Trucs om minder wegenbelasting betalen

Trucs om minder wegenbelasting betalen

Op 1 april opende hij de deadline voor het betalen Motorrijtuigenbelasting, Het eindigt in de meeste gemeenten op 31 mei. Zoals u weet, deze belasting is jaarlijks en is afhankelijk van de aanklagers paarden van onze voertuigen. echter, variaties ook daar verschillende gemeenten, omdat gemeenten zijn vrij om dit tarief binnen de door de wet gelden. In de regel, provinciehoofdsteden hebben meestal hogere prijzen, terwijl kleine steden hebben lagere prijzen. Om te veel betalen te vermijden, zijn er bepaalde trucs zijn volledig legaal, minder in belasting te betalen. We zien, evenals het werk een aantal twijfels.

Registreer uw voertuig in het dorp

Om een ​​paar euro te besparen, U kunt zich inschrijven in een andere gemeente waarin die wegenbelasting is mineur. Een eenmaal gedane verander je wettelijk adres, kunt u terecht bij de afdeling Verkeer met het voorgaande belastingjaar betaalde oplage, de data sheet van uw auto, een fotokopie van het en het nieuwe kentekenbewijs. Echter, je moet in gedachten houden dat, hoewel de verandering wordt direct uitgevoerd te dragen, verlaging van het bedrag van de heffing zal niet effectief tot volgend jaar geworden. Dus, als je nu empadronas in een stad, zal je niet genieten van tot 2016 de nieuwe prijs.

Onnodig om te onthouden dat voor empadronarte op een andere locatie, moet u een huis of woning-en of zelf of daarin verhuurservice-.

Enrolls uw auto als een klassieker

Als uw voertuig meer dan 25 jaar, ik waardeer het dat je kan inschrijven als een klassiek model. Deze regeling is ook legaal, maar het heeft meer nadelen dan de eerstgenoemde. Ten eerste omdat niet alle gemeenten hebben een historische plaque staat korting, Er zijn plaatsen waar je kunt genieten van 25 of zelfs 100 procent korting, maar op andere locaties geen korting oudere modellen overwogen.

Om historische plaque zal moeten vragen bewijzen residency in de gegeven district en ook uw auto ténica Sheet. Sommige gemeenten hebben ook gevraagd dat uw auto is geregistreerd als historisch, terwijl anderen dit niet nodig hebben. De procedure kost ook geld, dus je moet overwegen of u huren of niet te, vooral als u van plan bent te verkopen uw voertuig in de nabije toekomst of als u genoeg kilometers per jaar met hem de kosten af ​​te schrijven.

Hoe kan ik wegenbelasting betalen?

De meeste gemeenten de brief belasting betaling aan de huizen Circulation, zodat u niet hoeft te betalen in plaats van naar een van de op de achterzijde van deze banken en de betaling.

Als, aan de andere kant niet te sturen, moet u de stad naderen van uw stad naar het bedrag in verband met uw auto te betalen.

Voor wie is deze belasting te betalen?

De belasting betaling brief Circulation altijd worden gedaan op de persoon die op 1 januari van een bepaald jaar worden aangewezen als voertuighouder, zoals vermeld in de vergunning. Dit betekent dat als u een gebruikte auto te kopen van een individu, moet het bewijs van betaling van deze belasting te bieden. Kijk uit voor deze, als niet een dag betaald, zodra het voertuig is van jou zou kunnen problemen hebben.

Wat is een fiscaal vermogen?

Deze eenheid, gekenmerkt door het acroniem CVF, Het is met vermelding van de belastingdruk die van toepassing is op uw voertuig. Zijn cijfer is het resultaat van berekenen tussen de cilinderinhoud en het aantal cilinders. Hoe hoger, hoe groter de lasten die gepaard gaan met de auto.

Wat hoofdstad is het de duurste en de goedkoopste?

Provinciale hoofdsteden waar ligt laagste wegenbelasting zijn Melilla, Ceita, Zamora, Soria, Palencia Caceres, Jaen, Badajoz, Pamplona en Pontevedra, de eerste is de goedkoopste bovenstaande variërend 6.31 euro -voor voertuigen met minder dan 8 CVF- en 56 euro -in voertuigen van meer dan 20 CVF-. Ondertussen, in de duurste hoogtepunten San Sebastian, variërend van 42,30 en 346,32 euro, terwijl meer dan het minimum van 25 euro kapitaal als Castellón, Ciudad Real, Granada, Huelva, Lleida, Oviedo, Salamanca, Santander en Teruel.

Grote steden zoals Madrid, Barcelona of Valencia Ze zijn gemiddeld. In het geval van de Spaanse hoofdstad, auto's met minder dan 8 CVF Ze moeten betalen 22 euro, terwijl van 8-11,99 CVF betaalt 66 euro, van 12-15,99 euro CVF 143, van 16-19,99 euro CVF 179 en CVF meer dan 22 224 euro. Ten opzichte van Barcelona en Valencia, de kosten van het verkeer belasting varieert tussen 23,47 en 217 euro en 21,20 en 210,59 euro respectievelijk.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...

- Ze opgelegd Circulation: de meest vervuilende meer betalen

- Hoeveel kost een jaar houden de auto?

- Heeft het zin om de registratie van belastingen en het verkeer te verenigen?