Is de beste SUV? Allen tegen allen Ateca, Tiguan, 3008, X1, Tucson …

Supercomparativa SUV: de beste compacte, facedSupercomparativa SUV: de beste compacte, facedSupercomparativa SUV: de beste compacte, facedSupercomparativa SUV: de beste compacte, faced

Het is niet gemakkelijk om vandaag te verzamelen in een vergelijking met niet minder dan 10 modellen Naast mode segment, in dit geval de compacte SUV. Zijn de meest populaire en gewilde auto's op dit moment, en het is gebruikelijk dat de ene of de andere zijn in de reële vernieuwingsproces, zoals een Nissan Qashqai hier dat binnenkort een nieuwe update de markt zal brengen. Echter, in de handen van onze Duitse collega's van Auto Motor und Sport we in staat om samen te veel van de sterren van de klasse in een spectaculaire vergelijking te brengen zijn geweest.

We openen mond gewoon opsommen van alle compacte SUV we samen op de rails en, zonder meer, hebben we aandacht voor de belangrijkste ding na onze tests, elk met een assessment en eindklassement. Face to face, het kijken naar de spelers die gaan in alfabetische volgorde: Audi Q3, BMW X1, Hyundai Tucson, Jeep Renegade, Mini Countryman, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, renault kadjar, Seat en VW Tiguan Ateca. En alle benzine-aangedreven ... en meest voorwielaandrijving. We zijn begonnen!

Audi Q3

In juni 2011 kwam de Audi Q3. Dat wil zeggen, met bijna 6 jaar in de markt en een lichte restyling in 2014 een groep veteranen... en zal binnenkort nieuwe generatie vrij te geven. In feite is het geadverteerd met belangrijke 2019 Verbeteringen. Maar terwijl je moet nog steeds te verslaan koper in zijn segment, en doet dat met absolute solvabiliteit nog. met 4,39 meter lang, Dit topmodel is waar dat niet langer van kracht, noch door zijn praktische en ruimte voor hun oplossingen. Echter, het is zeer comfortabel.

Audi Q3Mechanisch hebben we met CoD motor 1.4 TFSI 150 pk, als noviteit ingevoerd zelf en het systeem automatische uitschakeling cilinders (Als het niet nodig is, ontkoppel 2 van de 4 om minder te verbruiken), waardoor lager de officiële mediaconsumptie 5,9-5,5 l / 100 km. Turbo en directe inspuiting, de waarheid is dat het zeer fijn en trillingen, een model propeller in de prestaties. En hun gedrag, en hoewel Audi geretoucheerd de schorsingen om ze zachter, zelfs met de optionele variabele demping maken hardheid zijn reactie Het lijkt een beetje steviger dan de meeste van zijn concurrenten. Ja, zeer goede remmen en de besturing is zeer nauwkeurig. Maar, natuurlijk, vanaf 31.000 euro minimum toegang... vergoed? Moeilijk is het.

BMW X1

¿Hoge kosten van Audi Q3? Het moest een andere groep premium, BMW X1 136 pk 18i deel en een beetje boven: 32.000 euro. En met extra's, kunt u zelfs gemakkelijk boven 40.000 einde ... zoals de Audi. Bij deze gelegenheid, in het najaar van 2015 lanceerde, presenteert een nieuwe modulair platform voor dwarsgeplaatste motor en voorwielaandrijving BMW, en heeft meer veelzijdigheid: het kan bieden verschuifbare achterbank, resulterend over het algemeen een zeer ruime model. Het staat ook nog leunen de voorpassagier.

BMW X1Zijn motor is een 3 cilinder turbo 1.5, die zoals ze worden aangeboden met een automatische versnellingsbak 6 versnellingen. Meer ingetogen in het versnellen van de Audi Q3, beschuldigt ook meer lading en veeleisend wandelingen of berggebieden. Evenmin heeft hij ons minder besteed: in feite, hun 8,5 l / 100 km werkelijke verbruik we hebben gezien zijn dezelfde als de Audi Q3. Met deze voorwaarden, is het niet stoppen om te profiteren van een chassis, hier ja, zeer getalenteerd. Goede instelling over het algemeen meer dan genoeg comfort en alle nieuwe BMW (hoeveel ze hier hebben verbeterd) zijn ook factoren in haar voordeel. zoals de beveiligingsapparatuur en een uitstekende multimedia-systeem en Infotainment. Daarom krijgt hij in de auto hoofd geen twijfel. Maar ... het zal genoeg zijn om op de top zijn?

