Drie-auto botsing keten: hoe of wat te beschuldigen?

Drie-auto botsing keten: hoe of wat te beschuldigen?

Wat we over het algemeen noemen chain botsingen Ze komen vaker voor dan we zouden willen. Toen we staan ​​in de file in het licht ... de auto die voorafgaat aan ons controle of rem te verliezen in goede tijd en botst tegen onze auto achter. Als wanneer dat gebeurt, onze auto door op de coup crasht in de voorligger, de kettingbotsing reeds heeft plaatsgevonden.

Nu moeten we aan de slag gaan en beginnen Vul in de delen van de verzekering. U kunt vele variabelen geven, maar de beste en objectiever oplossing zal zijn in het geluid, We Mario Arnaldo, voorzitter van de European Automobile Associates (AEA) heeft gezegd. Wat geluid? Ja, we uitleggen.

Stel je voor dat je bent gestopt bij een verkeerslicht voor u en er is een auto. Een ander voertuig achter je en raakt je auto, onmiddellijk daarna, je tegen het lijf loopt de voorkant. De eerste auto van de drie is degene die wordt opgeslagen in deze puinhoop. Uw verzekeringsmaatschappij zal niet om een ​​euro te zetten, omdat hij niet heeft veroorzaakt schade aan iets of iemand. De auto achter de derde, zouden we kunnen zeggen is de schuld van alles, maar dat zal afhangen van wat getuigen zeggen. In dit geval moet u vraag de chauffeur van de eerste auto die echt wat eerst werd gehoordAls hij gehoord of niet eerst te raken voordat hij ontving. Deze verklaring zal van vitaal belang zijn om te weten of de derde wagen zorgt voor alle kosten of als de tweede auto-onderhoud van de schade die eerste moet nemen, en die zouden wijzen op de tweede auto stond nog steeds en crashte voordat tegen de eerste.

Alle variabelen tussen auto kettingbotsing

¿Wat de bestuurder doen de tweede auto, die is een van de drie? informatie verzamelen voor laten zien dat al stond bij de verkeerslichten ten tijde van de kettingaandrijving. Als dat zo is, zal de Seguradora de derde auto die zal moeten verantwoordelijk zijn voor alle schade te zijn: de achterkant van de eerste auto, de voorkant van de tweede, de achterkant van de tweede en derde front.

Als je niets kunt bewijzen, de derde auto verzekeraar zullen beweren dat de tweede voldoende veiligheidsafstand of hij niet eerst tegen de auto niet te handhaven in de voorkant voor een impact het ontvangen van achter, om te voorkomen dat om te zorgen voor alle kosten. Als de tweede auto is verzekerd tegen alle risico's uw verzekeraar zal moeten over de rug van de eerste auto en de voorkant van de tweede auto te nemen. Als u slechts Dalos aan derden, uw verzekeringsmaatschappij betaalt alleen de schade aan de auto aan de voorkant, omdat hun eigen wil hebben uit eigen zak te betalen.

Dus weet je. Wanneer paren met lichte afgestemd oor dus het zou kunnen gebeuren.

U kunt ook geïnteresseerd

Autoverzekering: leeftijd en ervaring zijn belangrijke

10 tips over hoe om te stoppen

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis