Koop tweedehands auto: 5 tips om je niet misleiden

Koop tweedehands auto: 5 tips om je niet misleiden

Glittery, blijkbaar goed onderhouden met een aanvaardbaar aantal kilometers ... en veel goedkoper dan een nieuwe auto! Een gebruikte auto kan een echte witvissen als u op zoek bent naar een paar duizend euro's besparen en je bent niet nauwgezet werkwoord Brand uitvoerder. Je hebt tientallen keren gehoord, "aangezien u de autodealer deur te krijgen, begin je geld te verliezen." Met deze achtergrond, hoe aantrekkelijk wordt niet kopen van een gebruikte?

Dat is de kern van de zaak: je je weet en verkoper ook en, een beetje over uw auto wil om zo veel geld te krijgen als mogelijk, het zal alles wat ik kan maquear om u te laten vallen in liefde op het eerste gezicht. Tot nu toe zijn er geen treffers; De maar komt wanneer operaties make-up te verbergen wat cosmetische chirurgie en verwacht het niet.

dus, Ons advies is dat je je ogen open en aandacht besteden aan vijf kleine details voordat ze uiteindelijk beslissen over de tweedehands voertuig dat Hij u in de ban.

1.Comprueba het aantal odometer

Alle kilometers zijn mogelijk vergezeld van een coherente toelichtingen en soms zelfs zijn ze nodig, want als je hebt geprobeerd om te geloven dat de auto van je dromen, met een decennium, is nog maar reisde 50.000 kilometer, hoezeer het onmogelijk om duidelijk echt als het leven zelf zal lijken.

Kanttekeningen terzijde, Het beste is om sentimentaliteit en daden van het geloof te vermijden door te gaan naar het Provinciaal Verkeersbureau om een ​​eenvoudig briefje vragen in de General Register voertuigen: Het document geeft het aantal kilometers dat ze hadden de auto toen het gebeurde laatste ITV en kost slechts 8,30 euro.

2.Solicita alle mogelijke papieren waaruit blijkt dat auto-onderhoud

Bills workshops hebben een tweeledig doel: aan de ene kant, ze zijn de moeite waard om te weten hoe ze zorg van het voertuig als de eigenaar het onderhoud gids voor wat is gegaan centers, welke onderdelen is veranderd heeft gevolgd ... .- en ten tweede, om te zien of de auto een ernstige fout heeft gehad en hoe het was opgelost.

Een ander pluspunt is dat deze documenten vaak geregistreerd kilometerstand van de auto, dus ook zij zullen dienen om de eerste gegevens te vergelijken.

3.Comprueba het aantal voertuigframe

De auto chassisnummer niet overeenkomt met deze documentatie -ficha technische en vergunning troleren of waarderen, dat gehanteerd, zijn grote woorden, maar het is niet meer dan gooien een kijkje onder de motorkap. Als het ergste vermoedens worden bevestigd, waar we voor staan het misdrijf van vervalsing dat diefstal van het rijgedrag kan dekken.

4. De koopovereenkomst, moet

Wat goede vibes te gaan is groot, maar het kopen van een auto kan niemand vertrouwen, dus Het is het beste wat geschreven verslag van de commerciële exploitatie. Vraagt ​​de verkoper een koopovereenkomst die alle gegevens op de schijf, met inbegrip van kilometers moet bevatten.

5.Si achterdocht, klacht

Ben je niet een goed gevoel over de verkoper? Denkt u dat er mogelijk een fraude? Ga naar de Guardia Civil en dient een klacht: het is de enige manier om te ontmoeten en te stoppen een mogelijke misdaad van fraude.

U kunt ook geïnteresseerd

Hoe werkt het kopen en verkopen van een gebruikte auto om belasting te betalen?

Top tien tips voor het kopen van een gebruikte auto

Koop gebruikte auto leasing en zorgdiensten!