Hoe het rijexamen voorbij de eerste

Hoe het rijexamen voorbij de eerste

de theorie-examen en praktisch examen een deel van de training die we uitgevoerd om te onderzoeken moet uitvoeren de kostelijke rijbewijs. Om de eerste, zowel theoretisch en praktisch examen goed te keuren, op zijn minst te proberen, is Zij moeten een aantal vrij duidelijk dingen voordat we aan de slag.

Het eerste ding om te overwegen is dat Er is geen magische formule om de eerste rijexamen goed te keuren. Geen gimmicks, geen plug rijscholen hebben een aantal provinciale verkeer (zoals lezen en ten onrechte gepubliceerd in een aantal sociale netwerken ...).

De tweede is dat moet serieus genomen worden. Rijden is een activiteit die onze volledige aandacht en kennis om de regels vereist. Verkeersrecht zijn geen signaal pair en een paar van de normen is een set van regels, veiligheid, onderhoud van de voertuigen, bewegwijzering, verkeersveiligheid, zuiniger rijden, enz., Die moeten worden begrepen en begrijpen om correct toe te passen vanaf dag van het examen.

Zodra we hebben heel duidelijk deze uitgangspunten, vinden we een rijschool die wij training garanderen, dwz met gekwalificeerde en ervaren docenten. Een goede manier om zeker te zijn het is om het even welke rijschool in verband met Nationale Confederatie van Driving (NCEA) te vinden, want het is een van de kwaliteitseisen dat de belastingen te hebben.

Houdende goedkeuring van het eerste theoretisch examen

1-Razona wat hij zich af. In het theoretisch gedeelte, NCEA ons Roberto Ramos legt, moet je niet jezelf beperken tot één proef te raken (met de methode van trial and error), maar vraagt ​​zich af wat de rede en waarom de antwoorden uit te voeren.

2-lessen. Het is het beste dat je colleges geven de leraar, volg zijn instructies, raadplegen, lezen en bestuderen van de training handleiding die u levert en vervolgens vragenlijsten om het examen voor te bereiden.

3-Vraag alle twijfels. Elke vraag van het praktische examen van het rijden je niet begrijpt of niet goed weten waarom het antwoord zo moet raadplegen, dat er geen twijfel over het concept achter de vraag bij de hand.

4 Opdat het educatief materiaal is voldoende. Er zijn een aantal samenvattingen, test, enz., Op het internet die zijn van dubieuze herkomst en die in detail geanalyseerd, hebben regels die kunnen fouten maken fouten maken kandidaten ook in de toekomst maken ze een onvoldoende en gevaarlijke beslissing te nemen.

5-onderzoek patiënt kwam tot de agenda wanneer meester. Het theorie-examen moet je Stel jezelf als je weet dat "domineren" alle onderwerpen zijn opgenomen in het trainingsmateriaal u gegeven heb. De leraar die objectief of u al in staat om het theoretisch examen met een aanvaardbaar niveau te wonen zal beoordelen. Het is beter om langer duren om u kennismaken met als je niet genoeg bent voorbereid.

6-Vergeet niet om ook te lezen alle antwoorden. Wanneer u het maken van het theoretisch examen Lees alle vragen en, belangrijker nog, alle antwoorden. Niet overhaast te beantwoorden, denken dat je het juiste antwoord onmiddellijk als één van de opties, ook, lees de andere opties gesteld aan u hebt gezien. We moeten het advies schuwen zoals altijd antwoord op de langste antwoord van de meest complexe, de meest ... ..lo het. Ze zijn niet waar!

Tijd genoeg 7-. In het theoretische examen voldoende tijd om alle vragen te beantwoorden, dus niet te lopen en als je iets twijfelt, vraag over; Verkeer ambtenaren zijn er voor het.

Goedkeuring van de eerste proef op de weg

1-Leer niet vier dingen. Voor het praktijkexamen eerste ding om te overwegen is dat de leraar zal je niet leren vier trucs om een ​​examen. U zult rijden leren, dat is wat je er bent om de controles te behandelen, om de risico's van de weg waar te nemen, over te brengen praktische kennis geleerd in het theoretische gedeelte, om de juiste beslissingen te nemen, om risico's te vermijden, enz. Alles wat je zei: "vier dingen die je leert om te rijden en te leren later ..." weg te gooien, zegt Roberto Ramos NCEA. Autorijden is niet een cakewalk.

2-Iedere student leert ritme. Het is de leraar die weet of u goed bewegen en je evolueren in rijden, zodat Je hoeft niet op te leggen wanneer u wilt testen gaan laat je alleen vergelijken met een vriend of met wat ik gelezen in sociale netwerken met betrekking tot "5 lessen die je klaar om te testen de slag" of "meer dan 20 kinds're nutteloos" ... Enz., en u van dienst te vertellen klassen in plaats van de beoordeling van de voortgang in uw leren. Elke student heeft een ritme en een aantal behoeften, misschien 25 klassen een student klaar is om een ​​examen gezicht en andere behoeften 60 ...

3- Geen gimmicks, geen te snel of gaan heel langzaam. Op de testdag moet u alle instructies te volgen overgedragen leraar en u echt het eruit moet zien een meer klasse. De examinator wil zien is wat je het verkeer wet kennen en veilig toe te passen. Geen gimmicks.

Basis aanbevelingen voor het doorgeven van het praktische rijexamen

-De testdag is moeilijk om te vertrekken zenuwen thuis. Dus je moet leven met hen in die tijd. Ademen, probeer dan te denken dat het een dag van klasse en je bent met je rij-instructeur.

-Vergeet niet, in de eerste plaats gesp veiligheid en stel de stoel en spiegels, interieur en exterieur.

-Vergeet niet, na het starten, verwijdert u de handrem. Zenuwen spelen trucs.

-Beide handen aan het stuur. Breng uw arm uit het raam, Als je hebt gezien je vader niet breng uw andere hand op de versnellingspook.

-Niet nooit "wijken" alsof ze een STOP. voordat een STOP-signaal altijd te stoppen, zelfs als je ziet dat er geen auto.

-Oversteekplaatsen zijn heilig. Als een voetganger kruist op dat moment, de auto tot stilstand, maar zonder het naderen van de witte lijnen zebrapad.

-Bij de verkeerslichten, stoppen wanneer het licht oranje. Zelfs niet ongerust het verkeerslicht. En stap niet op de witte lijnen van het zebrapad.

U kunt ook geïnteresseerd

Oefen met onze gratis online test en

De meest voorkomende fouten in het rijexamen

Amaxofobia. Ik ben bang om te rijden