Verplichtingen road fietser

Verplichtingen road fietser

de Nieuwe Wet Traffic omvat een reeks wijzigingen en nieuwe regels voor de doorvoer van de fiets in zowel de stad en op de snelweg. Dit alles zal komen in werking in eind 2013 of begin 2014.

Hoogtepunten van de nieuwe wet op Traffic

1 - Weten waar moet circuleren te allen tijde:

wanneer er fietspad we moeten het te gebruiken, zonder enige twijfel, maar, bij gebreke daarvan, moeten we een aantal begrippen in het achterhoofd hebben. In stedelijke weg Het moet Circulaire bevestigd aan de rechterkant van de oprit alles wat je kunt, zodat noch bedreigd of belemmeren worden ontwikkeld. in interstedelijke gebieden zullen dezelfde regel regeren, maar wanneer er berm zal moeten gebruiken. Om te fietsen door een vierbaansweg Het zal nodig zijn meer dan 14 jaar en rijden op de vluchtstrook. Sommige van deze secties te verbieden fietsers die daarop worden uitgevoerd, wat boete van 200 euro in geval van overtreding van deze regel. Mocht vinden door voetgang, we hebben van de fiets te krijgen als het niet mogelijk is om een ​​veilige afstand van minstens één meter te houden.

2 - Verplichte verlichting:

Wanneer een fiets circuleren op schema 's nachts, bij zonsondergang en zonsopgang, en wanneer een invasie stedelijke en interlokale wegen bij weinig licht of in tunnels Het zal nodig zijn neem de juiste verlichting. Dit is een wit licht positie op de voorkant en een rode kleur op de rug, vergezeld van een catadioptrische dezelfde kleur -nooit driehoekige vorm. Het zal ook nodig zijn gebruik van een reflecterend vest. Het is de bedoeling zichtbaar maken zowel de fietser en zijn fiets op 150 meter afstand. niet-naleving met zich meebrengt 80 euro sancties -voor gebrek aan lampen- en 200 euro reflectante - niet dragen vest.

3 - De romp:

Het is verplicht om een ​​te dragen zijn goedgekeurde helm tijdens het rijden door intercity wegen. kinderen onder de zeven jaar of minder passagiers vervoeren ze zullen moeten dragen in ieder geval. de enige uitzondering om deze veiligheid te brengen zal in gebieden oplopende hellingen, wanneer warmte is extreem of medische accreditatie vrijstelling van de rijder die verantwoordelijkheid. Boetes voor deze overtreding wordt bestraft met 200 euro.

4 - Hoeveel kan hop op een fiets?

fiets alleen is het mogelijk de fietser zelf gaan geupload, maar het Het is toegestaan ​​om een ​​passagier op een kind jonger dan zeven jaar, zolang het verantwoordelijk is voor de fiets van de leeftijd.

5 - niet mobiel of een hoofdtelefoon:

Het gebruik van deze apparaten wordt bestraft met 200 euro boete.

6 - Mark manoeuvres

De renner is verplicht vooraankondiging hun bewegingen op de weg. Als u wilt rechts moet de rechterarm met de handpalm naar beneden uitstrekken, terwijl naar links moet opvouwen rechterarm. U kunt ook de linker arm te gebruiken en, voor zover mogelijk, in kennis gesteld van hard remmen zwaaiend met zijn arm omhoog en neergaande bewegingen.

7 - Kan parallel worden aangestuurd:

Zolang vrijhouden andere voertuigen.

8 - Snelheidsbeperkingen:

fietsers moeten respect snelheidsbeperkingen voor elke track, nooit meer dan 45 km / h, maximumsnelheid voor fietsen.

9 - Zero alcohol fiets:

Net als in de auto, ga op de fiets overwinnen 0,25 mg / l alcohol in uitgeademde lucht en 0,5 g / l bloed alcohol Net als in de auto middelen boetes tot 500 euro. Circulaire onder invloed van psychotrope stoffen ook is een grove schuld.

10 - Fietsers zullen geen punten rijbewijs te verliezen:

Deze regel eindigt met het verlies van punten voor fietsers -zeer controversiële tot nu toe. Dit komt omdat rijden op een fiets heeft geen speciale vergunning nodig, dus je kunt niet een dergelijke sancties op te leggen.