2017 Lexus IS 300h, het proces en de prijzen voor Spanje

2017 Lexus IS 300h, onze test foto's2017 Lexus IS 300h, onze test foto's2017 Lexus IS 300h, onze test foto's2017 Lexus IS 300h, onze test foto's

Als er ooit krijg je de afbeelding te zien Darth Vader aan de voorzijde van de Lexus de Nieuwe Lexus IS 300h 2017 Hij maakt het geheel af met een prominent luchtinlaten dat onderscheiden van zijn voorganger onmiddellijk. de MULTILED koplampen zijn nieuw, maar respecteren de wegen van de vorige, zodat vanuit het oogpunt van het menselijk oog vereist attent voor details veranderen.

in de visuele pad 300h Lexus IS 2017, zou moeten veel fijner om te beseffen dat zijn stampen deuren Het is ook veranderd en dat de perceptie van de verhoudingen van de zij enigszins gemodificeerd of hoe achterlichten wenden zich tot een technologie die ze veel meer stroom maakt.

2017 Lexus IS 300hLexus IS 300h 2017 rijden

echter, grote veranderingen Vernieuwing van de Lexus IS in het midden van zijn levenscyclus binnen te gaan. Alleen een regelmatige gebruiker van Lexus IS Ze voelen, maar het resultaat is dat modificaties suspensies en richting Ze krijgen automerk IS 300h (enige versie die naar Spanje zal komen) Een een zeer lichte auto chassis. Dat betekent dat, terwijl je gehoorzaamheid aan het stuurwiel is direct en nauwkeurig, noch te snel noch te benaderen diegenen die kleine correcties. Ook maakt het niet uit wat er gebeurt onder de wielen, blijft het pad onverstoorbaar en de nieren van de bewoners tegen schokken, ook. En zij hebben geen manier om verbetering te bewijzen gevonden Lexus om internationale journalisten om de wegen rond Rome te rijden uit te nodigen, een hel van kuilen en patches om te proberen ze te sluiten op een zee van asfalt (dus golvend) en kasseien. Het hoofd van het project, Naoki Kobayashi lijkt te hebben wilde zijn stempel te drukken, want voordat het project van een complete auto, Het was gewijd aan de ontwikkeling en de set-up chassis en dit is het resultaat. Als de Lexus IS 300h al had geavanceerde schorsingen overlappende driehoeken Nu lager Het is aluminium en nieuwe ondersteuning chassis om beter te filteren. Achter, worden de ankers tevens gemodificeerd en in het bijzonder 2017 Lexus IS 300h Ze hebben afgestemd stijfheid dokken en de wet demping, zodat het vermindert de schommelen, maar betere filtering onregelmatigheden bij laag toerental. Tegenstrijdige punten, maar met een succesvol resultaat. Hoor de hobbels, maar zonder dat het leven van de bewoner.

Lexus IS 300h 2017 interieur veranderingen

Met het rijden vooruit, Kobayshi Hij legt uit wanneer gevraagd over de dashboard ontwerp 300h 2017 Lexus IS met twee niveaus, legt hij uit dat zelfs de ontwerpers gedwongen om prototypes te testen circuit om te zien of hun werk geen problemen voor het rijden opleverden. Vooral de nieuw scherm meer dan 10 inches Crowning nu dashboard, Zonder overlopen. Ontwerpers zijn veranderd "Muis" de handgrepen en nu draagt twee knoppen om duim te gebruiken (twee, stel we dat voor uitvoeringen met RHD). In de gewoonlijke handrem hebben besloten om de te volgen draaiknop modusselectie eco-normaal-sport, maar niet een button elektrische rem, naar aanleiding van de Amerikaanse mode van een linkerpedaal. Pedalen, wat is het meest verrassende wat je leert na Toyota leads 20 jaar van de hybride: Brake gevoel is stevig, en het begin van de momentane en verstelbare elektrische remmen zonder een onaangename als je gedwongen wordt om te remmen harder en schijfremmen toetreden stap. Ja, elektrische rem want hoe we gezegd dat de IS 300h is hybride? Als de aangegeven doel is om Lexus te maken nauwkeurige rijden auto's, het wezen een hybride merk is een van de top.

