CX-3 2.0 Skyactive-G versus Honda HR-V 1.5 i-VTEC

CX-3 en HR-V Honda, SUV Japanse aangezicht tot aangezicht.CX-3 en HR-V Honda, SUV Japanse aangezicht tot aangezicht.CX-3 en HR-V Honda, SUV Japanse aangezicht tot aangezicht.CX-3 en HR-V Honda, SUV Japanse aangezicht tot aangezicht.

U vindt er een honderd meter voldoende zijn om te beseffen hoe verschillend zijn de SUV CX-3 en HR-V Honda, vandaag de dag in vergelijking met hun motoren benzine-equivalent. En minder tijd of afstand ook al in het begin, Open de stam of een van de achterdeuren. U zult dan worden geconfronteerd met geen differentiator, maar de beslissende als de prioriteiten aankoop hebt geplaatst de "X" in het leven aan boord, en meer in het bijzonder op het gebied ruimte, functionaliteit en veelzijdigheid. Hier, Honda HR-V en gewoon rivalen dat een dergelijke een kwaliteitsvol leven in termen van ruimte kan bieden, die naast de Skoda Yeti twee referentie-modellen in deze categorie SUV "small".

Honda HR-V: hyperruimte

Honda over de materie, zijn oudere broer, Honda CR-V is een goed voorbeeld. Het toont vanaf het moment dat je kunt de achterdeuren openen bijna 90 graden en de toegang of bind een kind zit in een kinderzitje veel comfortabeler dan in de Mazda CX-3 ... of in veel andere auto's in de categorie.

Honda HR-V 1.5 i-VTECAls u twee auto's aan de voorkant had ik verzeker zou je niet nodig het meetlint uit te trekken. U zult het verschil met het blote oog te zien, omdat ze zijn enorm. de Central Square HR-V is een in de achterste rij, in tegenstelling tot een CX-3 geconditioneerd transmissie tunnel waarbij, hoewel schacht passeert de achteras van de wielaandrijving versies beweegt, actief Honda die niet kunnen beschikken over hun Europees traject, of vele andere concurrenten in het segment. Voor mij is het een van de voorwaarden die een reeks eisen voor een SUV is echt een SUV, maar het is duidelijk dat wat wordt opgelegd zijn niet vaardigheden maar het leven filosofie, het ontwerp en de uitvoerbaarheid van het gebruik.

Deze bewegingsvrijheid die door het inwendige van de Honda HR-V tegen rivaliserende impliceert bovendien de 7 centimeter meer beenruimte waarmee rekening, of 3 extra verticale dimensie, het gevolg van een iets hogere rijhoogte. Hoewel aanvoelen, we praten over auto's zoals lengte, dus het heeft verdienste wat binnendeur Honda heeft gekregen met zijn recente HR-V SUV. Verschijning, ruimte of omgeving konden we niet schieten zonder te spreken van Magic Seat, hun specifieke achterbank: je kunt niet alleen de oneven zak onder hen, maar ook stijgen als een bioscoop stoel onder de achterbank te krijgen voorwerpen die nooit had kunnen voorstellen transport. En alsof dat nog niet genoeg is, de kers tegen schaarse 340 liter de CX-3: Een indrukwekkende trunk 470 liter hoedanigheid -meer andere 105 liters onder de vloer- bieden de Honda HR-V veel meer veelzijdigheid.

de Honda platform HR-V, mengelementen Jazz en Civic en een brandstoftank onder de voorstoelen, laat als oefenen interne configuratie. Maar dan, wat telt Mazda onderscheidt zich met zijn kleine SUV?

CX-3, lekkernij

Zeer, zeer fijn, Mazda zendt sensaties van puur katoen door alle controles, maar vooral van degenen die te beheren veranderingen in de richting of pace: Stuurwiel en versneller. vleermuis opnemen lichtheid en adres minder direct en energie, maar nauwkeuriger, glad en informatiever dan zijn rivaal, door het bereiken van de handen van de bestuurder meer ruwe randen dan de Mazda CX3. En het antwoord van uw motor is ook lijnrecht tegenover elkaar.

Mazda CX-3 2.0 SKYACTIV-Ggerichte technologieën, meer motor onder de paraplu SKYACTIV behandeld voor Mazda, tegen niet minder uitzonderlijk motor met dat karakter beste Honda die oude dagen, met twee verschillende kanten met variabele kleptiming De kleurtoon, reactie en mechanische flexibiliteit in hun progressie. Op papier, uitstekende prestaties in beide gevallen, zelfs voor een motor slinger reeds intuïtief dat je moet heel rijden "de aanval", zoek vermogen en hoog koppel ronden, maar twee autostoelen deze aanpak, Mazda het beste aansluit bij de Kruispuntbank: wanneer zij niet langer geïnteresseerd strekken hun motor, Honda begint te ontwaken, om echt te duwen en overspoelen het interieur met een uitzinnige orkest, zonder angst, niet boos te horen zijn.

Maar ik erken dat veel efficiënter dispositie propeller Mazda. Een betere acceleratie en in het bijzonder, veerkrachtiger toestaan ​​dat een meer vloeiende, leuker, meer verfijnde rit ... meer premium.En ook efficiënter. SKYACTIV is de som van vele kleine stukjes van een grote puzzel Het verkregen, ook ten koste van iets lagere bezettingsgraad, het resultaat van gemiddelde verbruik iets beter dan de reeds uitstaande verslagen van Honda HR-V. Maar ik denk dat het eerlijk is duidelijk dat te maken Honda destabiliseert de balans nog veel meer als individueel we op te zetten de motor factor en het leven aan boord.

Meer contrasten. Niet hoger correlatie of affiniteit in de leiding te reageren motor en het chassis bij de Honda Mazda inderdaad de dieselmotor van de HR-V met de 1.6 i-DTEC veel evenwichtiger dan benzine auto's, zowel in welke premie veiligheid, rijeigenschappen en comfort, niet ten koste van uitzonderlijk zacht demping, hoewel enigszins flexibel. In feite, CX-3 en in het bijzonder de toestellen met 18-inch wielen, niet zo goed geassimileerd SUV Honda plotselinge en snelle verticale bewegingen suspensie hetzij een meer of minder diep gat of speed-reducer en hoewel veranderingen lijken vertraagd begeleiding en ondersteuning over hoe goed de HR-V, de nauwkeurigheid vooreinde van CX-3 groter en het gedrag is ook meer lineair dan zijn rivaal als ze eisen meer en meer per chassis.

Dat is wanneer de CX-3, ook -de nut platform Mazda 2-, verbergt meer en betere resultaten van een kleine auto. De markering is zo strak om het niveau van het opsporen van vrijwel de prijzen, niet laag precies: de compacte body van hun respectieve bereiken zijn duidelijk goedkoper ... en niet minder veelzijdig, met name in het geval van een enorme -in habitabilidad- meer verfijnde en efficiënter Civic. Maar Mazda breekt dit unieke ontmoetingsplaats waar u deze twee ogenschijnlijk vergelijkbare SUV overeenkomen, het aanbieden van meer standaard uitrusting in de afwerking -tussen de meest waardevolle, en vol koplampen LED-browser.

CX-3 vs Honda HR-VAnalyse speelt weinig of, zoals u eerder zei, zie je en je wilt gebruik in de praktijk dit formaat, aspect dat Honda levert oplossingen in de HR-V dat een van de auto zal worden referentiegroep, duidelijk het winnen van de band Mazda model: de CX-3 niet voldoet aan de minimale als een gezinsauto. voor zijn mechanische touch en chassis, Mazda is wie biedt een meer evenwichtige product, maar niet met zo'n grote verschil rivaal te winnen door "KO" technicus. de points, ten slotte, beslissen in het voordeel van de HR-V.

binnenkort

acceleratie: Srpint of achtergrond. De twee liter Skyactiv Mazda constante stuwkracht 1.5 i-VTEC Honda gek gestrekt. Maar meer dan hoe te rekken, hier absolute macht waarden of gewicht. De HR-V is niet traag, het is gewoon sneller rivaal.

Frenada: Een Japans. Honda, met goede bijtende breng de voet aan het pedaal, maar met enige acceptabele afstanden. Mazda, met te veel meters boven en meer tekenen van opwarming van de aarde dan zijn rivaal.

loudness: Honda een bolletje. Maar hun aantallen zijn lager in absolute termen. Lijkt niet in volle gang, en niet omdat het een stuk klinkt, maar omdat het doet "verschillend"met veel "drievoudig" van de motor.

inhalen: ophalen "met de hand". We voucher te kopen, is het bewijs dat de Mazda motor is krachtiger, maar omdat atmosferische ze zijn, moeten worden verwijderd wanneer het in aanraking komt gain versnellingen, laat uw paar opgengehouden volle kracht.

Vermogen en koppel: Evidences. Als de 1.5 i-VTEC ver heeft overschreden de officiële voorstelling, heeft Mazda de tafel verlaten. In aanvulling op de meer hoeveelheid, hun paarden zijn meer "kwaliteit"Concentraten uit lage toerentallen. Toch is het een waar genoegen om een ​​motor als Honda rijden.

verbruik: Goed of uitzonderlijk goed. Twee tienden niet een duidelijk voordeel te geven aan een over de ander, omdat Honda compenseert stad die Mazda krijgt op de weg. Benzine, zijn echt laag.

Habitabiidad en gewicht: Geen kleur. Mazda doet wonderen zo weinig te wegen. Honda zorgt voor een cabine met dergelijke inwendige capaciteit en romp volume. Een even groot, de CX-3 niet kloppen ... Of liever gezegd, centimeters.