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is een van de grote verrassingen van de afgelopen jaren. Het ging in première in 2016 generatie terug te keren naar zijn oorspronkelijke naam (en het verwijderen van de ix35) en is een succes geworden. Een overweldigende ontwerp en dimensies notabelen (4,48 meter lengte) voegt vandaag een waargenomen kwaliteit. Zelfs met de krachtige versie die gaat om dit vergelijkende (TGDI 1.6 turbo met niet minder dan 176 pk en totaal) aandrijving beweegt in de aantallen premie kapers op de kust milieu van 33.000 euro. Hieronder zal een 1.6 GDI 130 pk en voorwielaandrijving, die begint vanaf slechts 20.500 euro. Een groot verschil met een goede algemene prestaties, maar in het laatste geval de atmosferische motor is al duidelijk achter.

Hyundai TucsonMet een zeer goede binnenruimte en, vooral, grote koffer maten we in 540 liter real (het grootste segment), de Tucson is een grote SUV in alle opzichten ... zelfs uw gewicht. Ja, juist omdat licht niet (zelfs afzien vierwielaandrijving nog verscherpt meer), resulteert in de weg in een wat hogere consumptie (9,9 l / 100 km) En een verlies van behendigheid. Dat zelf is een SUV zeer veilig, zeer comfortabel en volledig overtuigd. In een andere versie zou hij geconfronteerd posities, ongetwijfeld stijgen.

jeep Renegade

En wenden tot de Jeep Renegade, een van de meest bijzondere modellen die we vandaag de dag onder SUV. Iets kleiner en buiten (net 4,26 meter), Prijs zich beweegt in de vork van algemene compact: met motor 1.4 MultiAir 140 pk Kracht van de omgeving van de 23.000 euro, zelfs met een 6-snelheid automatische overbrenging. Het kan dan ook duidelijk verloren in de melee, maar we verzekeren u dat is een van de SUV met meer persoonlijkheid en emotioneel aansprekend zijn.

jeep RenegadeJa, want meer dan een SUV je het gevoel dat een beetje pure SUV. Voor hoogte, bewegingen, Jeep geest. Hij heeft altijd graag. zijn 1.4 turbomotor Het is ook niet de meest prestacionales, of wat je waarneemt als de beste moderne, maar het dient, maar ook besteedt genoeg. Maken het aanbod met een meer dan redelijk om zijn kleine afmetingen ruimte, bestraffen achterste breedte slechts licht. In het kort, traag helemaal niet, en dit is niet de arena. Als je Jeep overtuigen, kunt u love.

mini Countryman

We laten nu Mini, waar de nieuwe Countryman, al tweede generatie, dit jaar begon te verkopen omgevormd tot een Compacte SUV 4.30 meter met dezelfde platform en de motor van BMW X1. Echter, ondanks het rijden op dezelfde 1.5 turbo 3 cilinder 136 pk Cooper in zijn versie, zijn er opmerkelijke verschillen. Een daarvan is dat het minder kost, vanaf 28.000 euro. En een andere die het weegt meer en biedt een ander gedrag.

mini CountrymanMaar ook het beschikt over oplossingen zoals terugschuiven rij, over het algemeen biedt het steeds minder kofferruimte vanwege de kleinere buitenkant lengte. Ja, het lijkt erop dat nog meer karakter. Als we gezegd dat BMW je inzet op meer gemak, Dit Contryman een startpunt om iets sportiever gezien, directere controle. Nimble en snel, het is een SUV die graag rijden. En hoewel zoals gezegd in de X1 motor is het niet de snelste, in het algemeen het antwoord is meer dan bevredigend. Een zeer goed product ... maar vechten in een zeer, zeer veeleisende categorie.

Nissan Qashqai

En als niet alleen de King of Kings, de Nissan Qashqai. Door tijd konden we in deze vergelijking van haar nieuwe evolutie 2017 zal het schip in een paar weken, maar we keken lelijk weg te laten de SUV die duidelijk marktleider in de verkoop. Dus hier hebben we het, in Versie 1.6 DIG-T turbo 163 pk. Hoewel er zijn enkele belangrijke upgrade, de motor is dezelfde die deze zomer zal uitrusten, en zelfs met modificaties afstelling van het chassis, moet niet te veel verschillen. De waardering in ieder geval moeten worden genomen als een minimum, omdat de nieuwe editie op een gegeven factor posities kunnen escaleren.