2017 Lexus IS 300hin Spanje, alleen de Lexus IS 300h (hybride), hoewel in andere markten ook zal twee liter met een motor binden. Er zullen geen IS-F, sport- V8 oud, die geloven dat het best vertegenwoordigd een van de mogelijke klanten voor een lichaam coupé, RC-F, specifiek frame. terwijl Lexus zei nee tegen Diesel, wie ze denken dat ze kunnen evenaren of overtreffen van de consumptie en, natuurlijk, in de uitstoot van schadelijke stoffen. gelabeld soort "Eco" DGT, is het verbruik goedgekeurd 4.3 liters, zoals altijd ver van de werkelijkheid, en dat in het chaotische verkeer van Rome links in 7 l / 100km. Binnenkort zullen we het te controleren op de gebruikelijke routes, zoals gemeten door onze Technical Center, want marketing is onmiddellijk. de batterij Het blijft van Nikkel-metaalhydride, door kosten en veiligheid, en niet beperking van de romp, offer 450 liter. Eindigend met het interieur, de gecapitonneerde middenconsole gunstiger zijn, zodat de knie niet kan worden geraakt en opvallende finials houten deuren en het dashboard, met fijne lijnen van de "muzikale inspiratie" is niet een score maar de afwerking van Yamaha laser geeft een aantal van zijn piano's en instrumenten en Lexus wilde de binnenkant van de iS brengen.

de combinatie de viercilinder 2.5 liter en de elektromotor Het zal voldoen aan de overgrote meerderheid. In feite is dit punt gelaten zoals het was in de renovatie van de nieuwe IS 300h 2017. de Car geluidsisolatie en de stilte van de operatie is zo goed dat blijft om aandacht te vragen wanneer je een sterke versnelling te eisen en het lijkt erop dat de verbrandingsmotor wakker. Dit punt kan terug sommige klanten te nemen, maar niet door het geluidsniveau bereikt, maar zo atypisch. Het verschaft een gecombineerd vermogen boven 220 pk, maar ze zijn niet vergelijkbaar met die van een conventionele auto, ofwel diesel of benzine, is er geen kick, maar soepel en consistente stuwkracht.

de 2017 Lexus IS 300h U kunt nu krijgen wat zij noemen preventieve veiligheidsmaatregelen pakket Lexus Safety System +, waarin het is niets anders dan de combinatie van Pre-Crash, daarmee radar waarmee adaptive cruise control (onder de 40 km / h de bestuurder moet rijden terug), en de camera op de voorruit automatische high beam control, het Lane Departure Warning en lees verkeersborden. Buiten dit pakket, afhankelijk van de uitrusting, de blinde vlek detector en omkeren alert naderend verkeer wordt aangeboden.

2017 Lexus IS 300h, de prijzen voor Spanje

- IS 300h Eco: 35.900 euro
- Zakelijke IS 300h: 39.000 euro
- IS 300h Executive: 42.600 euro
- IS 300h Executive Parking: 43.600 euro
- IS 300h F-Sport: 49.200 euro
- IS 300h F-Sport Leer: 56.600 euro
- IS 300h Luxury: 56.600 euro

in Spanje, de Lexus IS 300h prijzen 2017 Ze zijn aangepast aan de finish uitvoerend wordt gekozen door de meeste kopers van deze hybride auto en het reeds aangetoond Multiled koplampen, de 17-inch wielen, regensensor, bizone de Lexus Safety System + deuren openen en "keyless".

in de afwerking F-Sport, Afgezien van een scherper voor het ontwerp en de 18-inch wielen, ze boden Elektrisch verwarmde sportstoelen, elektrisch schuifdak, Lexus LFA instrumentatie en stijl, side chassis, adaptieve demping en een specifieke instelling voor adres.