Is de beste SUV? Vergelijking: 3008, Tucson, Tiguan, Ateca, Sportage, Koleos …

Grote vergelijkende SUV: alle grote selling-proofGrote vergelijkende SUV: alle grote selling-proofGrote vergelijkende SUV: alle grote selling-proofGrote vergelijkende SUV: alle grote selling-proof

13 is niet vandaag, voor ons, het aantal pech: integendeel, is het ongelooflijke aantal nieuwe SUV onze collega's auto Pan Ze zijn erin geslaagd op het asfalt en het circuit in te zetten zijn Tot slot Master Test 2017: Een oefening in strengheid, methodologie en objectiviteit die voert al sinds 2007 door middel van vergelijkende macro wereldwijde impact met het beste nieuws car van het moment. En deze keer, natuurlijk, speelt in op de mode-segment: de nieuwste SUV.

Comfort, kwaliteit, efficiëntie, veiligheid, gedrag ... Alles wordt gescand op, dit keer, de beste nieuwe SUV die de markt heeft bereikt, een categorie die ook moeten voldoen aan de hedendaagse belangrijke prestaties attributen en vertrouwd comfort voor de referentie-voertuig geworden voor veel huishoudens. Zodat we niet meer tijd verspillen. We begonnen met een opsomming van de 13 SUV gezicht: Honda CR-V, Hyundai Tucson, Jeep Grand Cherokee, Kia Sportage, CX-5, Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail, 3008, Renault Koleos, Ateca Seat, Subaru Forester, Toyota RAV-4 en Tiguan. En we blijven de prestaties van elke waarde door alfabetische volgorde, om de score in belanden 6 specifieke tests en maximale moeilijkheden droge elanden, elanden natte variabele slalom oneindig, nat remcurve en remcurve. Attack!

Honda CR-V: wat een verrassing!

En we kunnen beter, en niet meer nieuwigheid niet starten. de nieuwe Honda CR-V 2018! Het komt naar Europa in de Frankfurt Motor Show, Auto Pan maar ze hebben al bewezen dankzij het voorschot première aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. En ook het komt met de nieuwe motor zal het kroonjuweel in Europa in zeer korte tijd zijn: A 1.5 VTEC Turbo met 188 pk en CVT automaat. met 4,58 meter, Deze SUV heeft altijd gestaan ​​als een van de meest rationele, het samenbrengen van de grootste ruimte in zijn klasse en de vele winkelstraten modulaire oplossingen. Ook bewaard gebleven.

Honda CR-VOok volgen de nieuwe Honda CR-V heeft aangetoond een van de ronde SUV (Zoals je kunt het einde in oefeningen te zien). Een verbeterde afwerking en materialen, nu in haar nieuwe generatie voegt een goede evolutie in dynamische termen: bij gebruikelijke troost, dit keer beter verdragen wendbaar weggedrag, remmen en ophangingen effectiever. Het is misschien niet nog steeds de snelste en meest atletische, maar het doet nota en niet ongemakkelijk voelen. Great evenwicht dat voegt ook een 1.5 Turbo motor buitengewone reactie. Wordt de nieuwe referentie?

Hyundai Tucson: bet troost

We gaan verder met een andere SUV die is het hebben van groot succes in Spanje: Hyundai Tucson. Koreaanse model van 4,47 meter lang, Hij is erin geslaagd om een ​​grote deuk in de hitlijsten, dankzij maken aan zijn overweldigende beeld en een goede waargenomen kwaliteit. Het is misschien niet de beste in een bepaalde sectie, maar onderhoudt een zeer goede balans en veel comfort en goede werking waardoor het een zeer wenselijk SUV te maken.

Hyundai TucsonBij deze gelegenheid, Auto Pan had een benzinemotor met een atmosferische motor van 2,0 liter en 165 pk, die niet in onze markt wordt verkocht: hier wordt geleverd met een 1.6 GDI 136 pk of een 1.6 TGDi, en met turbo en 176 pk. in tests Ze is bekend om een ​​iets zachtere suspensie dan zijn concurrenten SUV, prioriteit te geven aan meer comfort aan boord in plaats van de dynamische respons. Ook zijn richting is meer "op assisted", ideaal voor het verplaatsen in de stad en het verkeer, maar minder snel wanneer onvoorziene of obstakels te overwinnen. Gewoon niet de veiligheid in gevaar brengen op elk moment. Ruimte en faciliteiten zijn zeer goed.

