Ateca Seat, Hyundai Tucson en Nissan Qashqai: Welke is beter?

Ateca Seat, Hyundai Tucson en Nissan Qashqai: beste foto'sAteca Seat, Hyundai Tucson en Nissan Qashqai: beste foto'sAteca Seat, Hyundai Tucson en Nissan Qashqai: beste foto'sAteca Seat, Hyundai Tucson en Nissan Qashqai: beste foto's

Bijna 10 jaar commerciële leven heeft de Nissan Qashqai. Toen hij aankwam, niemand, absoluut niemand, zou de aardbeving te genereren in de smaak van de klanten, en het bewijs is dat geen enkele fabrikant dan had voorbereid een soortgelijk model gedacht. Echter, in de afgelopen jaren concurrenten overal geregend hebben, klaar om te vechten voor de kroon en successen. De laatste gast om te komen tot deze partij is de Seat Ateca een SUV geroepen om een ​​leidende rol in de sport te spelen en nu is een belangrijk aandachtspunt. Maar er zijn andere modellen die ook zeer goed aansluit bij het grote publiek, net als de Hyundai Tucson. Wilt u weten wat er zou winnen in een drieweg-strijd? in autopista.es je hebt.

De magie recept voor een SUV

Ja, bijna tien jaar geleden scheurde hij een hele "sociaal fenomeen"In de automobielsector, maar de vraag is: waarom plotseling Nissan Qashqai hij werd de perfecte auto voor veel mensen? Het antwoord wordt ook gegeven Ateca Seat en Hyundai Tucson: Sinds hoog rijden (die veel automobilisten genereren ze meer veiligheid en milieu-control), het gemak van de kinderen in het gezin, een goede boot en genoeg ruimte in een compact formaat binnenkomen of verlaten van de passagiersruimte en tegemoet te komen, niet schieten de consumptie en, natuurlijk, een betaalbare prijs.

Ateca Seat Hyundai Tucson en Nissan QashqaiHet is duidelijk dat er nog andere modellen die worden gestampt in deze categorie, hoewel, interessant, veel van deze SUV aandeel succes "genetische" elkaar. Is bijvoorbeeld het geval van de Kia Sportage, ontwikkeld in samenwerking met de Hyundai Tucson, met design verschillen of kleine aanpassingen aan de afstelling van elk merk, maar delen dezelfde technologie en de meeste componenten. Iets dergelijks gebeurt met renault kadjar, een andere SUV maakt gebruik een groot deel van de bagage van zijn "neef" van de Nissan Qashqai, als onderdeel van hetzelfde industriële consortium; terwijl een soortgelijke situatie bestaat tussen de Tiguan en Ateca Seat, die ook delen zij veel technologieplatform en, ondanks het bereiken van de uiteindelijke verschil van lichaam, over kwesties in verband waargenomen kwaliteit of zelfs in de reserves in termen van apparatuur van elkaar.

krachtig beeld van de Hyundai Tucson

En over de grootte, bijvoorbeeld, zien we dat het Spaanse merk heeft besloten om een ​​vrij compact SUV te maken, zoals de Ateca Seat nauwkeurig meet 4,36 m lang en presenteert afmetingen bijna worden herleid tot de Qashqai. De afmeting van beide zich op een afstand van de andere concurrenten vertoont precies Hyundai Tucson, dat is 12 cm langer en andere 6 cm boven hen. In alle eerlijkheid, deze dimensies geven een superieure verpakking Zuid-Koreaanse model, dat met name wordt gewaardeerd als we zien de drie SUV samen. Het is een meer krachtige imago naar de buitenwereld, maar het gaat ook contra-indicaties zoals hieronder besproken.

Maar laten we ons richten op Binnen deze drie SUV. de Ateca Seat Het is zeer aantrekkelijk, Het zendt een hoge kwaliteit voor materialen en zorg te zien in de veiling, aandacht voor de groot centraal scherm 8 inch van de grootste multimedia-systeem dat Seat heeft gebruikt om een ​​van zijn modellen op heden. Functionaliteit is een van zijn deugden, een drijvende positie waarin u zich op uw gemak meteen. de Hyundai Tucson Ook valt op door veel details en het kwaliteitsniveau, unapologetic blik op de meest prestigieuze rivalen in deze categorie. de Nissan Qashqai Het is misschien wel het minst verrassend, maar het heeft zijn reputatie verdiend en heeft een zeer aantrekkelijk imago exclusieve versie Black Edition die ons bijstaan ​​tijdens deze vergelijking.

Hyundai TucsonAteca Seat: verrassend bewoonbaarheid

Ondanks het verschil in buitenmaat voorzijde Hyundai Tucson, de Ateca Seat aanbod drie centimeter minder wheelbase Hyundai en één minder dan het Nissan Qashqai, zodat door het meten van de beschikbare ruimte voor de passagiers springen verrassing. Om te beginnen, Ateca stoelen zijn in de laagste stand, dichter bij de grond in twee rijen dan zijn rivalen, zodat komt naar bestand meer verticale speling; en op de achterbank heeft Seat ook vreemd de grootste holle been, meer dan 3 cm tot 4 cm Qashqai en de Tucson. In het Spaanse merk "zouden ze gepimpt". Bovendien is de door ons Technisch Centrum verzamelde gegevens wijzen erop dat Ateca heeft een trunk 450 liter, tegen de 455 Qashqai en 470 Tucson, allemaal met voldoende capaciteit om oplossingen voor een gezin.

de Ateca Seat TDI 150 4Drive, van AWD, onder de motorkap draagt ​​hij de bekende motor 2,0 liter ontworpen talrijke modellen Volkswagen-groep. Gelijktijdig met de verplaatsing CRDi de Hyundai Tucson, hoewel het kondigt de macht 136 pk in vergelijking met 150 pk SUV Spaans. Nissan Qashqai binnen het bereik van de vergelijkbare versie is de DCI 130 PK, met een motor 1,6 liter ondertekend door Renault. In elk geval is de Tucson die meer koppel en minder routine adverteert: 38.1 mkg van 1500 rpm. Een niveau van gladheid van de werking slechts kleine nuances ze scheiden, maar niets doorslaggevend bij het kiezen van de ene of de andere.

