Wat gebeurt er als ik een ongeluk dronken?

Wat gebeurt er als ik een ongeluk dronken?

Ik heb meestal geen alcohol drinken en als ik dat doe, kan ik niet denk dat het besturen van de auto. Ik heb duidelijk wat er zou gebeuren als ik stop, doe me een cheque en ik positief. Ik heb echter altijd de vraag wat er zou gebeuren als in plaats van een routinecontrole op de weg had een ongeluk en de politie of de Guardia Civil maak me een breathalyzertest: zou ongetwijfeld de schuld van het ongeluk? zou een verzwarende verantwoordelijk moet zijn? Wat economische en persoonlijke gevolgen zou lijden?

Rijden onder invloed van alcohol wordt beschouwd als een misdrijf, ongeacht of niet op een ongeval. Mocht er onverhoopt optreedt en veroorzaakt alleen materiële schade, de schuld van het ongeval, bijna honderd procent van de gevallen, de persoon die dronken was. Dit geldt zelfs wanneer de andere automobilist zou ¾por bijvoorbeeld kwalijk nemen, als hij een semáforo¾ had overgeslagen, omdat het gedrag van de dronken bestuurder is ernstiger en absorbeert het tegenovergestelde ¾siguiendo door het voorbeeld, kan worden beschouwd alcoholgebruik voorkomen dat de beodo alles in het werk om de andere coche¾ ontwijken.

Als er jammer genoeg, het ongeval waarbij een chauffeur die alcohol heeft geconsumeerd had geleid tot de dood of letsel aan andere / s persoon bij betrokken is, de dingen erger. Het geval van Jose Ortega Cano heeft veroorzaakt rivieren van inkt en zeeën van woorden in de media. De torero niet alleen getroffen door een verkeersongeval met naar verluidt gedronken, maar ook in het fatale incident gedood één persoon. Europese automobilisten Associates (AEA) helpt ons om de gevolgen dat kan hebben voor de bestuurders van alcohol en het krijgen van achter het stuur te ontrafelen.

Bij een verkeersongeval kan niet altijd vast te stellen hoe de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en wie is de oorzaak optreedt. Het is daarom van essentieel belang om een ​​gedegen onderzoek en de wederopbouw van het incident uit te voeren, om te bewijzen dat kan brengen in een tegenstrijdig proces om ze te bevestigen of te vervormen te verzamelen. Als een persoon sterft het ongeval, kunnen drie dingen gebeuren: dat er geen onderzoek of is veroordeeld iedereen die wordt behandeld als misdrijf proces en er is een minimum straf te worden beschouwd criminaliteit en veroordeeld tot een boete één tot vier jaar cel, verval van de rijbevoegdheid één tot zes jaar en inbeslagname van het voertuig. Bovendien, in het ernstigste geval van kamikaze chauffeurs, De gevangenis is twee tot vijf jaar, Er is een fijne en ontbering van de licentie zes tot tien jaar tot stand is gebracht.

Indien verdere alcohol wordt gedetecteerd in de driver ¾porque is geaccrediteerd invloed of door een objectieve test voorkeur boven 0,60 mg / l in aire¾ rate vier gevolgen optreden: per se heb je te maken met als een misdaad, met tussenkomst van het parket; de minimumstraf moet een gevangenisstraf van twee en een half jaar in plaats van één jaar en één dag ¾lo betekent effectieve toegang tot prisión¾, drie jaar ontbering vergunning, heronderzocht de kaart en inbeslagname van het voertuig; vorderingen van verzekeraars op het einde betaald aan de benadeelde moet de dronken chauffeur en de voertuigeigenaar subsidiair; en krijgen een strafblad.

Rijden met een alcoholgehalte hoger dan 0,25 mg / l tot 0,50 mg / l uitgeademde lucht.500 euro + vier punten.
Rijden met een hogere alcohol tot 0,51 mg / l tot 0,60 mg / l uitgeademde lucht.500 euro + zes punten.
Rijden met een alcohol dan 0,60 mg / l uitgeademde lucht. Rijden met lagere tarieven, indien komt vast te staan ​​dat circuleert onder invloed van alcohol.Een gevangenisstraf van drie tot zes maanden of een boete van 144.000 euro of tot 360 banen ten behoeve van de gemeenschap 31-90 dagen. Intrekking van de vergunning een jaar en een dag vier jaar.
Weiger om ademtests of drugs uit te voeren.Gevangenisstraf van zes maanden tot een jaar. Intrekking van de vergunning tot vier jaar.
Verenigd KoninkrijkGevangenis 18 maanden tot 14 jaar, instelbaar is gebaseerd op alcohol en mate van recklessness (zes delen daarvan). Verzwarende, zoals rijden zonder rijbewijs, maar ook Beperkende, zoals verwondingen door de oorzaak van het ongeval zelf.
DuitslandGevangenisstraf van ten hoogste vijf jaar of boete van ten hoogste 365 dagen. Intrekking van de licentie.
FrankrijkGevangenisstraf van ten hoogste zeven jaar en maximaal 100.000 euro boete. Intrekking van de licentie.
PortugalGevangenisstraf van ten hoogste vijf jaar.
ItaliëGevangenisstraf van een tot vijf jaar.

De hervorming van het Wetboek van Strafrecht van 2007 gehard de straffen voor dronken bestuurders die verkeersongevallen de dood tot gevolg provoceren, de gedwongen rechters zijn tot een minimum gevangenis straf van twee jaar en zes maanden ontnemen van het rijbewijs op te leggen en de inbeslagname van het voertuig. Met betrekking tot een mogelijke strafvermindering door toepassing van de verzachtende schuldig aan hebben overgegaan om de schade ¾en geval van dode repareren en schadeloosstelling de familiares¾, de positie van de rechtbanken is sterk als onaanvaardbaar beschouwd.

- Geen verzekering