Jeep Cherokee: meer Europese

de jeep Cherokee stoppen en hun Europese genen zien in vergelijking met vorige generaties. En tenslotte deze nieuwe SUV van 4,62 meter lang Het biedt een spectaculair interieur, met meer details en visie zorg, en zeer goed opgelost op ergonomie, afwerkingen en afwerkingen. heeft ook nieuwe praktische details zoals laden onder de passagiersstoel of de tweede rij schuiven.

jeep CherokeeIn Europa haar aanbod richt zich op de mechanische Diesel boven alles, maar bestaat ook in andere markten met een 2.4 benzinemotor 184 pk, vergezeld van de nieuwe automatische transmissie met 9-speed groep. De set is een beetje traag en niet de meest energieke. Waarderen en dynamisch benadrukken dat bij proeven vertoont een iets Oversteer trend dat, indien beter beheerd controles stabiliteit en tractie, geen punten aftrekken van een chassis dat zich onderscheidt zich door zijn wendbaar en onderhoudend touch. Zeker als de testen waren off-road, zou de Jeep meer punten te verdienen ...

Kia Sportage: getunede

Een andere klassieker in de afgelopen jaren in Europa ... en een andere grote verkoper, zelfs in staat om de vraag een paar maanden de leiding van Nissan Qashqai. Wij spreken, natuurlijk, de Kia Sportage, Brother SUV platform en componenten met de Hyundai Tucson ... maar komt terug om te laten zien dat hij een ander heeft anders afgesteld. In feite, dynamisch schorsing aanbiedingen stevigheid meer controle en kader.

Kia SportageOok een snellere en minder zacht richting kwam dit keer (in tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten) met versie permanente vierwielaandrijving. In proeven is viel op een enigszins losse terug, maar met een zeer goede grip beperken. Bovendien zijn de deugden onderstreept de cabine (Allemaal heel intuïtief en goede algemene kwaliteit), anatomische zetels, een tweede rij zeer grote ... hoewel niet overdreven groot kofferbak.

Mazda CX-5: de gast "premium"

de CX-5 Het is gerenoveerd, maar niet te radicaal generatiewisseling, is in opkomst als een SUV met een grote interieurafwerking, bijna op het niveau van de A-merken. Ook bekend om zijn precisie touch en de grote respons tussen gemak en behendigheid ... ondanks dynamische ruimte voor de inzittenden het is niet de beste.

CX-5met 4,55 meter lang eenzelfde SKYACTIV-G 2.5 engine 195 PK en automatische schijnt in onze markt, is de Mazda CX-5 zopas een mol: om de controle over losse stabiliteit en een beetje traag in het kalibreren, die de achteras glijden over de rekening oefeningen zoals slalom kunt hebben . Electronics niet wordt weergegeven in de tijd om het verlies van grip. hun remmen, ja, zeer goed.

Mitsubishi Outlander: de waarde van de robuustheid

Eenvoudigste aspect en oplossingen die veel van zijn rivalen, maar ook met grote deugden. We spreken deze tijd van het Mitsubishi Outlander, een SUV die sport een visueel en met een indrukwekkend minder functionaliteit instrumentatie, met een zitpositie dat is niet het meest moderne en ergonomische, of een beetje kort en vlakke zitting zonder al te veel lendensteun. Zelfs zo, ruimte (zelfs met 7-zits uitvoeringen) is erg goed, en de waargenomen altijd als een zeer robuust en goed gebouwd SUV.

Mitsubishi OutlanderGeboren en het aantal proeven te beperken, heeft de Mitsubishi Outlander altijd hiervoor een zeer neutraal en veilig gedrag, een chassis goed afgestemd. Natuurlijk, dit is niet een sport-model of emotionele, maar zeer compleet. Deze keer kwam met een motor van 166 pk 2.4 en CVT.