Ateca Seat: Snel en zuinig

Samen met de kracht van hun motoren, gewicht is een andere sleutelfactor in zijn behendigheid. Dus, op onze schaal de Seat Ateca heeft gescoord 33 kilo minder dan de Nissan Qashqai en '215 kilo minder !! de Hyundai Tucson, een last die duidelijk gevolgen heeft en komt tot uiting in de prestaties metingen. Zo zien we dat versnelling 0 tot 100 km / h Ateca Seat TDI 150 wordt opgelegd absolute helderheid (inverteert 9 seconds exact) en afstand in een tweede helft van Hyundai Tucson CRDi 136 en twee Qashqai DCI 130. Als we analyseren inhalen de referentieloop de 4, passeren 80 tot 120 km / h Ateca Seat is zeer snel, in dienst iets meer dan 7 seconden in dat het herstel, Hyundai Tucson 8,3 seconden en 8,8 seconden achter de Nissan Qashqai, ook goede veiligheid verslagen geven bij het passeren van andere voertuigen.

Ateca SeatMet de 5e versnelling is ingeschakeld, dingen zijn veel gelijk; terwijl in de 6e Seat Ateca is beduidend langzamer dan zijn twee rivalen voor haar lange laatste ontwikkeling, ontlasten erg gericht op mechanische rollen cruises ondersteund door snelwegen. Dit, op zijn beurt, helpt u bij het bereiken van een goede werkelijke gemiddelde verbruik van 5,8 liter, vergelijkbaar met Nissan Qashqai (5,9 l / 100 km), die is ook heel helder in dit gedeelte, en bijna een liter van de afstand Hyundai Tucson (6,7 l / 100 km), beschuldigen het verschil in grootte / gewicht -en we zeiden dat we zou en contraindicaciones- Stop afwezigheid van een systeem&begin te verminderen stad uitgaven.

Ateca Seat voor gedrag; Hyundai Tucson voor comfort

Bovendien, stoel gehandhaafd in de Ateca dat goede afstelling van het chassis next overheerst in hun modellen, zodat eindigt in de ene die de meest dynamische sensaties de driver voor de prestaties of het gedrag in kronkelende gebieden, met snellere en aangename richting als aan de aanwezigen te raken in deze versies van Nissan Qashqai en Hyundai Tucson.

De suspensie wordt opgemerkt Ateca enigszins steviger bij het rijden over hobbelige secties, met een betere absorptie van onregelmatigheden zijn mededingers, de Hyundai Tucson de SUV die bereikt een superieur comfort. Het is duidelijk dat deze auto's reageren op een filosofie van het hele gezin en in die zin de drie zijn erg leuk om te reizen, Door de manier waarop ze functioneren in snelwegen en comfort passagiers zij zien na accumuleren kilometer, maar zou een punt boven plaatst rijkwaliteit van Tucson getest. Ook zijn we specialisten te rollen van de asfalt, maar hun 4x4 systemen bieden hen veel krediet voor schuifdeuren tracks of paden weinig moeite met de beperkingen van lage bodemvrijheid van het lichaam en ook typisch gemonteerde banden standaard. De Hyundai Tucson toegevoegd in de uitrusting bruikbaar Descent control voor gebruik "off road".

Nissan QashqaiNissan Qashqai: zeer concurrerend in prijs

Wat betreft de prijs / schenking relatie, hebben we als referentie genomen de meest elementaire versies turbodieselmotoren berijden vergeleken (130-150 pk) en met calculator ter beschikking is heel duidelijk dat de Nissan Qashqai te strak in deze sectie, ongeveer 1.200 euro weg tegen Ateca en meer dan 4.000 ten opzichte van Tucson.

Maar alles heeft zijn verklaring, zoals de Hyundai SUV Het wordt standaard geleverd met een veel rijkere uitrusting, die tal van rijhulpsystemen, aanvullende elementen van comfort of zelfs een browser in de Nissan Qashqai integreert zou hebben om extra te betalen of naar hun meest complete afwerkingen te beschikken, de N-Connecta of Tekna. Hetzelfde geldt, zij het in mindere mate, in Ateca stoel, die ook een niveau vollediger Xcellence. De handelsoorlog is zeer intens in deze categorie, dus je moet zorgvuldig te bestuderen de schenking die wij leveren echt lopen dealership en kijk in detail elk budget.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Ateca Seat X-perience: de meer avontuurlijke Ateca

TDI Ateca geval: alle toetsen

SUV Vergelijking: Q2 Audi, Mercedes en Mini Countryman GLA

De beste sedans en SUV middelen komen in 2016 en 2017

Wat zijn de mislukkingen van auto's en compacte SUV's bestsellers?