We testten de BMW 520d, is de meest geavanceerde saloon moment?

De nieuwe BMW 520d, testen: alle metingenDe nieuwe BMW 520d, testen: alle metingenDe nieuwe BMW 520d, testen: alle metingenDe nieuwe BMW 520d, testen: alle metingen

Wat lijkt weinig evolueren conceptueel auto en in welk tempo doen technologische add-ons die, niet verrassend, een groot deel van hun vorderingen te definiëren. misschien is de "machtsverheffing" automobiel en in het bijzonder van de meer traditionele formaten, SUV's hebben ingebroken in onze maatschappij zoals ze gedaan hebben, het spelen basis van nieuwe lijnen, proporties en vormen, de ware evolutie van de auto. Geconfronteerd met deze reflectie, wat ik bedoel is dat de nieuwe BMW 5-serie sedan beschikt over geavanceerde als zonder fanfare vernieuwing van haar imago en in getuigenis verbetering van de leefbaarheid achterste en romp capaciteit, maar het uiteindelijke product houdt veel meer in dan dat.

gevoel kwaliteit, verfijning en het besturen van de technologische inhoud op alle gebieden leiden vandaag me waar te nemen wat een ingrijpende evolutie de BMW 5-serie is juist dat, zoals altijd in het merkenbeleid en Opties grote invloed op de perceptie en de geloofwaardigheid van het model. En ik denk dat, net als in andere erkende fabrikanten, de rekening basis BMW mag niet minder dan 20 procent meer toe te voegen aan het verschil waarde te voelen merk. Om dit te doen in de 5-serie (zoals de pers unit we hadden), mogelijk het resultaat maakt het 's Werelds beste sedan in zijn klasse.

BMW 5-serie: met Cupboard

Trots om een ​​BMW of een ander prestigieus merk hebben begint te vertonen afstandsbediening (Er zijn ware kunstwerken), een supplement dat in de nieuwe BMW 5-serie stelt ook nieuwe functies en waarden. Ik bedoel de toets met optionele touchscreen afstandsbediening parkeersysteem. De sleutel zou overgaan door een mini-versie van de smartphone die we kennen, zoals een avant-garde element zoals misschien groot om in uw zak, maar vanaf dat door zijn touchscreen toegang (Tot 300 m) om bepaalde informatie over de auto (autonomie, statuslampjes, deuren, enz.), Het programma en het activeren van de ventilatie of manoeuvreren de afstandsbediening van buiten de auto (in dit geval moet u de volgende zijn) te parkeren en desaparcarlo in krappe ruimtes. Het kan een technologisch afval ... maar wat laatste lijken. Hoewel ik ook hebben gevraagd om de sleutel wanneer geïntegreerd in onze mobiele zelf met de betreffende toepassing.

BMW 5-seriehet laden technologie van de nieuwe BMW 5-serie is breed en niet te afrossen voor nieuwe (het opende 7 Series, als de sleutel) Ik zal je vertellen dat de radio steunen gebaren commando's met de hand het volume aanpassen en het station. de "veteranen" Misschien geven we de voorkeur fysieke Basten vanaf het stuurwiel of spraakherkenning systeem voor deze taken (en anderen), maar weer ... wat passeren. Ik wil niet de volledige adaptieve LED-koplampen, voor een uitzonderlijke lichtkwaliteit over het hoofd en maak variabelen die verblinden lang te vermijden. En ik volg niet te beschrijven aan u de uitrusting ervan die een eindeloos verhaal zou zijn, maar stop commentaar veel interessante dingen (duikt in de semi-autonome rijden, internet ...).

BMW 5 Serie: inside

Als buiten de ontwerp van de nieuwe BMW 5-serie ziet er bekend uit, hetzelfde zal binnen schijnen, maar de technologie heeft weer veel te zeggen. We vonden een tafel dat de traditionele BMW design (analoge round wijzerplaten rigoureuze), maar (voorheen optioneel) digitaal display repliceert, die verschillende ontwerpen en functionaliteiten van het voorstelt rijmodi ECO PRO, Comfort, Sport en Adaptative (ECO en Sport modi kunnen de toevoeging aanpassen). de centrale beeldscherm is 10,2 inch en moderne interface met intuïtieve kleur graphics hanteren, of vanuit de precieze iDrive centrale controle of door aanraking orders op hetzelfde scherm wordt gewaardeerd.

