10 stappen naar een auto te verkopen

10 stappen naar een auto te verkopen

Toen we besloten om onze cochetenemos te koop aan verschillende opties om dit te doen: verkopen aan dealers of bedrijven die gespecialiseerd zijn in auto's, de snelste en eenvoudige opties, of ervoor kiezen om over te dragen aan een bepaald. In het laatste geval onze beslissing is geweest, moet u een voorlopige analyse van de markt om een ​​passende prijs te stellen en na te gaan of het is de beste tijd en stellen een strategie om de verkoop een succes te maken uit te voeren. Wat zijn de beste stappen? Hand GT Motive, geven wij u enkele tips om u deze taak te krijgen en het bereiken van de beste prijs.

Bestudeer de markt voor het kopen en verkopen

Het eerste punt is om te overwegen wat andere opties vehículoscon vergelijkbaar met de onze op de markt van het kopen en verkopen om te kunnen concurreren met hen. We moeten een passende prijs maken, aandacht voor de sterke punten van onze cochey toevoegen van elementen die ons in staat om onszelf te onderscheiden in een sector waar de concurrentie is zeer hoog.

Denk aan de koper

Je moet aan de koper wensen en voorkeuren te analyseren. We moeten ook rekening houden met de bevolking segment waartoe het de bedoeling is onze auto (niet hetzelfde als een luxe auto te verkopen dan een vehículofamiliar convertible met zeven zitplaatsen).

In het algemeen zal kopers zaken als waarde: Stand van de banden, de car.This over de mantenimientosal dag, naast de typische elementen van gesubstitueerde slijtage.

Zo is het kennen van de vraag, zullen we weten wat we ons juist om rente te genereren vehículoo de nadruk moet leggen.

Stel een verkoopprijs

Zodra we kennen de markt en de voorwaarden van onze auto, kunnen we bepalen een prijs in verhouding en eerlijk. Hiervoor hebben we verschillende opties:

-Zoek tijdschriften en websites dat de prijsstelling tabellen gebruikte auto's.

-Overweeg het aanvragen van prijzen andere verkopers voor vergelijkbare auto's. In autopista.es kunt u informatie verkrijgen.

-Ga naar een taxateur.

Genereer wens en rente aan ons voertuig

We kunnen aankondigen onze auto niet alleen het creëren van advertenties vangen de aandacht van potentiële kopers, maar ook andere elementen die de keuze van onze auto's zal worden bevorderd: garanties en vertrouwen, tuning en verbeteringen voertuig ...

Denk aan de koper

Je moet aan de koper wensen en voorkeuren te analyseren. We moeten ook rekening houden met de bevolking segment dat is bestemd voor onze auto (niet hetzelfde als een luxe auto te verkopen dan een vehículofamiliar convertible met zeven zitplaatsen).

de toestand van de banden, de auto over de mantenimientosal dag, naast de typische elementen van gesubstitueerde slijtage: algemeen, zullen kopers zaken als waarde.

Zo is het kennen van de vraag, zullen we weten wat we ons juist om rente te genereren vehículoo de nadruk moet leggen.

Tuning en verbeteringen

Centraal om een ​​goede indruk te maken en hebben een grotere garantie voor succes is ervoor te zorgen dat onze auto is in topconditie, is het raadzaam om het te nemen naar de garage voor de beoordeling en de juiste averíasy / of deuken. Als de kosten om deze gebreken te verhelpen, niet zou compenseren, kon je een aanpassing van de prijs of korting aan de koper. Op geen enkel moment mag bovendien niet zijnde een ethisch handelen te verbergen of verhullen vehículopues gebreken, de wet bepaalt dat de verkoper is verantwoordelijk voor verborgen gebreken die de cochehasta zes maanden na de datum van verkoop kunnen presenteren.

goed schoon

Zoals voor het reinigen, dit is de sleutel, omdat het de koper het gevoel van zorg zullen versterken:

-Buiten het voertuig: Het is zeer belangrijk om een ​​grondige reiniging uit te voeren, Waterafvoer begeleid door te blijven cochecuando wij eisen het te laten zien.

