We testten de nieuwe Hyundai i30 2017: wil een Golf te zijn

We testten de nieuwe Hyundai i30 2017We testten de nieuwe Hyundai i30 2017We testten de nieuwe Hyundai i30 2017We testten de nieuwe Hyundai i30 2017

Niets verrassingen, denk Ex-CEO van VW, Martin Winterkorn, wanneer de Frankfurt Motor Show 2011 observeert nieuwe concurrent de VW Golf van Zuid-Korea en Controleer de instellingen aan het stuur. "BMW kan niet, VW ook, Wat kan het betekenen?"Hij vraagt ​​zure uitdrukking voor de kwaliteitscertificaat belicht door Hyundai en ze lijken te veel klanten vandaag de dag herkennen. In aanwezigheid van VW Golf, Hyundai i30 niet bewegen, zoals aangetoond door de uitstekende omzetniveau in alle Europese markten, waar Spanje een 2015 heeft gesloten met bijna 11.000 verkochte eenheden.

In de toekomst kunnen ze gemakkelijk worden veel meer modellen verkocht Hyundai i30 2017, als Vanaf januari zal het de derde generatie te lanceren, een model ontworpen "voor iedereen" en aan te passen nog meer dan voorheen aan de Europese smaak. Het ontwerp van het nieuwe model is gemaakt in de Europese ontwikkelingscentrum dat het merk in Rüsselsheim heeft. de afstelling van het chassis Het is ontwikkeld in open verkeer op wegen en rond deze Duitse stad en ook het circuit Nürburgring heeft gediend als een proeftuin. En nu komt de tijd van de presentatie van het model serie na meer dan 160.000 km van proeven op prototypes gecamoufleerd dat de ware vormen van het nieuwe model, die we al in de gelegenheid om te rijden had verborgen.

Hyundai i30 2017

Hyundai i30 2017: comfortabel, netjes en goed afgewerkt

Hoewel de elementen die worden gebruikt om haar vormen te camoufleren, zijn fundamentele essentie voorafschaduwing: de Hyundai i30 2017 Het is nobel en heeft de maturiteit bereikt en proporties van de nieuwe generatie zal niet al te variëren, Het is slechts iets breder en lager. Opvallend zijn de zijlijnen, glad met horizontale ribbels, zeshoekig raster overloop en verlichtingsapparatuur met LED-sets op de versies met meer apparatuur. knoppen voor touch screen, sterk geordende commando's, Alle eenvoudige en duidelijke. Het interieur is zeer ruim en licht, dankzij een lagere taille lichaam dan in de vorige editie en de optionele panoramisch zonnedak. De zitpositie montage en toont ergonomisch optimaal. de analoge instrumentatie kan snel en duidelijk gelezen en schakelaars en hefbomen die gemakkelijk bereikbaar. Veel functies van de Hyundai i30 2017 zijn overgedragen aan de touchscreen, en de basis van de middenconsole is vergelijkbaar met die gevonden in de Mercedes, die ook als een scherm voor dockable smartphone dankzij aansluitmogelijkheden kan dienen.

Zoals gebruikelijk bij Hyundai, Apparatuur mogelijkheden zijn breed, als geventileerde zetels, keyless entry systeem en achteruitrijcamera, evenals tal van systemen valet parking, veranderen rijstroken of maximumsnelheid. Voor de veiligheid, automatische noodremming het stadsverkeer, waarschuwing dwarsverkeer en adaptive cruise control Ze zijn ook verkrijgbaar.

Hyundai i30 2017 toekomstige GTi 260 pk

mechanisch, de nieuwe i30 heeft veel te bieden van de nieuwe turbo benzine varianten. In eerste instantie zal het bieden 1.0 benzine drie-cilinder 120 pk en 1,4 liter viercilinder met 140 pk, met transmissie optionele dubbele koppeling zeventraps DCT. Het heeft een verfijnde ophanging, schacht multilink achteraan en onderdelen in dit gedeelte al in de nieuwe hybride en elektrische model, de Hyundai Ioniq aangenomen. In aanvulling op de dempers meer onmiddellijke reactie, het heeft een uitgebreide adres, sneller met tien procent is dan zijn voorganger.

Reeds gezet op de weg, is dit de derde generatie Hyundai i30 biedt een hoge gevoel van veiligheid en rijeigenschappen. Achter het stuur zijn rijbewijs is ontspannen in het verkeer en altijd brengt een groot vertrouwen. De besturing is moeiteloos en maakt uitstekende lineaire gerichtheid, met een goede precisie en manoeuvreerbaarheid ondanks een suspensie gefiltreerd goed, maar het brengt te veel werk dat u moet uitvoeren als de grond is ongelijk. Het is ook erg rustig bekend Diesel 1,6 liter, zelfs in de Basic-versie met 110 pk Hij houdt de CV- 136, in combinatie met de dubbele koppeling, die ook snel en glad is getoond.

In het midden van de 2017 de Hyundai i30 zal de sportievere versie hebt, een spannende versie met tweeliter turbomotor 260 pk gedimensioneerd remmen en een sperdifferentieel. Naast de Cross sedan en wagon lichaam die op de markt kwam uit Spring 2017, de huidige versie drie deuren Het wordt vervangen door een coupe met derde deel, waarvan de rugzijde lijkt geïnspireerd op de Mercedes CLA.

Hyundai heeft in zijn zinnen op de beste merken, zoals succes gaat verder dan concurrerende prijzen en de garantie van vijf jaar. de evolutie van het merk merk, die grote beslissing inzetten om de Europese markt en 2020 wil de eerste Aziatische automaker.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Vergelijking: Mazda 3 1.5 Skyactiv-D, Astra 1.6 CDTI en Mégane 1.5 dCi

Nieuwste van Renault: de nieuwe generatie Scénic en Grand Scénic

Zo zal de nieuwe Volkswagen Golf