Nissan X-Trail: conservatief SUV

Wenden tot een van de merken met meer pedigree als SUV-modellen, Nissan. Deze keer, voor zijn rivalen is de X-Trail, een model van 4,63 meter die is gepositioneerd boven de Qashqai over de omvang van de meeste van zijn concurrenten. Een zeer robuust model ging oorspronkelijk om een ​​zeer moderne, praktische en goed doordacht als een familie auto SUV. Alleen de opkomst van nieuwe modellen met meer aandacht voor detail heeft geresulteerd in een aantal opzichten kan hij worden beschuldigd van meer eenvoud.

Nissan X-TrailOok met optie Drie rijen stoelen en zetels 7, Nissan X-Trail is gepositioneerd als een interessant SUV, maar ook riskant gedrag weinig totaalbedrag vertaalt in een zeer conservatieve model. zijn tuning en elektronische werk aan schokken Root te vermijden, dus het is een zeer veilige model, maar minder goed ter been reacties. Uw steun helpt, bijvoorbeeld, reageren voordat het zelfs krijgt een verlies van adhesie of traject gebeuren. Wie waardeert de meest dynamische sectie zal misschien meer vreugde missen.

Peugeot 3008: prachtig!

de Peugeot 3008 Het is een van de nieuwste SUV op de markt kwam ... en groot! Ja, want zeker is grote belangstelling opgewekt en heeft al een sterke start als optie getoond. Om te beginnen, heeft het een interieur van de meest originele, gespannen en hoge waargenomen kwaliteit. Digitale instrumentatie, materialen en texturen, maken het een SUV die bijna boven kan worden geplaatst een stap. Mechanisch het had zijn grote motor 1.6 THP 165 pk en automatische, een ook super set.

Peugeot 3008Alles wat ook begeleidt omgeving in een Peugeot 3008 grote schenking in comfort en veiligheid (Biedt tot zetels massage) en een uitstekende dynamische aanpak. Het heeft een vleugje van de stevigheid zorgen goede weg behendigheid, en de stabiliteit bovengemiddeld ... ondanks één as torsie achterzijde. Ofwel in de ruimte is de beste van alle, of praktisch, maar de rest 10 tot Peugeot: het is een prachtige SUV gecreëerd.

Renault Koleos: een SUV reimagined

Als we spraken in 3008 van een nieuwe SUV, in dit geval komen we in de gloednieuwe Renault Koleos Tegenwoordig beginnen marketing in Spanje. Een radicale verandering wat was de vorige Koleos, dit nieuwe model Renault stijgt tot boven genen Nissan X-Trail. Je lichaam is heel slim, en heeft een vleugje persoonlijkheid met een iets minder zacht dan de Nissan ophanging ... hoewel een beetje meer nerveus eveneens aan de gang.

Renault KoleosDe algemene onderscheidt zich als een SUV ook vrij conservatief behavioral, tot het punt dat de stabiliteit en de tractie controles soms niet aan route corrigeren maar alleen volledig model te stoppen. En binnen, goede texturen en materialen toe te voegen tot een Infotainment zeer geavanceerde en spectaculaire, met de grotere centrale scherm dan gemiddeld en gebruiksvriendelijk. In Spanje komt alleen in diesel versies van de tijd.

Ateca Stoel: hoog compacte

letterlijk "een leeuw stilt". Definieert de nieuwe Master Test SUV 2017 tot en met Ateca Stoel, model bijna bijna rond. Met grote veelzijdigheid, een enorme binnenruimte en romp, en een goede waargenomen kwaliteit, Eerst SUV Seat Hij snel aankwamen, maar is nu uitgegroeid tot één van de referenties.

Ateca SeatMet een grote effectiviteit achter het stuur, de Ateca Stoel (met afmetingen van slechts 4,36 meter en dit is de kleinste) wordt genoemd als een van de meest wendbare SUV ... ook de weg, en de cursus is de lichtste. Gebruik te maken van vele componenten VW-groep, de mechanische combinatie 1.4 TSI 150 pk en de automatische versnellingsbak DSG is een genot, zowel voor toepassing als zachte macht in de vorm van voordelen. En al zeer tevreden consumptie. Misschien kan men beter met een beetje meer effectief remmen, maar het is duidelijk een van de meest complete modellen.

