5 Tips voor het rijden in regen

5 Tips voor het rijden in regen

De gegevens weerspiegelen dit: regen ongunstige weersomstandigheden fenomeen dat meer ongelukken veroorzaakt. Om te voorkomen dat verrommeling ongevallenstatistieken is erg belangrijk om uw prestaties achter het stuur. Met de regen veranderen we onze drijvende, zichtbaarheid afneemt en wordt zeer gladde vloer. Het moet worden uitgevoerd met gezond verstand en volg, voor zover mogelijk, basisregels:

1. Verlaag de snelheid en vergroot de veiligheidsafstand

Vermijd de zogenaamde "sproei-effect" (regen en vuile spray die gaat naar uw voorruit). Bovendien, in geval van een plotselinge remmen, zult u minder ruimte om uw auto veilig te stoppen hebben. Het wordt aanbevolen om de afstand dubbele van wat we normaal gesproken gescheiden toenemen. De remcapaciteit van een auto, zelfs met natte ABS- is heel anders in vergelijking met droog wegdek.

2. Vermijd heftige bewegingen of plotseling remmen

Denk aan de auto achter en laat rally en de Formule 1. Een soepele rit is veel veiliger en efficiënter. Daarnaast zijn andere weggebruikers beter zien uw bewegingen en botsingen te voorkomen. Tegelijkertijd voorzichtig gebruikt alle knoppen -richting controle koppeling, rem en gaspedaal.

3. Eye met witte verf

Vermijd intensivering op de witte verf gebruikt om oversteekplaatsen te markeren of de afbakening van de rails. Hoewel de verbetering van de kwaliteit, de grip lager is dan de stoep. Eye vooral oversteekplaatsen voor voetgangers, omdat ze hebben grote geschilderde oppervlak en de therapietrouw aanzienlijk afneemt

4. altijd zichtbaar

Faciliteer lichten op hen te zien. Als er regen is intens, draait u de mistachterlichten. Pas op voor het inhalen. Zorg ervoor dat je genoeg "vrije hand" en aandacht besteden aan vrachtwagens en bussen, het genereren van een "cloud water".

5. Aquaplaning, dat gevaar

aquaplaningAandacht plassen en poelen van water, kan leiden tot "Aquaplaning": Een effect geproduceerd als de banden niet in staat om water te verwijderen daar in de oprit en veroorzaakt de auto naar een dunne laag water tussen de band en de weg schuiven. Wat te doen als het gebeurt? Er is een gouden regel: reduce de snelheid wanneer u de plas zien, Doe niet frenes! Til buiten de gashendel en houd het stuur stevig. Probeer niet om het traject te veranderen en totdat je voelt dat de auto contact met de grond heeft herwonnen, moet je niet stoppen. Het is raadzaam om de auto die ons voorafgaat omdat er minder water in dat gebied op te sporen.

Afgezien van je gedrag achter het stuur, is het zeer belangrijk dat uw auto worden voorbereid voor regen. Lees verder en ik zal onthullen wat items die je moet kijken met bijzondere aandacht.

banden

Zij zijn de contactpunt tussen onze auto en de weg, vandaar het belang van hun conditie en goed onderhoud. Zijn grip lager is dan wanneer de luchtvochtigheid, sneeuw, regen of ijs hun opwachting maken, dus moet in perfecte staat. De tekening dient een diepte ten minste 1,6 tot 2 mm zodat de waterafvoer van de rijbaan optimaal.

Ook moet worden Controleer de drukAls dit niet correct is, zal grip van de banden in het gedrang komen, vooral als de weg nat is. een Een te lage druk sluit de afvoerkanalen. We moeten ook inspecteren de uitlijning van de wielen tot een betere gerichtheid van het voertuig te hebben.

Schokdempers

regenZe zijn van vitaal belang voor de auto om de stabiliteit te handhaven. Sommige versleten schokken een negatieve invloed op de stabiliteit van het voertuig, verhoging remafstand en veroorzaken moeilijker om het traject te handhaven gewenst. Al deze factoren worden verergerd als de bestrating is nat.

remmen

De goede conditie van dit element is van vitaal belang, omdat lhet verhogen remmen op natte wegen. Ze moeten in goede conditie (discs, zuigtabletten, vloeistofniveau).

verlichting

Met de mist, regen en sneeuw, zien en gezien worden is van vitaal belang onze veiligheid en die van andere gebruikers niet in gevaar brengen. Dus, moeten we check koplampinstelling en veroudering van de lampen en optiek. Ruitenwisserbladen moet in goede staat en hebben betrekking op het gehele gebied van visie op de voorruit.