Vragen: Is het verplicht om de motoren getroffen door Dieselgate repareren?

Vragen: Is het verplicht om de motoren getroffen door Dieselgate repareren?

Een paar dagen geleden, een lezer stuurde ons de volgende brief"Ik neem mijn VW Passat workshop 2.0 TDI voor herziening, overtuigde weigert te laten me ook wijzigingen relevant Dieselgate. De auto besteedt beetje gaat soepel en is een vliegtuig. Hij wilde niet dat iemand iets aan te raken, want ik wilde alles zoals het is. Toen ik belde om te vragen wanneer ze me vroeg of ik de brief van het merk had ontvangen (ja die ik heb ontvangen, maar eerder een fotokopie van een fotokopie) en vertelde me dat ik moet, want als niet, ik kan niet besteden de komende ITV. Ik heb verteld dat ik zal een sticker die op de collector of iets, u kunt lezen op ITV en moet het wetsvoorstel dat de tussenkomst begeleiden. Natuurlijk, ik betwijfel dat als dit niet zo was nu kon passeren, raakte ik de transformatie naar me op mijn eigen en op mijn kosten ontstaat onder mij. Mijn vraag is, ben ik echt gedwongen om dit te doen zoals ze zeggen, ik bedoel wettelijk? Is er, anderszins Ik doe, aansprakelijkheid of boete?

Reactie van onze technische expert en Legalitas

Zoals we hebben gesproken met Volkswagen, is er momenteel geen wettelijke verplichting om dit te doen, en niemand op uw netwerk moet iets zeggen. ja raden u aan te doen, Als later het ministerie van Industrie zou kunnen worden opgelost op een bepaalde manier. Persoonlijk, zijn wij van degenen die denken dat als iets goed werkt, hoe beter het niet aanraken. Het is waar dat als de auto vervuilt ook, is niet goed werkt, maar egoïstisch (lead demonen wanneer we zien een aantal openbare bussen of vrachtwagens te versnellen en laat zwarte lucht straffeloos) is er tijd voor de auto te gaan van basen en die kunnen worden is een goed moment om "-update" de motor.

We hebben nog steeds, geraadpleegde deskundigen advocaten Legálitas, hebben we gereageerd op "geen verplichting om reparatie ondergaan gesteld VW, wanneer de voorgestelde oplossing is er geen zekerheid dat de expert optimaal is. Voor nu, nof is er geen wettelijke verplichting voertuigen te repareren zoals VW verhoogt, noch zijn er sancties door de Staat of de goedkeuring van nieuwe verplichtingen in dit verband. Openheid en strafrechtelijk deskundigenverslag ten bewijze van de status van de voertuigen vóór en na de oorzaak software-update, er is geen beslissing van de rechtbank certificeren en waaruit blijkt dat het voorstel voor VW is de juiste oplossing".

Wij zien geen precedent om op te leunen, want toen die eerste generatie Audi TT moest door workshop aan de achterwielophanging te wijzigen en zet de spoiler, sommige gebruikers weigerde om het product kochten ze aanraken, beweren dat ze besloten over de veiligheid in een auto die alle goedkeuringen voorbij was. In het geval van motoren dezelfde situatie wordt herhaald, de auto is legaal, goedgekeurd door de Europese autoriteiten, en alle tests die zijn ingediend zijn gepasseerd.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

ITV mobiel: wat ze zijn en hoe ze werken

Vragen: Hoeveel terug te nemen van de auto als het de kraan draagt?

Vragen: Wat als ik stelen van uw kenteken?