Nissan QashqaiOm een ​​te zeggen SUV ooit round op prijs, ruimte, prestaties en bruikbaarheid. Daarom duurt het vanaf de geboorte met het nummer 1. In deze versie van 163 pk verlof nu van 23.175 euro, een prijs als u opmerkelijk voor het product kan zien is. Zeer goed uitgerust, het is waar dat zijn rivalen worden steeds sterker en dus begint te lijden in de melee: in detail bestudeerd om hun handen te krijgen. misschien sectie naar sectie vandaag is niet de helderste (Het is comfortabel, maar niet de meeste, en wendbaar maar niet de beste), maar niet echt iets fout. Het mag ontbreken vandaag meer verfijning, maar het verbruik heeft ons verrast met slechts 8,1 l / 100 km Real Media, een zeer goede zaak. In het kort, kan je niet winnen van de punten, maar het is een SUV altijd in gedachten te houden en altijd te krijgen in de zwembaden van aankoop.

Peugeot 3008

Een van de SUV laatste aan te komen... en hij is sterk in alle lijsten ingevoerd. In de verkoop, de smaak en de vergelijkende. Wat een geweldige auto Peugeot heeft gelanceerd in 3008. In de eerste generatie crossover SUV puur en grote acceptatie. En om eerlijk te zijn, als je om krediet te geven om iets is het ontwerp: zowel buiten, en vooral voor revolutionaire binnenmilieu, 3008 verbaast klanten. En zijn nieuwe mechanica overtuigen.

Peugeot 3008Met de kleinste van de vergelijkende motor, 1.2 PureTech 3-cilinder turbo 130PS (In de aanvoer van benzine is er ook een 1,6 THP 165) overtuigend en kosten 23.700 euro te beginnen, Ja, het is niet de goedkoopste. En minder in vergelijking met de macht. In ruil daarvoor zult u een van de vondst SUV met minder verbruik Lot (hij heeft ons hier gemarkeerd 7,6 l / 100 km gemiddeld reëel) en dat ondanks dat het niet een van de lichtste: de VW-groep MQB platform werkt krachten onder zijn rivalen. Compleet met een opmerkelijke comfort van schorsingen, Het is ook niet de bredere vergelijkende, maar we kunnen zeggen dat uw ruimte is ook boven het gemiddelde. De stam geeft ons, bijvoorbeeld, 500 liter werkelijke belasting. Een model verdient daarom podium vandaag het segment voeren.

renault kadjar

hetzelfde platform dat de huidige Nissan Qashqai en ook hier dezelfde motor turbo 165 pk benzine (In dit geval is de afkorting TCE) voor renault kadjar. Met deze voorwaarden, kan het niet laat staan ​​een slechte SUV ... maar we hebben altijd leek enigszins minder rond dan de Japanse evolutie. En misschien wat aarzelend is begonnen met de verkoop tot het einde, ja, al stopte in de groep van de best verkochte compacte SUV markt. Prijs, van 25.000 euro, Het is zeer concurrerend voor de macht ook ... hoewel niet zo veel als de Qashqai.

renault kadjarVandaag de renault kadjar ontmoet, maar is niet het model in zijn klasse met de meest geavanceerde apparatuur, of de beste straat prestatie, of de beste ruimte, die bestraft zelfs tegen de Qashqai. zijn stam is echt in 475 liter noch de achterste rij is de meest beenruimte presenteert. Kortom, het is een echte SUV, maar niet genoeg om diep vandaag te graven in de kopgroep. We zullen zien in toekomstige ontwikkelingen.

Ateca Seat

Maak plaats omdat, interessant alfabetische volgorde, we de twee meest complete SUV nu deze groep naast 3008. En juist twee gemeenschappelijke platform. Ik ben begonnen met de Seat Ateca, geboren uit de MQB gebaseerd Volkswagen Group en dat is een succes betekende. Het kwam te laat, als het waar is, maar hij is erin geslaagd als een product van de meest evenwichtige te krijgen. En wij niet alleen betekenen in Spanje: zo ophemelen onze Duitse collega's ... met wat het al betekent.

