Ik heb de auto, hoe en wanneer schadeclaim verbrand?

Ik heb de auto, hoe en wanneer schadeclaim verbrand?

Stel je voor dat, zoals elke dag, laat uw auto 's nachts geparkeerd in de straat en de volgende ochtend, als je naar het op te rapen je pech die Uw auto is in brand gestoken door een derde partij. Voordat dit gebeurt, moet je duidelijk zijn hoe je handelt uw verzekeringsmaatschappij. Zult u verzorgen de kosten van de reparatie of vrijwaren mij om een ​​nieuwe auto te kopen indien deze volledig is verbrand?

Om de schade in een auto door brand te dekken moet u een verzekering tegen alle risico's of met de auto met een overmaat hebben, want het is dit type van verzekering, waarin eigen beleid, de schade, die de garantie waarin ze zijn opgenomen.

Dus, als je hebt genomen een uitgebreide verzekering, uw bedrijf zal zorgen voor alles. Als je een franchise verzekering hebben gehuurd, zal de schade worden gedekt uit de gecontracteerde budget. Dat wil zeggen, als je franchise is 300 euro en reparatie hoger is dan dat bedrag zal hebben om de 300 euro te betalen in uw zak, en uw bedrijf zal zorgen voor de rest.

Maar de beste optie is om ervoor te zorgen dekking brand hebben gecontracteerd, die het meestal is inbegrepen in alle all-risk verzekering en de meeste verzekeringen uitgebreid derde. Brand dekking omvat schade aan de auto door brand, door vandalisme door een voertuig panne zelf of door een atmosferisch verschijnsel als bliksem vallen.

verzekeringsclaim

Afhankelijk van hoe je je auto in brand gestoken, Je moet de juiste documentatie van uw verzekeringsmaatschappij te dienen. Merk op dat u aantonen dat de schade niet nalatigheid kan worden verweten door de verzekerde of door enige andere persoon in verband met hem. De verzekeraar moet uitsluiten dat de brand is veroorzaakt.

Als uw auto is verbrand in de straat door een daad van vandalisme, omdat iemand een brandbare vloeistof heeft gegooid, of omdat ze vuilnisbakken verbrand en vuur heeft verspreid beschadiging van uw voertuig, de klacht zou met het oog op de verzekering claimen vereist. Als brandweerlieden hebben ingegrepen om de brand te blussen, kunt u de druk en interventie van hen gebruiken om het vuur aan te tonen.

Als je brandverzekering hebben gecontracteerd, laat u informeren hoeveel u de verzekering te betalen als uw auto volledig wordt verbrand en je bent gedwongen om een ​​andere te kopen. Bedrijven maken gebruik van twee termen in omstandigheden schadeloosstelling of vergoeding die duidelijk moet zijn te betalen:

-Waardeert weer: het is de prijs die je moet betalen als je wilde om uw nieuwe auto te kopen een dealer op het moment van het ongeval.

-corrupte waarde: de prijs waartegen u uw auto zou kunnen verkopen op het moment van het ongeval. Verwijzing kan zeggen dat de marktwaarde van een auto 5 jaar oud is ongeveer 60 procent lager dan de prijs van dezelfde auto weer te kopen.

Alleen in het geval van natuurrampen (Net als een storm of een aardbeving) of terroristische daden, die zal zorgen voor reparaties is de Insurance Compensation Consortium. Ja, mits de beschadigde voertuig hebben een verzekering van kracht is.

U kunt ook geïnteresseerd

-Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

-Trucs om de beste verzekering tarieven te krijgen

-natuurrampen, zal de verzekering worden vergoed?