12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

1. - Voor velen is het rijden is een verplichting; want wij hebben nog steeds veel fans in de aderen geen blijft een uitdagende moment van elke dag. Maar laten we beginnen vanaf de basis: achter het stuur moet absoluut alles over jou, en niet alleen voor zichzelf, maar vooral omdat alle automobilisten, fietsers of voetgangers stonden onder hoe je deze schijf, uw wijsheid, vaardigheid achter het stuur en respect voor anderen. Geen regels over te praten, want ik begrijp dat uw verplichting-know-dat en weten ze te respecteren in perspectief, maar ik wil beginnen met een eenvoudige vraag: Wilt u vandaag rijden? Als het antwoord nee is, een van de neem je belangrijkste risicofactoren op de auto. Ik weet dat je niet van plan om het stuur te geven, of thuis blijven, of de auto te veranderen met het openbaar vervoer die dag, dus vraag ik je net die momenten "lage gevoel" je bent alerter dan ooit.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

2. We zijn al aan de gang met de bijbehorende geactiveerde handsfree, radio-instellingen, en browser-schermen Ik zie, en ik weet dat het spel heel vaak: je weet het duurt en gelukkig de Pegasus achter je aan voor mijn veiligheid - , spiegels ... Hebben we zeggen spiegels? Ja, vertel me hoeveel keer per minuut en kijk ... Ik zal een zekere mate van rijveiligheid te verlenen. No kidding. Als u het alarm van de vraag is dat je genoeg ruimte om uw veiligheid bubble te optimaliseren, want wat ik ga proberen is dat je rijdt onder een gecontroleerde perimeter te allen tijde. Ik wil niet dat je te zien bewegen nek en hoofd gek op zoek naar de drie spiegels. De telling moet worden aangepast, zodat een kleine oogbeweging toestaan ​​dat een perspectief op alles wat er gebeurt achter je hoofd ... per seconde verwerkt. Als het niet meer een gewoonte, praktijk en jezelf dwingen tot het wordt een instinct meer.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

3. Heeft u een punt? Nu weet je dat je altijd je zijkanten en achterkant. En dit is net zo belangrijk als op de toekomst, want in het onwaarschijnlijke geval dat u maas in de wet kan links doen vinden of naar rechts en zorg ervoor dat die baan niemand komt, of zelfs te hard remmen in een rechte lijn te weten dat we niet lopen risico's te bereiken. Maar we blijven met spiegels.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

4. Als u weet laat uw dodehoekspiegels, Waarom rijd je in de dode hoek van anderen? Ik zie en zaken in de snelweg, waar de meeste nu constante en stabiele snelheid van de auto's die bijna parallel circuleren. Laat jezelf zien, is het tijd om door te gaan of vertraagd slechts een paar meter waar je weet zeker dat de chauffeur je draagt ​​naast je kan worden gecontroleerd door uw spiegel. In de stad is het belangrijker, maar moeilijker uit te voeren, omdat de afstanden tussen auto's worden tot een minimum beperkt, dus, nu speelt pull nek en terug naar de kijkhoek spiegels veranderen onder controle te houden die dode plekken.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

5. Ik ga verder met spiegels. Ik herhaal: het is van vitaal belang. Je gaat weg om nog meer zeker zijn van wat je bent al een chauffeur, en je weet houden de veiligheid afstand tot de voorligger je draagt. Hoe zit het met de rug? Ik weet dat je de zaak niet lijkt extreem, maar als we het hebben over de veiligheid, elke te voorzichtig. Analyses wat voor auto achter je, maar vooral als je rijdt te dicht bij u. Vermijd berispingen gewoon Beweer je gezond verstand. Als hij uw veiligheid niet waarderen en niet te jouwe vlucht van hem, Het is tijd om te kijken "een andere auto": Geef meer meters, of gewoon worden doorgegeven en staan ​​achter de veilige afstand voor jou is dat je die alles onder controle te hebben.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

6. ervoor dat u weet interpreteren van gedrag. Want hoe om anderen te leiden kan denk dat als een veilige en juiste driver af te nemen of niet. Ik sta erop, Dit is niet om de spanning tot het uiterste te brengen, maar ga voortdurend te analyseren verkeer en weet hoe het te interpreteren in perspectief. Als je een oog voorbij de kap mist, vind je de hoeveelheid informatie die je tot je beschikking hebt, of asfalt, wordt opgespoord of zijn andere bestuurders. En logica en gezond verstand werkt meestal. Waan je in de stad, bijvoorbeeld een geparkeerde auto met de bestuurder binnen: het heeft alle de vuilnisbakken uw deur open te laten op het moment dat je doormaakt. We moeten proberen om alles te analyseren om je heen, verplaatsen of niet.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

7. Vier-baans rood licht in een grote stad. De fietsen zullen ja bezetten of ja de voorste rij hoewel soms niet zien- en zijn in de regel, wendbaarder dan de auto bij het verlaten van stilstand. proberen rijstrook niet veranderen onmiddellijk nadat het lampje groen omdat zijn er grote kans dat je een motorfiets meter in de eerste momenten van de versnelling hebben gewonnen. En dit leidt niet tot een ander essentieel advies over de veiligheid moeten uitvoeren te allen tijde, in de stad of de snelweg.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

8. anticiperen. Hoe verder je kijkt, hoe beter. Het zal u toelaten om een ​​beter perspectief van het verkeer en de mazen in de wet te krijgen, maar ook zal toelaten om te rijden veel meer vloeiend. Als je hard accelereren en remmen niet alleen brandstof te besparen en zal reizen comfortabeler te voorkomen, zal ook voorkomen dat andere bestuurders kunnen doen en niet gegenereerd vals alarm situaties gewoon stoppen honderden en honderden auto's te doen.

