Seat Ateca vs Nissan Qashqai: Wat is de beste compacte SUV?

Vergelijkende Duel: Seat Ateca vs Nissan QashqaiVergelijkende Duel: Seat Ateca vs Nissan QashqaiVergelijkende Duel: Seat Ateca vs Nissan QashqaiVergelijkende Duel: Seat Ateca vs Nissan Qashqai

Ateca Seat ... of zweep. Het valt nog te bezien wat uiteindelijk zal worden de eerste SUV Seat (En hoe het zal raken de almachtige Nissan Qashqai) wanneer u daadwerkelijk open in juni en de openbare verkoop en beginnen te leveren eerste eenheden in september. Maar alle indicaties vandaag dat er een shoot meer. In feite, sinds afgelopen april 19 u kunt bestellen en Seat officiële kanalen te configureren, en de verwachting is maximum. Zonder het bereiken van het fenomeen van de Tesla Model 3 en zijn 375.000 orders (oog, want in de afgelopen dagen hebben meer dan 12.000 geannuleerd na de eerste botsing), is het Ateca Seat nog nooit in Spanje heeft gewoond. Zonder zelfs het nog zien leven, heeft al meer dan 300 klanten vooraf gereserveerd 1.000 euro. Maar het bevestigt ook dat er Seat 1.000 andere lopende bestellingen en de bevestiging dat week, Ze worden aangevuld met 35.000 web-configuraties, in plaats van Seat Ibiza en Seat Leon... samen.

Deze gegevens tonen aan vandaag is dat Ateca Seat SUV meest verwachte ogenblik... en de meest gevreesde ook voor de Nissan Qashqai, die zijn lange regering onbetwist ziet en kan beginnen te worden beschadigd. Niet verwaarlozen ofwel twee nieuwe Kia Sportage en Hyundai Tucson dat, hoewel de YTD verkopen nog steeds 25 procent minder dan de Qashqai in april in geslaagd, in het geval van Hyundai, inschrijven tot meer eenheden. Daarom, en gezien onze macht opnieuw een Nissan Qashqai die nooit teleur en, aan het stuur, rechtvaardigt elk jaar zijn grote commerciële succes, We konden niet eens een maand wachten. ¿Wat zal het beste van beide te zijn? Tijd om te gaan op zoek naar een van de weinige bestaande Ateca Seat en uitrollen van de twijfel.

Beoordeel uw auto gratisSeat Ateca vs Nissan Qashqai: van aangezicht tot aangezicht

Een uur in de ochtend, dat was de overeenkomst met Seat. Niet veel, maar genoeg in ieder geval voor zodat we schieten met zowel over de weg compacte SUV en up veld. En om te bevestigen dat zelfs terwijl we toch waren een eenheidnummer pre-, Dit laat in vergelijking Ateca Seat goed gevoel. Maar zeer goed. In feite, als tot nu toe de Nissan Qashqai bleek de roundest in zijn soort door geleiding en SUV ruimte, en vandaag superieur voelen Ateca Seat, meer modern, met een saldo tussen wendbaarheid en comfort Wij zijn niet gevonden in Nissan. Als de Qashqai bron zo onder de indruk eigenlijk als compact in de hoogte, Seat nu geperfectioneerd formule.

Ontwikkeld op MQB platform, de media auto's VW-groep, SEAT Ateca te beginnen en wat je waarneemt bijna als rijden een Seat Leon High... waar je je voelt precies 12,5 centimeter langer. zeer licht (Weeg tot 150 kg, tenzij Qashqai volgens versie), sorry zeer dynamisch, met een zeer precieze richting en een goede omgeving waar veren, schokdempers en stabilisator Lion verschillend zijn omvang te passen en sportief houden. Binnenkort zal het verder te testen om dit te bevestigen, maar we zijn klaar om te beginnen om ervoor te zorgen dat We hebben niet een SUV gezien in zijn segment met zulke goede dynamiek. Ook omdat de Ateca Seat verlaten van het asfalt met een solvabiliteit garanties in hun 4x4 versies een bewezen AWD door Haldex techniek (reeds in de huidige seat leon x-perience) en een geldig pad buffer voldoende te absorberen. het systeem beschikt ook over Seat Drive Profile, waar het in staat is om te offeren 6 rijmodussen (Eco, Normal, Wintersport, Individuele ... Off Road en 4x4 versies) en Descent Control.

Seat Ateca vs Nissan QashqaiGeconfronteerd met deze gloednieuwe Seat Ateca, enl Nissan Qashqai blijft een zeer goed product, meer veteraan, maar zeer goed: goed geluiddicht, zeer comfortabel in zijn glooiende soepele bediening, die zeer gemakkelijk ... leidt, hoewel het waar is dat vandaag de dag Het voelt ook circulerende road SUV, met meer inertie en body zwaaikromme. Vraag van de vooruitgang, die we ook waargenomen als we hun assortiment te analyseren.

