Heb je het gevoel dat niet past? Rustig: oorzaken en oplossingen

Heb je het gevoel dat niet past? Rustig: oorzaken en oplossingen

Zorg ervoor dat je U zult ooit doorgegeven hebben, vooral als uw auto heeft al een paar jaar: Je gaat krijgen eerste of achteruitversnelling en direct, past niet of is te hard selectie. Voordat u begint te vechten met de versnelling en probeer het opnieuw en opnieuw in het oog, die meestal werkt je zult doen ASI- uitleggen een zeer eenvoudige truc de sofocón, moeite en tijd te besparen.

Als je niet kan introduceren een van deze twee versnellingen kiezen voor een ander te gebruiken. Dat wil zeggen: waarom, bijvoorbeeld, is niet de eerste plaats komen; dan Kies een tweede en, zelfs zonder de koppeling vrij te geven, herintroduceert eerste.

Waarom? de probleem is ontstaan ​​foutieve uitlijning van de tanden van de tandwielen wijzigen en die bewegen met de hendel te maken, wat je te bereiken is dat alles goed is geplaatst.

Het kan zijn dat zelfs maak het dan. Volg dan dezelfde procedure, maar met draaiende motor, het gooien van een aantal clutch reizen en een paar centimeter naar voren zo niet wie het eerst komt, achteruit; of vice versa. Alsof het een wonder, zult u zien dan dat de mars niet zou kunnen kiezen en niet blijft "gedeblokkeerd".

Als dit bij u gebeurt vaak, de probleem in materiaalmoeheid, wisseltandwielen -chocan elkaar gepeld, die in het vak deze kleine stukken metaal desprendidos-; of een slechte smering van de transmissie. Als een eerste optie, en lagere kosten, altijd eens duidelijk dat laatste niet bekend, want wat zou volstaan Vervang de tandwielolie.

ander situatie kan zich voordoen als de tandwielen niet koud gaan, maar hot verandering werkt met absolute normaliteit. dan, het probleem zal in smering blijven, dus het zou consequent zijn Gebruik een smeermiddel met een geschikte viscositeit. Een SAE 75W-80, bijvoorbeeld om het probleem niet voldaan wanneer slijtage of andere schade.

Omgekeerd indien de wijziging tuffen omhoog, de probleem is dat de viscositeit van het smeermiddel zeer gering, dus de oplossing is om naar een hoge viscositeit. Een SAE 90 moet de oplossing voor dit probleem te geven.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De zorg voor de koppeling om schade te voorkomen

Hoeveel olie verandering in een handmatige of automatische