Eerste proef: Toyota Auris 120T

Eerste test Toyota Auris 2015Eerste test Toyota Auris 2015Eerste test Toyota Auris 2015Eerste test Toyota Auris 2015

Weinig mensen meer veeleisende werk dat de makers. We hadden de kans om te chatten met "Europese vader" Auris en we beleed zijn genot om te zien dat vrijwel 25 door Japan voorgestelde verbeteringen, werden gecorrigeerd in deze generatie. Alleen kregen we "krijgen" drie op de huidige directeur van Toyota Spanje, Agustín Martín, die iedereen kon zien een middenconsole "doorlopend"Zonder gaten of asymmetrie, als de Auris Hybrid zelf had een Nappa lederen stuurwiel in hoge kwaliteit en verlichtingsuniformiteit blue key en beeld.

Interieur Toyota Auris 2015

Zelfs als je nog nooit een Auris hebt beklommen, zou je in staat om te controleren in deze diepe verbouwing is 2015 een volwassen auto. ik bedoel Hij heeft geen ruimte voor u om een ​​defect te zijn ernstig. je je zult subtiele details fruit ervaring vinden. Van een grootte van leesbare letters "recreatie" is een instrumentenpaneel in drie dimensies of een veelzijdige kleurenweergave tussen de klokken te verschaffen. Niet te bieden vergeten een royale scherm 7 inch touch capacitieve type. Of dat stam met een vloer die een dubbele bodem verbergt. In de Auris niet de wielbasis te veranderen, want er was geen noodzaak, geen redelijk voor de benen van de passagiers achterin ruimte toegang 43 niet nodig die achter en passen goed contorsionismos voet onder de stoep. Het heeft een goede armsteun, neerklapbare rugleuning 1 / 3-2 / 3 ... Vooruit, vier goede plaatsen en één vijfde plaats zeer redelijke, omdat de transmissie tunnel is non-invasief. Ik mis alleen in ontberen deze openingen Het is het aanbieden van een rivaal. Aan de voorzijde is het beeld nog beter, omdat de ruimte in beide plaatsen is erg gul (zonder asymmetrie, dingen echt een auto die is ontworpen naar rechts en links rijden brengen vrijblijvend). de bijna perfecte ergonomie voor de bestuurder. ik zeg "bijna" persoonlijke nuances, ik vind het stuur heel iets scheef, net als de voetsteun. Maar waarschijnlijk een schandelijke eis om de passieve veiligheid te verbeteren in het geval van een botsing. Ze wegen zwaar op Toyota NCAP tests en kijk maar naar de Toyota Safety Sense te begrijpen, een systeem ontwikkeld effectieve en betrekkelijk goedkoop (700 euro in elke Auris) te zijn en uit te breiden tot segmenten te verlagen. Zo trots verklaren dat 70 procent van de Toyota's in Europa verkocht zal uitrusten deze Toyota Safety Sense. De topmodellen kunnen nog meer geavanceerde systemen, ondersteund door radar, de stijl van wat Toyota en Lexus rust te nemen.

Toyota Safety Sense

De basis van de nieuwe Auris 2015 de vorige Auris. Niet moeten worden getest om vast te houden aan de vijf-sterren EuroNCAP slechts een kwestie zijn van "paperworks"Omdat ze gaan dalen meer punten dankzij de Actieve ongeval matigingssysteem. Het heet Toyota Safety Sense en richt zich vooral op de Pre-Crash Safety (PCS). Door een combinatie van videocamera en lasersensor achter de binnenspiegel, het systeem kan waarschuwen of start een volautomatisch remmen bij een botsing onvermijdelijk. Actief onder de 80 km / h, het systeem geeft u de tijd om verminderen met ongeveer 30 km / h voertuigsnelheid bij actie. Dit betekent dat kan bijna garanderen dat vermijdt de meeste stadsverkeer bereikt langzaam en misstanden in de gebieden 30. Op droog asfalt, vonden we dat het systeem volledig stopt de auto nog sneller. Natuurlijk, de camera werkt niet alleen als een pre-crash, wordt in staat om signalen te herkennen, waardoor de automatische verandering van de balk of waarschuwen voor onbedoelde lane departure.

Atkinson motor Turbo!