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: hun assortiment

de bieden nieuwe Seat Ateca is nu completer, met meer motor in zijn traject, dat reeds bestaat Eerst drijfmiddel slechts 3 cilinders (één 1.0 TSI 115 pk reeds in de Seat Ibiza), een bovenste benzinemotor 1.4 TSI ACT met cilinder deactivering up, drie opties mechanische Diesel Zij die een breder vermogensbereik (1.6 TDI 115 pk en Versie 2.0 TDI 150 en 190 pk) En zelfs een automatische DSG dubbele koppeling terugtrekking functie coasted om te besparen op het verbruik ... en meest geavanceerde en efficiënte automatische transmissie, zodat de Xtronic continu variabele Nissan aangeboden vandaag.

de Nissan Qashqai, in ruil daarvoor, het heeft een bereik vandaag meer uitsluitend gericht op de massa volume, met benzinemotoren underperformer (1.2 DIG-T 115 pk en 1.6 DIG-T 163 pk) Maar waar het sterk met een zou moeten zijn diesel supply zeer consistent zelfs gereduceerd tot versies 1.5 DCI 110 pk en 1.6 dCi 130 pk. En is dat, confronteren hen van aangezicht tot aangezicht, deze 1.5 dCi motor Access Nissan Qashqai (De meest verkochte) nu is het biedt betere prestaties dan vergelijkbare 1.6 TDI Seat Ateca, vooral met betrekking tot hun best onder een regime en het verbruik tot nu toe heeft laten zien zeer laag. We zullen zien wanneer we meten en door onze technisch centrum om hun werkelijke verbruik te controleren of het lagere gewicht van de Seat Ateca de toegenomen uitgaven die altijd de TDI heeft aangetoond kan compenseren.

Seat Ateca vs Nissan Qashqai: compacte SUV familie SUV vs

De eerste "vis a vis" tussen zitting en Nissan Qashqai Ateca loopt ten einde, maar wij kunnen geen reactie zonder contrast voor het interieur van beide SUV. Wat is beter? Met hoge precisie controle en zeer goede kwaliteit van de instellingen en materialen kunnen je gek hier voor een Seat Ateca dat als gezicht groter lijkt is echt 1 centimeter korter: beide met compacte afmetingen, zeer bevatte. Maar dat is kubieke ontwerp vertaalt zich in een Ateca met een inwendige beter in staat.

Interieur AtecaBuitengewoon getapt, maten we de Seat Ateca tenminste 5 cm meer hoofdruimte, een brede breedte en beenruimte meer dan voldoende en zeer vergelijkbaar natuurlijk beide. Een bekende aspect van Ateca Seat die is bevestigd, vooral wanneer we analyseren de boot: Seat biedt tot 80 liter meer capaciteit (Totaal 510 liter waar zij worden gereduceerd tot ongeveer 480 zeer goed, zelfs bij de 4x4 versies), met betere laadvlak zich 66 cm boven de grond alleen de hoogste 76 Nissan Qashqai.

Goede toegang en mogelijkheid om elektrische poort handsfree mount samen een geconfigureerd Ateca Seat meest complete, veelzijdige en technologische langer in staat aan te bieden, ook, Volledige LED-koplampen, adaptive cruise control, noodstop, Blind Spot, hoge-resolutie toont tot 8 inch, Keyless Start-systeem première Seat, belastingcel inductie... En beginnen in aanvulling op een zeer concurrerende prijs (Het is gepositioneerd min of meer dezelfde goede haarspeld Qashqai) en naast het pakket "Seat vertrouwen "met 4 jaar garantie, onderhoud en ondersteuning. Het zal ook bieden de nieuwste connectiviteit, compatibel met Apple en Android Car Auto Play en een console die 2 USB-aansluitingen heeft.

Ondertussen, de Nissan Qashqai biedt een minder technologische ensemble en geavanceerde vandaag, maar nog steeds een zeer hoog niveau. Een zachtheid en correcte ruimte sum lange holle opslag, als het ware bevindt zich onder de voorste armsteun, overigens, zult u de USB-aansluiting te vinden. Ook biedt het keyless ontsteking, randkamer, Signal herkenningssysteem en zelfs een interessante stabiliteitscontrole ESP met de functie te compenseren pitch en roll lichaam. Het is een zeer goede Qashqai.

Kortom, moeten we erkennen dat we vonden de nieuwe Ateca Seat. Wij zijn van mening dat u verrassen door dynamiek en ruimte, Het toont als een complete SUV dat maakt het altijd efficiënt en effectief Nissan Qashqai, ter vergelijking, is niet meer zo veel vandaag. We zullen zien hoe ze gedragen zich nu ook de verkoop van beide modellen. De strijd wordt geserveerd.

Ateca Seat 1.6 TDI

Nissan Qashqai 1.5 dCi

verplaatsing

1.598 cm3

1.461 cm3

feeding

Directe inspuiting, turbo

Directe inspuiting, turbo.

maximaal vermogen

116 pk tussen 3250 en 4000 rpm

110 pk bij 4000 tpm

maximumkoppel

25.5 MKG 1500 tot 3250 rpm

26.5 MKG tussen 1750 en 2500 rpm

CHASSIS

del./trasera vering

McPherson / torsiehartlijn

McPherson / torsiehartlijn

del./traseros remmen

Geventileerde schijven 312 mm / 272 mm schijven

Geventileerde schijven 296 mm / 290 mm schijven

adres

macht

macht

Largoxanchoxalto

4,36 x 1,84 x 1,60 meter

4,38 x 1,81 x 1,59 meter

Front./back strijd en wegen.

2,64 en 158 / 1.57 meter

2.65 en 1.57 / 1.56 meter

weging

Vanaf 1.375 kg

Vanaf 1460 kg

romp

510 liter

430 liter

aangiftes

Max.

184 km / h

182 km / h

Acel. 0 tot 100 km / h

N.B.

11.9 seconds

gemiddeld verbruik

4,2 l / 100 km

4,0 l / 100 km

CO2 middelen

111 g / km

103 g / km

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq: de meest verwachte SUV

We testten de 1.4 TSI ACT Ateca Seat

Wat Nissan Qashqai geïnteresseerd in het kopen?