Subaru Forester: de kracht van technologie

Subaru. Dat merk dat zelden komt in de zwembaden van de aankoop, maar hoe goed auto geleden ... en tegenwoordig vooral SUV-modellen. de Forester is een andere optie, die zoals altijd maakt speciale nadruk op technische innovatie. heeft een boxermotor met symmetrische AWD of doos automatische CVT (Overigens, de beste op de markt in dit verband). Op de weg moet je weten om te begrijpen, omdat de turbo lag maakt u zou moeten spelen met de handmatige modus van de verandering, die het bestaan ​​van maximaal 8 vooraf ingestelde snelheden simuleert.

Subaru ForesterDe Subaru Forester is een SUV sterk, robuust, waardoor u een grote controle op de weg en zeer nauwkeurig, maar ook enkele nervositeit reactie ook in een richting die niet tegen plotselinge bewegingen. Zijn grip te beperken, is echter het hoogste mede te danken aan Cash 4x4-systeem uitgerust. Het interieur is misschien niet de kwaliteit van het uitvoeren van een groot aantal van zijn nieuwe concurrenten te bereiken, maar in plaats daarvan biedt een van de beste zichtbaarheden tijdens het rijden.

Toyota RAV-4: Pioneer

Het was het model bijna de uitvinder van de categorie, een pionier... en vandaag de dag nog steeds vertonen goede vorm. We krijgen gevuld met Toyota RAV-4, Een SUV die een binnenste misschien te eenvoudig vertoont. Ruimte, ja, zowel op voor- en achterkant, met een vlakke vloer zonder projecties gemarkeerd om te helpen tegemoet te komen beter dan de meeste concurrenten in een passagier vijfde.

Toyota RAV-4Net als in de Honda CR-V, de stam vleit met een zeer lage vloer voor het laden, die de invoering van zware bagage vergemakkelijkt. Een chassisniveau de RAV-4 wordt weergegeven als SUV zeer evenwichtig, zelfverzekerd en reacties edele te allen tijde. Het is een dwingende model in het algemeen dat in onze markt onderscheidt zich door zijn hybride set die het het meest bijzonder maakt.

Volkswagen Tiguan: de historische referentie

Een andere SUV onlangs volledig gerenoveerd en het blijft schijnen als één van de referenties. Nu zelfs al op de markt met een 7-zits versie Allspace, de Volkswagen Tiguan Hij heeft altijd zeer weergegeven goede interieur ruimte en een grote koffer, toont verder in het algemeen een norm van uitstekende kwaliteit.

VW TiguanBij deze gelegenheid, ook uitgerust met de krachtige motor 180 pk sterke 2.0 TSI met DSG, SUV is een spectaculair optreden en macht. Dynamisch voelt behendig, hoef je niet verliezen een groot rijcomfort en hoewel zwaarder dan Ateca, eindigt het opstellen van een SUV met een klinkende antwoord op de weg. Ongetwijfeld, naast verbazingwekkende nieuwe Honda CR-V, de nieuwe Peugeot 3008 en zijn Seat broer Ateca, we zijn praten over de 4 grote winnaars van deze vergelijkende macro SUV. Gefeliciteerd!

TEST EN METINGEN

VARIABELE slalon: Oefeningen met een continue bochten, meer en meer snelheid en kegels ook variëren hun afstand niet opnieuw voorkomende situaties van het dagelijks leven, maar ze geven wel een idee van de dynamische respons van de auto's die continue de overdracht van pesos moeten weerstaan. Beste resultaat hier voor een Volkswagen Tiguan die bevoordeelt de vierwielaandrijving en richting. Ongelukkigste kreeg de Mazda CX-5, die naar voren gekomen als winnaar van de race voor hun behendigheid maar, bijna aan het einde, plotseling verloor hij de controle over de achteras en gewoon te schuiven.

