Problemen met de dealer of workshop nodig klachtenformulieren

Problemen met de dealer of workshop nodig klachtenformulieren

Heeft u problemen met de winkel of dealer waar u de auto gekocht tegen? Je moet weten dat je geen recht om te klagen, en aangezien autopista.es raden we u aan.

Als je hebt besloten om de slag te gaan en besluiten om de aanspraak autodealers en garagebedrijven zijn verplicht om formulieren conclusies, om alle van de klant die daarom verzoekt, en het plaatsen te leveren bij het vaststellen van een teken aan te kondigen dat je ze hebt. Elke autonome gemeenschap stelt een eigen model klachtenformulier. In principe is de identificatiegegevens van ondernemer en consument, de beschrijving aan beide zijden van de feiten van de klacht, de datum daarvan en de handtekening van beide worden verzameld.

normaal het vorderingsformulier uit drie gedrukte, het origineel overeenkomt met de Administratie, die hij zal doen toekomen aan de consument, en een exemplaar voor elke partij, wij de juridische dienst van de Nationale Vereniging van Leveranciers verduidelijkt, Ganvam. De tekst in het moment dat aanspraken kunnen worden geschreven in verschillende talen, in de meeste gevallen het Castiliaans en het Engels, hoewel sommige autonome regio's voegt de Franse en de tweede officiële taal in de regio.

online beoordeling van uw gebruikte autoHet is verplicht dat u het klachtenformulier te leveren Als u vragen maar wanneer je dat doet in het commerciële schema, hoewel we het niet eens met uw claim. Als de winkel of dealer te weigeren bij de hand, kan leiden tot administratieve sancties.

Het klachtenformulier heeft een sectie voor de dealer of workshop presenteren hun uw klacht beschuldigingen. Dit is waar de verkoper van de dealer of workshop kan aangeven, als je wilt, waarom je tevreden bent met uw claim, maar wat je niet kan doen, is nooit weigeren om het vel over te geven.

De klacht vormen, duidelijk zichtbaar

Je moet plaatsing in de winkel of dealer poster wijzen op het bestaan ​​van de bladeren. De meeste gemeenten hebben hun eigen model poster met een bepaalde tekst. Het zal worden gebouwd op een plaats goed zichtbaar, waarin duidelijk kan worden opgemerkt door de gebruikers, en de inhoud ervan zal worden verzameld in de aangegeven voor elke gemeenschap talen.

Waar moet je het klachtenformulier te leveren

Als consument moet u indienen van een exemplaar van het claimformulier in de gemeente Consumer Services waar je woont, wie de claim zal overdragen aan het bedrijf beweerde, zo beweren zij passend acht. Als u niet tevreden bent met het antwoord en wens uw klacht om vooruit te gaan, zal de sluiting van een arbitrage worden voorgesteld om het geschil op te lossen. Als de winkel of dealer wanneer u beweert niet wordt gehecht aan het arbitrage-systeem, aanvaardt u betekent dit dat de oplossing van het geschil of kan verwerpen, in welk geval u aanspraak kan maken alleen in de rechtbanken.

U kunt ook geïnteresseerd

Schade aan de auto te wijten aan slechte toestand van de wegen. Die klagen?

Foutenmarge van radar verkeerd heeft toegepast bij het aanvragen