-Vehicle Interior: Het is raadzaam om reclame stickers, papier leeg, etc. verwijderen Zuig is ook de sleutel, kunt u zelfs gebruik maken van een gespecialiseerd bedrijf moet zorgen voor de details te nemen zoals schoonmaken of vervangen van tapijten, trays en eventuele slot. Ten slotte is het belangrijk om de romp en het elimineren van geuren, zoals de snuif te reinigen door middel van een luchtverfrisser en een goede ventilatie.

Vertrouwen en garanties

De toekomstige koper zal willen zo veel mogelijk informatie te hebben en zal vragen waarop u moet duidelijk en naar waarheid beantwoorden vragen, het vermijden van misleiding. Om het vertrouwen, veiligheid en transparantie te bevorderen zal zeer nuttig zijn om rekeningen fixes en verbeteringen, evenals boekhouding te laten zien, het bestellen van hen chronologisch als zij het bewijs vormen dat de auto voor en dat ze hebben de termijnen gerespecteerd werden verzorgd geschikt voor onderhoudsbeurten.

Als ITV waren dicht bij volwassenheid, is het raadzaam om te passeren voordat de verkoop, zal het een extra garantie te bieden.

advertenties

Foto's, proberen om goede kwaliteit te hebben en niet te misleiden. De minimum zou de 6 basis foto's zijn onder andere: de voorkant, achterkant, zijkant, motor, interieur, alsmede accessoires en extra's niet tot de standaarduitrusting.
Met betrekking tot de gegevens en de kwaliteiten om zich te onderscheiden in de advertentie, bieden we duidelijke en relevante informatie, het vermijden van onduidelijkheden. Het belangrijkste zal het aantal kilometers en leeftijd. Andere belangrijke elementen voor de koper zijn: de registratie van een voertuig, het merk en model, de cocheno leed ongevallen, de toestand van het lichaam en het chassis, motor-status, de status van de bekleding, het type brandstof en consumptie, het aantal eigenaars die de auto hebben gehad, veiligheid accessoires en comfort, zijn op de hoogte van mantenimientosy de ITV zijn verstreken en, natuurlijk, de prijs.

formaliteiten

Op de website van de DGT de procedure en de nodige documentatie en eisen voor de verkoop van een voertuig detaillering.
Het is essentieel om zijn geslaagd voor de ITV, zich bewust zijn van alle betalingen als de belasting en hebben alle boetes en straffen voorafgaand aan de verkoop betaald.

Als u de auto heeft verkocht, moet u de verandering van eigenaar van het voertuig in het register van het Directoraat-Generaal van het verkeer te maken.

En vergeet niet ...

-Geef nooit het voertuig, zonder dat in uw handen de oorspronkelijke koopovereenkomst (Als particulier) of factuur (indien leveringen aan een aankoop) en een fotokopie van de identiteitskaart in Spanje koper (DNI / Green Card, als ze individuen, of CIF, of ze nu bedrijven). Als het een verkoop, moet u de btw op de factuur bevatten. Het is belangrijk om aan te geven in het contract de uren en minuten wanneer het voertuig leveringen: vergeet niet dat een boete van vaste radars en voor het niet hebben voorbij de ITV zal blijven komen als niet voorkomt in het register van voertuigen van eigenaar te veranderen.

-Vertelt de koper binnen 15 dagen u verzendt kopie van het kentekenbewijs waarin staat dat het voertuig al in uw naam. Als u dit document niet binnen 15 dagen hebben ontvangen, gaat u naar de afdeling Traffic te communiceren dat u het voertuig zijn verkocht.

U kunt ook geïnteresseerd

De overdracht van uw auto

Het veranderen van de auto in uw naam