CARMETEN
Honda CR-V13,7 en 64 km / h
Hyundai Tucson14,4 en 66 km / h
jeep Cherokee13,5 en 67 km / h
Kia Sportage12,5 s bij 70 km / h
CX-513,7 en 70 km / h
Mitsubishi Outlander13,4 en 63 km / h
Nissan X-Trail13,3 s tot 66 km / h
Peugeot 300812,9 en 63 km / h
Renault Koleos14,1 en 62 km / h
Ateca Seat12,9 en 67 km / h
Subaru Forester14,0 en 66 km / h
Toyota RAV-413,2 en 64 km / h
Volkswagen Tiguan12.5 s tot 69 km / h

INFINITE CURVES: Tegenover een cirkel van 25 meter radius, deze oefening is zo snel en stabiel mogelijk te schieten. Goed gedrag komt gegarandeerd door de effectiviteit van de elektronische assists en afstelling van het chassis. Hier, weinig verschil met de algemene goede ESP kalibratie en racks. Om de Honda CR-V markeren voor zeer fijne controle stabiliteit en zeer goede algemene respons.

CARMETEN
Honda CR-V0,86 g tot 57 km / h
Hyundai Tucson0,83 g tot 54 km / h
jeep Cherokee0,83 g tot 54 km / h
Kia Sportage0,83 g tot 54 km / h
CX-50,84 g tot 56 km / h
Mitsubishi Outlander0,83 g tot 53 km / h
Nissan X-Trail0,85 g tot 55 km / h
Peugeot 30080,85 g tot 55 km / h
Renault Koleos0,82 g tot 55 km / h
Ateca Seat0,84 g tot 53 km / h
Subaru Forester0,81 g tot 53 km / h
Toyota RAV-40,83 g tot 55 km / h
Volkswagen Tiguan0,83 g tot 52 km / h

MOOSE DRYDeze oefening in de SUV 2017 Master Test simuleert een uitwijkmanoeuvre tegen een obstakel, zoals een plotselinge verschijning van dieren in de weg of een voetganger. Verplicht om het zo snel mogelijk te doen, dan terug naar de startpositie baan of in de aanwezigheid van een vermeende tegenligger. degenen die Ze waren best opgelost en Toyota RAV Peugeot 3008, gevolgd door VW Tiguan, Seat Ateca, CX-5, en CR-V. Dat was achterste was de Jeep Cherokee, een stabiliteit controle die niet in slaagt om goed te beheren zijn grote chassis.

MOOSE IN WET: Dezelfde methode dit keer, maar met de verzwarende omstandigheid van een natte vloer verder afbreuk te doen aan grip en met de allerbeste van de remmen, de ondersteuning die u kan de schorsing en kalibratie van elektronische hulpmiddelen te geven. Bij deze gelegenheid, beste resultaat voor Mitsubishi Outlander. in de andere kant, de CX-5, een achteras die niet als concurrenten zal dragen.

metingenRemmen op WET: Belangrijk voor de reactie van een SUV noodsituaties, zoals het controleren van de naleving van natte gronden weten. Deze keer, de oefening loopt van 60 km / h. Triumph hier voor Volkswagen Tiguan, het beste segment remmen. Toyota RAV-4, Mitsubishi Outlander en Renault Koleos krijgen de slechtste verslagen.

CARMETEN
Honda CR-V16,6 m
Hyundai Tucson16,5 m
jeep Cherokee17,5 m
Kia Sportage18,1 m
CX-516,5 m
Mitsubishi Outlander18.5 m
Nissan X-Trail17,5 m
Peugeot 300816,6 m
Renault Koleos18,4 m
Ateca Seat16.4 m
Subaru Forester17,4 m
Toyota RAV-418,9 m
Volkswagen Tiguan14,7 m

Cornering Brake: Deze keer afremmen gebeurt met droge grond en boogstraal van 25 meter. Dit is om te stoppen met een snelheid van 65 km / h. De afgestemde Peugeot 3008 was de beste performer toonden, bijna gelijk aan de Volkswagen Tiguan. in de nadeel, wederom een ​​Jeep Cherokee met een zeer langzame controle stabiliteit. Dan, eindelijk, kunt u de tafel met droge remmen te zien in een rechte lijn van 100 km / h tot 0.

CARMETEN
Honda CR-V40,0 m
Hyundai Tucson39,1 m
jeep Cherokee45,8 m
Kia Sportage42,1 m
CX-541,4 m
Mitsubishi Outlander43,1 m
Nissan X-Trail42,4 m
Peugeot 300836,3 m
Renault Koleos43,1 m
Ateca Seat40,6 m
Subaru Forester44,7 m
Toyota RAV-439,3 m
Volkswagen Tiguan36,9 m