de cockpit van de BMW 5-serie is prachtig, voor kwaliteit en ergonomie. Blijft de statige joystick hefboom soort automatische transmissie te benadrukken en kan een enorme head-up display configureerbare hebben. Zowel de bestuurder en de passagier als de behandeling is preferentiële (optioneel zitplaatsen ergonomie zijn perfect stuks) en alles wat je aanraakt en zie ik zendt een zeer hoge kwaliteit dat je meer waarderen, zodat wanneer u op de startknop.

wat betreft roominess, heeft de nieuwe BMW 5-serie een centimeter gewonnen achter en, zonder verwijzing door zijn eigen grootte, stoel ruimte is goed. Wat betreft de verbeteringen aangekondigd bagageruimte wordt voldaan en hebben 20 meer dan in de vorige 5-serie liter geverifieerd. Het is een gemiddelde waarde in een segment, maar het lijkt niet overeenkomen met de bagageruimte de grootte van de auto.

SPACEBMW 520d
gevelbreedte149 cm
achterste breedte142 cm
fronthoogte90-97 cm
hoogte achterzijde93 cm
beenruimte76 cm
romp520 liters

BMW 520d: motor

de motor isolatieniveau Diesel 2.0D 190 pk Waardig is het nieuwe BMW 5-serie de sedan is. Nooit eerder in een BMW is het zo glad leek en het uitschakelen van het geluid van deze motor. Wat is altijd al sprake is hard en goed te duwen en heel weinig te besteden, en hun manieren niet alleen gehandhaafd, maar dat is schering en inslag. de aluminium chassis en de carrosserie en andere strategieën lichtgewicht constructie in de nieuwe 5-serie het ons heeft geleid om te controleren met een gewicht van iets minder dan het vorige model (enigszins groter nieuw) en dus het verbeteren van de prestaties en het verbruik.

BMW 520dde 2.0D is een genot door hoe je je voelt, hoe je luistert tussen rivaliserende Diesel en hoe te duwen te allen tijde. excellent 8 versnellingen Steptronic de BMW 520d verzekering die betrokken zijn bij de mechanische kwaliteit van het geheel. Ook blijft maatstaf voor de soepele en snelle overgangen, die veel troost brengt in de rol van luxe sedan 5-serie, zo effectief als het wordt in de sport sedan.

VERBRUIKBMW 520d
verbruik stad6,9 l / 100 km
consumptie Highway5.3 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,0 l / 100 km

BMW 520d: Comfort met M

Ik heb het gevoel dat BMW heeft vooral gewerkt aan de kwaliteit en comfort rollen van de nieuwe serie 5. Het prachtige loopvlak, mechanische isolatie Rijvaardigheid en het gevoel heeft mij voelen zich meer verfijnd dan de vorige product, maar niet door eenvoudige product evolutie (ook), maar door puur intentionaliteit. Noch de M Sport-pakket en andere accessoires ondertekend door BMW Motorsport in de eenheid onder test ze hebben me mijn gedachten veranderen. Allereerst vond ik een auto met een extreem hoge rijplezier. zeker de actieve demping (Andere keuze dan toe te voegen) Ik voel me betrokken bij de Series 5, en op dezelfde manier beïnvloedt hun enorme dynamische mogelijkheden.

PRESTATIESBMW 520d
Acel. 0-100 km / h7,48 s
Acel. 0-1000 meter28,6 s
Inhalen 80-120 km / h5,73 s
Loudness 100 km / h63,0 dB
Loudness 120 km / h65,7 dB
Remmen van 140 km / h68,0 m
Weight scale1.743 kg

de BMW 520d Het wordt meegesleept heel gemakkelijk, vanaf de spinnen fijne tijd, ondersteunt de bochten veel vertrouwen en voel super stabiel. in Sport-modus, met demping werken met sterkere wetten, "verlicht" zelfs meer rijden maar nooit radicaliseren hun reacties. Het remsysteem is ook gericht op het comfort te brengen zonder bestraffen prestaties. Het pedaal heeft me aangezet luchtiger Ik herinner me wat het merk, omdat ik niet zo goed haltes van de hoge snelheid in de vorige onthouden series 5. De grote evolutie naar binnen. En dat blijkt.

KORTINGEN (februari 2017)BMW 520d (van 49.400 tot 51.950 €)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Alle nieuwe BMW 2020

De nieuwe BMW 3 vs. Mercedes C-Klasse

De nieuwe BMW X2 ... en zijn rivalen SUV