Airconditioning in de auto: Tricks en onderhoud

Airconditioning, altijd klaarAirconditioning, altijd klaarAirconditioning, altijd klaarAirconditioning, altijd klaar

1. Werking en airco onderdelen

het systeem airconditioning voertuig werkt door de warme lucht van buiten koude lucht, of omgekeerd. Dit wordt gedaan door middel van een gas die door de circuit; aangezien deze omvat slangen, Zij zal worden bevorderd lek.

Het airconditioningsysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

- Cabin luchtfilter: Filters de lucht, pollen, stof en oliedeeltjes. Het is belangrijk om regelmatig te veranderen en die rechtstreeks van invloed op uw gezondheid.

- dehydrateren fles: Filters onzuiverheden (bochten, verbrande olie, etc.) en vocht te herstellen van het circuit naar de compressor te beschermen.

- expansieventiel: Het maakt dat fluïdum uit de vloeibare gasvormige toestand, die koud genereert.

- verdamper: Koelt de lucht die in de passagiersruimte en verwijdert vocht.

- compressor: Comprimeert het gas opnieuw gestart en de bedrijfscyclus van het airconditioningsysteem.

- condensator: Koelt het gas en dit zorgt ervoor dat wijzigingen in vloeistof die is gecomprimeerd door de compressor.

2. Moet ik ieder onderhoud van uw airco systeem nodig?

Ja, want als je niet kan breken, wat uiteindelijk zal een aanzienlijke financiële inbreng betekenen. Het airconditioningsysteem verslechtert afhankelijk van hun gebruik. Het wordt aanbevolen dat u de werking ervan een keer per jaar te controleren, voor de zomer.

3. Symptomen van mogelijke storingen

er vier duidelijke symptomen Zij wijzen erop dat de airconditioning niet naar behoren werkt:

- Als u niet de temperatuur in de auto te verlagen in een korte tijd. Dit probleem kan worden gekoppeld aan de vloeistof vloeistofniveau, het drogen fles, de cabinefilter of blokkerende elk van de systemen.

- Als het aan te sluiten u merkt dat een onaangename geur, die te wijten is aan de ophoping van vocht in de luchtkanalen en is een teken dat de airconditioning circuit is besmet met bacteriën, stof en schimmel.

- Indien het vocht in de kristallen wordt geconcentreerd omdat niet laag genoeg. De oplossing wordt gewoonlijk laadt de gasleiding.

- Als er weinig luchtstroom. Typisch wordt de cabine luchtfilter verstopt.

4. Is er een waarschuwingslampje van een slecht functionerende airconditioning?

Alleen Climatizaciones hebben automatische zelfdiagnose. Als uw climate control dit is handboek of halfautomatische, geen er zijn waarschuwingen tot mislukking te voorkomen.

5. Zelf kan ik het gas airconditioning vullen?

Hoewel het niet een zeer complexe operatie, is het het beste om naar een workshop kost ongeveer 35 euro.

6. Wat is de ideale temperatuur?

Het ideaal is dat de airconditioning werkend bij een temperatuur tussen 22 en 23 graden. Een lagere temperatuur gedurende een lange periode van tijd kan het brandstofverbruik tot 20 procent.

7. Hoe kan ik meer efficiënte airconditioning te bereiken?

in zomer, Op zeer warme dagen, voordat u de airconditioning langs de autoruiten, zodat de inwendige temperatuur niet zo hoog: meestal is dit meestal veel hoger dan buiten en, als je de lucht rond sprong te sluiten, dan heb je het te laten werken topprestaties levert en verder verslechtert.

in winter, periodiek zet de airconditioner om verstopping te voorkomen. Vergeet ook niet dat in deze tijd van het jaar is een snelle en uitstekende methode om te verwijderen voorkomen dat de ramen als u verbinding maakt met een hoge temperatuur.

8. Hoe vaak moet het luchtfilter vervangen?

Fabrikanten adviseren dat deze worden vervangen een keer per jaar of om de 15.000 kilometer. Deze bereiken moeten aanzienlijk lager zijn als vaak fietsen land stoffig.