Ateca SeatHier door dezelfde motor van de Audi Q3 ook, dwz met 1.4 TSI 4-cilinder, 150 pk en cilinder uitschakelsysteem, Ateca Seat toont grote prestaties, lichter en verbruiken minder: hier slechts 7,8 liter / 100 km effectieve gemiddelde waarde heel dicht bij de 3008 3 cilinders. deze versie van 26.000 euro (Voor minder dan 22.000 euro heb je met de kleine 3-cilinder 1.0 TSI en 115 pk heeft ons verrast door hoe goed het gaat) tot een zeer complete auto. Bovendien ruimte groter klasse (Grote tweede rij zitplaatsen) en is goed uitgerust. Dynamisch, en dankzij zijn lichtheid, het voelt meer behendig, zeer directe feel zoals alle Seat auto's. Kortom, een veilige gok, maar ... hoe de leider te zijn?

Volkswagen Tiguan

Ja zeker, als je een prijsplafond ... laat staan ​​als het niet de VW Tiguan. Natuurlijk, het is. En is dat, hoewel veel duurder (Deel al in dezelfde versie van minstens 5.000 euro), de Volkswagen is iets beter meestal alle. Het zal een kwestie van zetten het op de schaal en kijk of het geld is hier probleem of niet. Maar zoals we houden onszelf we vooral data, analyse en metingen, de Tiguan met zijn 1.4 TSI-motor kan niet meer dan de winnaar. Een prachtige SUV.

VW TiguanEen verwijzing terug, de VW Tiguan schijnt op vrijwel alles. hun 4,49 meter (Door 4,36 meter van Ateca) kunt u verdienen in de ruimte. Praktisch en bieden schuiven tweede rij, en zo bereikt bijna 600 liter bagageruimte. Het is heel leefbaar en breed. Iets heeft ook bijna 5 cm over de Seat strijd. De verfijning is zeer goed, met filteren suspensies grote en terwijl het lichaam goed. Laat staan ​​als we ervoor kiezen om adaptieve ophanging DCC. Goede richting, meer systemen bijstand en veiligheid die Ateca in apparatuur, een motor die we zeiden prima en besteedt weinig ... wat kan je meer vragen? Omdat het kost een beetje minder. Er is ook het verschil in Ateca. Beslis.

De eindstand: de top 10

1- Tiguan 1.4 TSI: General comfort, verfijning, zachte vering, een goede deal, een zeer goede motor ... heeft bijna alles. Alleen de prijs zou zijn leiderschap te bespreken.

Seat 2- Ateca 1.4 EcoTSI: Grote ruimte, grote respons, dezelfde motor fantastisch. Maar het is iets slechter alle Tiguan. Natuurlijk, niet prijs: waarderen, misschien kan ook leiden.

3 3008 1,2 PureTech / 130: Grote verrassing. Zeer goed en zeer opvallend. Grote motor, een laag verbruik. Zeer comfortabel, maar iets minder ruim in het algemeen. Sluit het podium.

4- BMW X1 18i: Een ander prachtig SUV. Echter, erg duur en zonder dat de helderste in bijna elke sectie, hoewel erg vol at all. Hij blijft aan de poorten van de eerste drie.

5- Mini Countryman Cooper: dynamisch is het meest stimulerend. Zeer wendbaar en leuk, maar met minder ruimte en de algehele comfort. Anders zou het hoger zijn.

6- Audi Q3 1.4 TFSI: Het is de oudste en betalen, zelfs als een motor (de Ateca en Tiguan) buitengewoon. Faalt hem en zijn uitrusting en ruimte bezwijkt meest moderne en veelzijdige producten.

7- Qashqai 1.6 DIG-T: Het is niet de beste op alles, maar het doet helemaal. Goede prijs en goede ruimte. Het is niet de meest wendbare en meest comfortabele. We zullen zien of er vooruitgang updaten.

8- Hyundai Tucson 1.6 TGDI: Verbetering van posities in een andere versie, want het is een grote SUV. Echter, hier is het in beslag en de grootte en het gewicht is niet de meest dynamische van de groep.

9- renault kadjar 1.6 TCE: Nissan Qashqai tweeling, niet zo volledig worden Kadjar. Het ontbreekt aan een verfijning en betere mechanische prestaties om opt bereiken om voorop te blijven.

Jeep Renegade 1.4 MultiAir 10-: Sympathy zou kunnen worden op het podium. En persoonlijkheid. Maar dat betekent niet dat hapering in de melee, missen voor ruimte, comfort, wendbaarheid. Speelt in een andere competitie en punten aan een andere klant.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De best verkochte SUV jaar

De beste auto's en SUV's voor de prijs / kwaliteit verhouding

Best beoordeelde auto's en SUV van het moment