9.- Lees de weg. Er is ook veel informatie over het asfalt. Vlekken, verkleuringen, ook indien er geen overtollig water als het regent. Als er overvloedige sporen van het remmen in hetzelfde gebied is het meestal een hot spot .... Misschien niet vandaag, maar als je elke dag weten dat we heel voorzichtig moeten uitoefenen bij het naderen. Belangrijke data weten dat er kans op vorst in de nacht of vroeg in de ochtend, maar gelukkig zeker weet je snelheid om wegomstandigheden aan te passen -Geen een formule, kan ik niet zeggen dat het het beste om zo langzaam mogelijk gaan, maar in geval van twijfel, ik denk dat het de beste remedy-. Een van de dingen die je kunt voorkomen dat die eerste uur licht is de schaduw van de vangrail op het asfalt omdat in het geval van het ijs zal het langzamer smelten.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

10.- regen . Is uw verplichting om de auto in perfecte staat ruitenwisser, wielen, etc .. Een goede instellingen te voorkomen airconditioning condensatie op het glas en zal een goede zichtbaarheid. Nu is het een combinatie van alle bovenstaande tips -anticipación, controle spiegels, etc, voeg gladheid het wiel, aan te passen snelheid rijomstandigheden en uit te breiden marges beveiliging. Vermijd ronde witte strepen afbakenen van de weg, veel minder stop op hen in de eenentwintigste eeuw zijn er nog vele auto's zonder ABS of ESP in onze Roads-. Meest gevreesde in water, aquaplaning: Treedt of niet direct gerelateerd aan de snelheid, gewicht en conditie van de wielen. Als je het vroeg kunt vangen, heb je je rechtervoet op de oplossing vertraagt. Als een onvoorziene, ik denk dat het beste recept is zachtheid, gladheid, zachtheid. Probeer het stuur recht of positie waarin u hebt ingevoerd te houden, de rem niet aanraken, niet abrupt te laten gaan, noch verhaasten het gaspedaal beroerte.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

11.- sneeuw. Een andere situatie naar raja de uitvoering van alle bovenstaande tips tafel. Als waar u woont en bewegen meestal de minste optie die u de sneeuw band offset of erover nadenkt, is de stap. Als u iemand bent wie wil "om naar te kijken" een aantal weekends per jaar, omdat je skiën of als bergachtig terrein veel vee hebt omdat je wat ervaring opgebouwd hebben. weet dat kettingen moeten alvorens het als mislukt om vooruit te worden gezet Er zijn veel mensen die te doen en alles wat ze doen is het blokkeren van de zachtheid Paso te schakelen, gas geven en remmen is van vitaal belang of zoveel mogelijk wordt beter circuleren de langste mars die de auto vast te houden. Een footprint al gemaakt, is te verkiezen boven het rijden in sneeuw niet betreden, maar er zijn altijd uitzonderingen-dat het de ervaring, maar er is vast regel En natuurlijk, hier is het meer dan ooit van belang gepositioneerd tussen auto's en chauffeurs zo veilig als je bent en hoe goed je hebt deze voorwaarden is gemakkelijk te ontdekken wie is wie. Zeker van dat u momenten vinden Retention vertrekt in ieder geval genoeg ruimte om de auto voor u om de baan te verlaten zonder manoeuvre. Oh, was nerveus, want ze zijn niet allemaal even voorbereid, en voor zover mogelijk, helpen mensen in nood.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

12.- Is er een alternatief? Ik vertel mijn voorbeeld. Ik kan krijgen naar mijn huis voor twee sites. One, af te wijken door een smalle twee-weg weg ongeveer 4 kilometer en een aantal blinde bochten; andere, voor 5 kilometers boulevard met twee rijstroken met vrij grote ruimte tussen twee richtingen 7 en ronde punten van begin tot einde: Wat is de veiligste manier? Ik denk dat er geen kleur. Dit valt ook binnen de variabelen die een veilige chauffeur kon beheersen, hoewel ik weet dat er soms geen opties, of enige, kosten geld, zoals een tolweg.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden

13. En tenslotte, zijn ze in uw handen helpen de rest zo veel mogelijk. Elke bijdrage, hoe klein ook, kan voorkomen dat een ongeval van andere auto's of zelfs u op dat moment bekijkt.

12 1 ongebruikelijke tips om veilig te rijden