De Auris had twee benzinemotoren, 1,33 en 1,6, die in Spanje zal zijn vervangen door een 1,2 turbo viercilinder 116 paarden, behorende tot de motorfamilie ESTEC (Afkorting voor "Economy Met superieure thermische efficiënte verbranding", Verbranding economie met een hogere thermische efficiëntie). Sinds Christian, die Toyota heeft besloten zich te concentreren op benzinemotoren, brengen in het spel al zijn kennis van verbrandingsprocessen en daarmee ook de lager verbruik. Dankzij een variabele verdeling van uiteenlopende staat om te werken als zowel een conventionele Otto cyclus en Atkinson gebruikmaking Toyota hybriden. In dit geval zeer lage belastingen, de inlaatklep blijft open en maakt deel uit van de inlaatlucht verlaat de motor voor de explosie, het pompen verliezen te reduceren en een loopbaan langste uitbreiding simuleert een verplaatsing (en een geïnjecteerde) minder brandstof. Estec andere motoren had al gecombineerd turbo en Atkinson, namelijk de Lexus NX 200t.

Toyota Auris Hybrid 2015

Het resultaat is dat de Auris duwt af van heel zacht. Zeer daaronder verstaan ​​de 1400-1500 rpm bereikt en stopt trillen alsof het een driecilinder viercilinder stromen zoals het is. In dit regime en kondigt het maximumkoppel en officieel vergaat niet tot 4000 rpm. De motor lijkt stretching lekker, maar het is slechts schijn, want bij 5.500 tpm begint de rode zone de cuentarevoluciones ... en dat is het. duidelijk Ze convergeren diesel- en benzinemotoren. Ze gekoppeld aan een zesversnellingsbak voor een soepele hantering, het verbruik in een ingewikkelde route rond Brussel, met veel verkeer, werden veel mensen en sommige snelweg afgesloten met zeer redelijke Iets meer dan zes liter. Als een gids, dezelfde reis aan boord van de nieuwe motor uitgerust Auris 1.4 D4-D diesel, BMW bron, 112 paarden, grist hij een liter. Natuurlijk, in ruil voor de klassieke Diesel chatter. Een ander liter meer op deze route wordt door het Auris Hybrid, die gemakkelijk liet hij uit de vijf liter en zeker hier heb je minder lawaai. Ja, er is meer gewicht en het voelt zelfs stapte op het asfalt; niet aan de rem of het adres niet het plezier van de andere motoren, die is verbeterd gevoel middelpunt te bereiken.

comfortabel

Duw verwonderlijk dat Toyota is erin geslaagd om het rijcomfort, met aanpassingen klassieke point and herontworpen dock. Dimmers werken het beste in kleine krullende en stops zijn gewijzigd. Auris Diesel slechts 90, de herziene 1.4 D4-D is voorzien van een torsie-achteras, andere uitvoeringen een achteras met overlappende driehoeken. Ook versterkt geluidsisolatie tussen de motor en het interieur gewrichten in de transmissie tunnel en dat blijkt, tot het punt dat het loopvlak breedten banden 225/45 Feel finish! zijn de sterren.

De Toyota Auris zal worden verkocht in lichaam of vijfdeurs familie Touring Sports (Met een meerprijs van 1.250 euro), met vier uitrustingsniveaus, een van de toegang tot de vloten, de zogenaamde Business, met 15-inch velg. In een duidelijke inzet voor hybride (dat mechanische veranderingen heeft ondergaan), Toyota beweert te hebben Hybrid verlaagde de prijs van 900 euro. Direct, kan de klant kiezen voor dezelfde 19.200 euro tussen Auris Hybrid of 115D. Toyota onderliggende doelstelling van die in deze auto 60 procent van de omzet van de Auris hybride variant overeenkomen met de. Een interessante wijze van betaling, uitgebracht in kleine modellen en riep Pay-per-Drive, zal denken nog meer klanten: 190 euro per maand voor vier jaar kan een Auris financieren elke motor en veranderen alleen de hoogte van de ingang aan te leveren. Voor 45 euro per maand plus verzekering beschikbaar zal zijn en 25 euro (met de verplichting om 12 euro extra voor veiligheidsuitrusting Safety Sense betalen) zal zorgen voor het onderhoud en de twee wijzigingen band. Een succesvolle ervaring in Italië, dat Toyota zegt dat het hebben van een goede ontvangst in Spanje.

U kunt ook geïnteresseerd

- Toyota Auris 2015 prijzen en gegevens van het bereik voor Spanje