Kia Sportage 1.7 CRDi: de meest interessante Sportage, een bewijs

Kia Sportage 1.7 CRDi 4x2Kia Sportage 1.7 CRDi 4x2Kia Sportage 1.7 CRDi 4x2Kia Sportage 1.7 CRDi 4x2

De eerste eenheid Kia Sportage die hij doorgegeven via onze handen was de duurste versie, met de meest complete krachtigere motor, all-wheel drive en GT Line afgewerkt niveau van het assortiment. Onder deze omstandigheden en met de nieuwe vaardigheden van de Sportage is logisch om ons een goede smaak, ondanks de prijs. Nu is het terug naar deze auto te proberen, maar met de Basic Dieselmotor, voorwielaandrijving en een conventionelere afwerkingsniveau, dat wil zeggen veel dichter in de prijs en de vraag naar de werkelijkheid te vinden in de straat. De Kia Sportage heeft twee dieselmotoren, 1.7 CRDi 115 pk bezetten onze test en twee versies van de 2.0 CRDi, 136 en 185 pk. 2 liter kan worden gekozen tractie of full, hoe klein 1.7 is alleen beschikbaar voorwielaandrijving. van de vijf uitrustingsniveaus Sportage tussen 115 paarden houdt de drie tussenliggende Concept, Drive en emotie. Voor uw eerste test kozen wij voor de finish rit, wij geloven heeft de beste verhouding tussen prijs en uitrusting. Voorafgaand aan de analyse startte de motor een kleine samenvatting van wat is deze auto.

de nieuwe generatie Kia Sportage Het geeft een vergelijkbaar met het oorspronkelijke volume ondanks het feit dat de auto compleet nieuwe structuur. Er is een grote variatie in hun uitwendige afmetingen, maar een beter gebruik van het interieur. Dus, het wijzigen van een paar centimeter beenruimte op de achterbank in het voordeel van een grotere koffer. Dergelijke offer niet problematisch, aangezien de 2 centimeters tot opheffing praktisch onmerkbaar op een hoogte van 76 cm kaarten. Als referentie dezelfde meting Er zijn slechts twee auto's in het segment om meer te bieden, Zij zijn de Honda CR-V en de CX-5. Als de gain-stam, die gaat van 410 liter fair interessante biedt 540 liter en staat alleen achter de grote Honda en een uitstekende 585 liter dank.

Kia Sportage

Een ander aspect dat is veranderd in deze nieuwe generatie is te vinden in de hoogwaardige afwerking, aanzienlijk beter dan de vorige generatie. We vonden de finish GT 2 liter Nu zien we dat in de basisinstellingen klaar is, materialen en het ontwerp zijn ook gehandhaafd, alleen te veranderen presentatie met bepaalde motieven en materialen in de stoelen, naast het niveau van de uitrusting. Deze versie houdt het dashboard ontwerp dat de huid van plastic materiaal nabootst naar een detail dat een naad nabootst zeer goed afgewerkt. De voorstoelen zijn comfortabel en ideaal rijpositie, met ook een verstelbaar stuurwiel in hoogte en diepte. Daarachter is comfortabel in de twee belangrijkste pleinen en een betere ondersteuning in het centrale plein, die hard en armsteun positie als gevolg van vooruitgang. De rugleuning kan worden gekanteld 7 posities of volledig dubbelgevouwen.

1.7 CRDI motor heeft vier cilinders directe injectie met variabele geometrie turbolader en intercooler aanbieden goedgekeurde gemiddelde emissie onder 120 g / km CO2 met de fiscale voordelen van dien. Het heeft 115 pk (117.1 CV volgens onze metingen) en maximumkoppel bijna 30 mkg. Dit toestel heeft 1.591 kg, ondergebracht bij een vermogen / gewicht 13.58 kg / CV gewogen (12,5 kg / CV een Qashqai met 110 pk) relatie. Dit voegt over de ontwikkelingen op zoek naar een betere brandstof die u voordelen, het verkrijgen van een correcte resultaat dan conventionele gebruik maar zonder emotie, als je waarde dit plus. Tot de vierde versnelling hij vrij actief is, vanaf daar herstelt langzamer dan zijn rivalen. Dit betekent dat voor het inhalen of opknoping met brio een situatie dat vereist wordt gedwongen neer één of twee versnellingen. Met deze motor heb je genoeg om de prestaties garanties te vervoeren hebben, maar verwacht geen grote vreugde. Het verschil in prestaties met 2-liter motor en 136 paarden is belangrijk en ik denk dat compenseert het toegang hebben ondanks het feit dat registratiebelasting (4,75%) te betalen. De 136 pk wordt alleen aangeboden met de afwerking top van het bereik GT-Line die is veel completer en over de beste eigenschappen en alles wat standaard met de meeste Ik denk dat komt compenseert betalen 1.500 euro er prijsverschil rekening houdend met de officiële prijzen zonder korting, zolang uw idee was om te kiezen voor de 115 pk met een hoogwaardige afwerking, zoals de emotie. Als u de meest economische opzeggingen, zo had gedacht concept of rit, niet meer compenseert voor de overgang naar grotere motor, omdat het prijsverschil is hoog.

Kia Sportage

Sportage verrassend gedrag met verfijning en kwaliteit rijden; Er blijft niets over van de oude Kia, nu is een volledig Europese auto. Het is comfortabel op ruwe oppervlakken en neemt ofwel beide gewicht en de traagheid van het asfalt. U kunt het verlaten met de bodemvrijheid, maar vergeet niet dat het front-wheel drive is het beste ontsnapping gebieden met klei of steen. serie brengt Descent control, die verantwoordelijk is voor het vertragen van de auto op steile hellingen. Ik probeerde het en het werkt prima, maar ik denk dat gezien hun off-road vaardigheden waarschijnlijk niet zelden gebruikt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

Kia bevestigt een kleine SUV voor 2017: de "mini" Sportage

VW Tiguan 2.0 TSI vs Kia Sportage 1.6 T-GDI: de beste SUV?

Kia Sportage 2.0 CRDi 4x4 185 GT Line, een luxe SUV