Uitlaatrook kleuren: betekenissen en storingen

Uitlaatrook kleuren: betekenissen en storingenUitlaatrook kleuren: betekenissen en storingenUitlaatrook kleuren: betekenissen en storingenUitlaatrook kleuren: betekenissen en storingen

Als de rook is blauw ...

Als de rook uit de uitlaat Het is gekleurd blauw, Dit betekent meestal dat de engine brandt overtollige olie. Het gebeurt meestal wanneer gedragen dicht de geleider kleppen of ringen zuiger. olielekkage die zou delen die moeten worden gesmeerd om de verbrander, natuurlijke plaats waar de brandstof verbrandt optreedt.

Met de opkomst van blauwe rook, dient het oliepeil regelmatig en reparatie van defecte onderdelen (gids kleppen en zuigerveren).

Een andere reden waarom je blauwe rook kan gaan is een mogelijk teken van een probleem in de turbo boost, het maken van aanbevolen vervanging of reparatie.

Als de rook is grijs ...

Mechanische deskundigen aan te kondigen dat wanneer de rook uit de uitlaat Het is grijs, het probleem is moeilijk te diagnosticeren. Net als het uitkomt blauwe rook, met het verschijnen van grijze rook kan zijn auto brandende olie of mount defecte turbo. In dit geval, voorzorgsmaatregelen te volgen zijn dezelfde als wanneer het uit komt blauwe rook.

Als de rook is wit ...

Als rook uit de uitlaatpijp wit, als het komt uit in zeer kleine hoeveelheden en de vorm van dunne draden in principe is er geen reden tot bezorgdheid, want het is waarschijnlijk het gevolg van ophoping van normale condensatie binnen de uitlaatsysteem. Wanneer het voertuig blijft kilometer accumuleren en na een paar minuten van de werking, dit mooie witte rook verdwijnt gewoonlijk weer.

Echter, wanneer de draad witte rook bovendien dik en dicht dan normaal, het probleem is ernstiger, want wat brandt is de koelmiddel engine. Dit kan worden veroorzaakt door een ernstig probleem in de koppakking, in de hoofd of mogelijke barst in de motorblok. De afwikkeling van alle fouten hebben meestal een grote financiële inspanningen.

Vergeet niet de laatste te negeren, omdat het probleem zou kunnen verslechteren. Een kleine lekken van koelmiddel kan leiden tot een ernstig risico zeer ernstige oververhitting en schade aan de motor. Ook kan het koudemiddel lek ook gemengd met de olie en veroorzaken ernstige problemen voor uw auto.

Als de rook zwart is ...

Indien de rook zwart, dit is een teken dat de motor het verbranden van zware stookolie. Dit gebeurt voor eventuele tekortkomingen in het luchtfilter van de motor sensoren injectie injectoren en brandstof drukregelaar.

de zwarte rook Het is meestal de makkelijkste manier om een ​​probleem te diagnosticeren. Doe het snel, want zowel de gezondheid van uw auto als hun eigen economische situatie die u wil hen bedanken omdat uw voertuig zal stoppen met de uitgaven meer hoeveelheid brandstof nodig is.

U kunt ook geïnteresseerd

- Hoe kan vloeibare vorm ruitenwissers huis

- Hoe kunt u uw autobekleding schoon te maken: Home trucs

- 30 home remedies voor de auto

- Hoe om ijs te verwijderen van de voorruit, eenvoudige trucs