Mitsubishi Eclipse Cross, probeerde een nieuwe zeer praktische SUV

Mitsubishi Eclipse Cross: alle foto's van de nieuwe SUVMitsubishi Eclipse Cross: alle foto's van de nieuwe SUVMitsubishi Eclipse Cross: alle foto's van de nieuwe SUVMitsubishi Eclipse Cross: alle foto's van de nieuwe SUV

Mitsubishi, nu in 100 jaar oud, past een nieuw concept van opnieuw leren, dat debuteert nieuwe strategieën in bedrijven, producten en dediseño na behorend tot de Renault-Nissan verbond, en kondigt de nieuwe afbeelding tonen SUV haar nieuwste ontwikkeling, de Mitsubishi Eclipse Cross.

Na een uitgebreide ervaring in de 4x4-markt, de concurrentie en de SUV wereld, daterend uit 1936, Mitsubishi Hij heeft besloten om zet de focus op dit voertuigtype, want volgens degenen die verantwoordelijk zijn voor het merk 77 procent van de omzet in Europa overeenkomen met deze type voertuigen en het totale SUV verkopen ratio zal 25 procent te bereiken in 2020.

Mitsubishi Eclipse Cross: coupé ontwerp

Het succes van andere fabrikanten in ontwikkelingslanden stijl coupe SUV-modellen, als de Range Rover Evoque, de BMW X4, de Mercedes GLC Coupe of de recente Toyota C-HR heeft ertoe geleid dat het merk het nieuwe ontwerp Mitsubishi Eclipse Cross met een duidelijke en opvallende lijnen liggen buiten tekenbeeldgegevens.

Mitsubishi Eclipse CrossDe Mitsubishi Eclipse heeft een Cross lengte 4,40 m, een breedte 1,80 meters en 1,68 hoogte meter, terwijl de wielbasis wordt ingesteld op 2,67 m. Dankzij deze afmetingen presenteert een robuuste uitstraling, versterkt door hoge gordellijn en korte overhangen. features nieuwsgierig details zoals chroom lijnen die elkaar kruisen de koplampen led daglicht, welke zich aan de onderzijde van de bumper of situatie weer schoon, gehuisvest onder de dakspoiler. Ze hebben ook opgenomen lagere fender in portieken om de inzittenden uit een spatten van modder of water te beschermen portiergrepen en zeer stevig trunk.

Het merk beweert te hebben gebruikt hoge sterkte materialen stijver en gering gewicht, geassembleerd met "lijm" welding voor meer kracht en trillingen lichaam.

Mitsubishi Eclipse Cross: Interior handig

Als de buitentemperatuur is opvallend, des te belangrijker is het werk in de Mitsubishi Eclipse Cross. Het biedt een modern design, met een staat van de elementen die zijn zeer comfortabel voor de bestuurder, omdat het een horizontale ontwerp met controles zich op de vingertoppen. Sommigen van hen zijn andere bekende merk modellen, als indicatoren van het dashboard, maar Mark houdt vol dat hij heeft veel gewerkt aan de kwaliteit van de elementen, materialen, texturen en afwerkingen die er deel van uitmaken.

Mitsubishi EclipseOp het dashboard, met uitzondering van Head Up Display waarin belangrijke data worden weergegeven, Het heeft een centrale display van hoge kwaliteit waarin informatie over de audio, telefoon of toepassingen aangeboden, als het navigatiesysteem is toevertrouwd aan Smartphone Gebruiker -Android of iOS-, die kunnen worden aangesloten op het systeem MirrorLink direct. Het heeft ook een touchpad, muistype, waarmee je functies gemakkelijker te selecteren.

