2017 Ford Fiesta: testen en de verkoopprijs van een hele

We testten de Ford Fiesta 2017 uw beste foto'sWe testten de Ford Fiesta 2017 uw beste foto'sWe testten de Ford Fiesta 2017 uw beste foto'sWe testten de Ford Fiesta 2017 uw beste foto's

Ze zijn geslaagd meer dan vier decennia vanaf de geboorte van het eerste Ford Fiesta, maar in wezen het blijft ongewijzigd. Nu, zo jong als altijd, in zijn nieuwe generatie gewoon rijden (de zevende) presenteert de meest gevarieerde en verleidelijk aanbod het gehele bestaan.

Op het moment van gaan verhandelen Ford Fiesta 2017, zij kunnen kiezen uit twee lichaamsdelen -van drie of vijf deuren-, en vier afwerkingen, waaronder niet alleen varieert de uitrusting, maar hun afbeelding. Dus de Ford Fiesta Trend zal opnieuw toegang stap, gevolgd door de meest elegante titanium met chromen afwerking, de ST Sports Line met honingraat grille, bumpers en skirts en andere specifieke details en exclusieve Vignale, een naam die we kennen van de Mondeo, S-Max, Kuga en Edge met satijn grille, achter trim en chromen frames voor verlichting, lederen bekleding met zeshoekige pads ... In aanvulling op april van 2018 Zij zullen aankomen ST sport versie, dit keer met EcoBoost driecilinder benzinemotor met 200 pk 1.5 gedeeltelijke ontkoppeling cilinders, en actief, wat een soort crossover lichaam ongeveer 18 mm hoog, dakrails en Camperos hulpstoffen. Een versie die debuteert op het festival, maar zal verhuizen naar andere modellen van de Blue Oval. Daarnaast zal er een aantal mogelijkheden voor zowel exterieur aanpassen, Het dak spiegels en kleurcontrast pepermunt of koper, of binnenland, lijstwerk in rood of blauw en anderen.

Ford Fiesta 2017Ford Fiesta 2017: de belangrijkste technieken en rijden

de Ford Fiesta 2017 houdt platform van de vorige generatie, hoewel varieert 4mm zijn wielbasis dankzij nieuwe torsiehartlijn voor achterkant -meer groot om de stijfheid te verhogen en het minimaliseren van zowel de rumorosidad de impact van kuilen, terwijl zijn spoorbreedte groeit 30 mm voor en 10 achter. Dus niet verwonderlijk dat zijn stuur zit een duidelijke toename in snelheid bochten, waarbij tevens omvat een torsiestijfheid plus 15 procent voornamelijk te danken aan het gebruik meer staal boor (plus 36 procent) en laserlassen, die ook bijdraagt ​​aan een superieure rijkwaliteit. Na het rijden, kunnen we ook stellen dat flexibeler en licht aanvoelt, het helpen van een lichtere, stijvere voorste stabilisator en de elektronische koppel vector; dat door de besturing stabiliteit invoeren kromme geldt remmen zeer gering naar binnen wielen. met een zeer snelle besturing, hoewel in het basisuitvoeringen met touch dwingen kleine correcties, iets dat niet gebeuren in de Lijn ST. Lagers steviger schorsing ook deelnemen aan een Meest nauwkeurige geleiding terwijl schijfremmen op de achteras -voor versies dan 100 CV- verminderd wanneer doorwaadbare plaats remafstand 100 km / h met 8 procent. Remmen voel me sterk en goed mordant.

2017 Ford Fiesta: motoren, retail

de mechanische range gas Het is uitsluitend gebaseerd op driecilindermotoren, met de beroemde 1.0 EcoBoost aangejaagde variabele kleptiming en directe injectie versies van 100, 125 en 140 pk. Het is juist dat, zoals gebeurt er met veel van zijn rivalen, met uitstralingen reglementen Euro 6 verloren voordelen, maar lichtgewicht body getoond ebullient Fiesta. Zeker blij zijn met veel meer interessante toepassing diesel, hoewel het niet de weelde van de meeste moderne driecilinder 1.0 TSI zoals Volkswagen of 1.0 i-VTEC Honda T bereiken. Hieronder vinden we een 1.1 atmosferisch, ontleend 1.0 EcoBoost met 70 en 85 pk het vervangen van de boven 1,25.

Ford Fiesta 2017in diesel het assortiment is gebaseerd op de Tetracilíndrico 1.5 TDCI met vermogens van 85 tot 120 pk. Een mooi en zeer vooruitstrevend in haar antwoord motor, zij het met een enigszins ruw gevoel. de versnellingsbak Het is ook nieuwe factuur, Getrag vijf of zes versnellingen genieten van een zachte touch en een goede nauwkeurigheid. Het ligt aan de lage kant versnellingspook, hoewel het alleen vestigt de aandacht in versies die de te hoge centrale armsteun te monteren. Kortom, de 100 pk 1.0 EcoBoost wordt aangeboden als optie box-transmissie met 6 versnellingen ook.

de in de Ford Fiesta 2017 is een ander punt dat er geen twijfel over bestaan ​​dat we worden geconfronteerd met een nieuwe Fiesta verlaat. De materialen zijn nu meer zorg, vooral met het oog, maar ook om aan te raken, met soft plastic dashboard, zonder toevlucht te nemen tot Vignale versie die is bekleed met de huid contraststiksels. Ten aanzien van hun stoel, op zoek naar een uitstekende comfort en ondersteuning; met een goede lumbale regelgeving roulette. Het kost een beetje om de beste positie te vinden, maar als we dat doen onze auto lijkt een mensenleven.

Een ander element gemarkeerd het compartiment dashboard, in zijn middengebied toont een scherm dat kan zweven 6,5 of 8" met een goede resolutie en snelle respons. Het is compatibel met Android Auto, Auto Play en heeft de Sync3 met het management van spraakopdrachten. verraste de kwaliteit en akoestiek het optionele sound systeem B&O! Play Bang & Olufsen.

Ford Fiesta 20172017 Ford Fiesta: apparatuur en prijs

zijn systemen uitrusting rij-ondersteuning Het kan echt ruim met apparaten zoals de zijn Pedestrian Recognition System zelfs 's nachts, Parkeerhulp het voorkomen van kleine botsingen, loodrechte parkeren, verkeersbord herkenning, automatische omschakeling tussen grootlicht en dimlicht, dwars bij het manoeuvreren achteruit, adaptive cruise control, snelheidsbegrenzer, waarschuwt voertuig dode hoek rijstrook vertrek -met een bericht enigszins oppervlakkige, frontale botsing ... En Dit is veel Partij van de Viering.

de Aanbevolen verkoopprijs 2017 Ford Fiesta begint bij 15.045 euro, een cijfer dat is niet een grote verwijzing totdat we weten het promotionele kortingen, dat Zij zullen openbaar worden gemaakt binnen een paar dagen.

U kunt ook geïnteresseerd

- 2017 Ford Fiesta: Interior, gebaseerd op de ervaringen van mensen

- 2017 Ford Fiesta ST nog sportiever