitenwissers en verlichting, elektrische ruiten achter naast de bestuurder stijgen en dalen met een touch of parkeersensoren achter. Share velgen 17 "(247 euro) in optie met Bose en op een manier dat de verstrekking van deze kan benaderen door de camera parkeersensoren achter optie (165 euro nu, voordat het standaard was) of derde achterste hoofdsteun (41 euro), Bose hebben standaard.

De gemeenschappelijke optie voor alle Zoe Zij zijn de uitgebreide mapping voor browser R-Link systeem (99 euro) en metallic lakken, net zoals sommige zijn specifiek.

In het gebied van nul-emissie Renault blijft de eerste Renault Zoe Societé, een two-seater versie omgezet voor gebruik door bedrijven (het heeft een laadruimte van meer dan 800 liter), voor het moment, blijft trouw aan de batterij 1.0, de 22 kWh; echter, is de verwachting om het te vervangen in de toekomst, zoals andere Zoe, met 41 kWh.

U kunt ook geïnteresseerd

- Dat is de Renault Zoe 2017

- Renault Zoe Societé, de elektrische auto bedrijven

- Elektrische auto's zal reizen 400 km met 12 minuten opladen

- Renault Zoe testen Intense, vlees stad