Het bevat veel gaten om objecten te maken, en een praktijk handschoen bilevel, in die passen A4-formaat documenten en is voorzien van een speciaal compartiment van de romp roller doek opslaan onder de vloer. Maar waar is het echte geheim van Eclipse Cross Het is in de achterste zitplaatsen, die beschikken over vervoeren verdeeld in twee delen 60:40, met schuifzitting 20 cm en achteruithellende onder een hoek van 16-23 graden. dus, bagageruimte varieert tussen 341 en 448 liter, volume kan worden verlengd indien nodig door neergeklapte achterste rugleuningen naar voren.

op veiligheid zij heeft ook een uitgebreide uitrusting als het kan hebben matigingssysteem frontale botsing combinatie met adaptieve cruisecontrol, die loopt van 5 km / h, waarschuwing voor onvrijwillige verandering rijstroken, blind spot detectie, achter verkeersinformatie, automatische activering van de koplampen, perimeter bewakingssysteem met vijf verschillende opvattingen of elektrische parkeerrem met de functie "Auto Hold" zeven airbags, etc.

Mitsubishi Eclipse Cross: zippy engine

Het bereik van de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross Het zal drie mechanische opties in eerste instantie. Twee benzinemotoren en één diesel optie, in afwachting van een mogelijke versie die momenteel in studie geëlektrificeerd. De instap wordt gevormd door de 1.5 motor 163 pk geassocieerde vermogenssysteem voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak zes verhoudingen. Deze zelfde motor wordt ook aangeboden aan de variant geassocieerd met vierwielaandrijving transmissie traploos acht sloten.

Later, over 2018, zal het toetreden tot de range Diesel variant 2.2 DiD met vierwielaandrijving automatische transmissie met koppelomvormer en 150 pk. de AWD-systeem, Super-All Wheel Control, Het maakt het mogelijk verdelen koppel naar de voor- en achteras, en tussen de rechter en linker tractie verbeteren in alle omstandigheden van hechting, rekening houdend met de richtingsinformatie, snelheid, hellingshoek en koppel, kunnen between 80/20 koppelpercentage op de vooras tot 40/60 in het uiteinde. Het heeft drie modi, Sneeuw, Grind en Auto, de bestuurder kan worden geactiveerd door een centrale schakelaar.

Mitsubishi Eclipse Cross 2017de nieuwe Motor benzine 05/01, gemaakt van aluminium, systeem is voorzien van directe benzine-inspuiting, variabele kleptiming en turbocompressor. Verder is het voorzien van stop-start. Kondigt 25,5 mkg koppel bij 1800 rpm, 159 g / km CO2 en verbruik van 7 l / 100 km. Ondertussen zijn voordelen ook opvallend, met een acceleratie 0-100 km / h in 9,8 s en een topsnelheid van 200 km / h.

Mitsubishi Eclipse Cross: goed gedrag

We hebben de kans om te rijden in de Mitsubishi Eclipse Kruis had de benzine variant met vierwielaandrijving en CVT met acht sloten. Het heeft grote paddles achter het stuur het handmatig te gebruiken, die Het maakt beter gebruik van de motor om een ​​sportiever rijgedrag. veel slippen niet optreedt en de veranderingen zal heel snel gebeuren, want wanneer deze beschikbaar Acht "vaste" relaties veeleer maakt het werk gemakkelijker. Ja, in de handmatige modus staat niet toe dat "kick down" met het gaspedaal, die een beetje ongemakkelijk in bepaalde omstandigheden, zoals het van rotondes inhalen mogelijk, etc.

In soepele rit Zeer aangenaam en progressieve. Als u meer levering getoond energiek, het biedt goede cijfer van koppel vanaf zeer lage toerentallen, zij het op een hoge rotatiesnelheid blijft iets sterker rekening. op afstelling van het chassis heeft behoorlijk gewerkt, met effectieve schorsingen toevertrouwd aan een McPherson voor- en multilink achterwielophanging, die zijn niet erg ongemakkelijk in beschadigde gebieden en het bereiken van een goede filter onvolkomenheden bestrating. Beheer maakt het ook mogelijk rijden vrij nauwkeurig, bijdragen aan de vrijgevigheid van Maat 225/55 band op velg 18 inch.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Mitsubishi Outlander: benzine versie 7 zetels

Test 5000 km Mitsubishi ASX

Zo zijn de Mitsubishi SUV