PSA kondigt de werkelijke verbruik van 28 auto’s Peugeot, Citroën en DS

Gepubliceerd werkelijke verbruik van 28 modellen PSA GroupGepubliceerd werkelijke verbruik van 28 modellen PSA GroupGepubliceerd werkelijke verbruik van 28 modellen PSA GroupGepubliceerd werkelijke verbruik van 28 modellen PSA Group

In november 2015 in een media-context van diskrediet brengen van de automotive sector na de sprong voor motoren opgevoerde Volkswagen, PSA Group aangekondigd voornemens te zijn de klanten het verbruik van zijn auto's te publiceren in het werkelijke gebruik. Acht maanden later hebben we de resultaten. 28 modellen zijn gekozen voor de analyse van de merken Peugeot, Citroën en DS, op basis van de toegenomen omzet.

In de lijst die door het Franse bedrijf wordt gewaardeerd een maximaal verschil van maximaal 2,7 liter per honderd kilometer verbruik routes tussen laboratoriumgegevens en echt. Het grootste verschil presenteert de 3008 Peugeot 130 1.2 PureTech Begin met&Stop met zes-versnellingsbak en 17-inch wielen, consumeren laboratorium 4,9 liter tot 7,6 liter honderd en onder reële omstandigheden. Aan de andere kant is de Peugeot 208 1.6 100 BlueHDi met vijf-versnellingsbak en 16-inch wielen, waarvan de schommeling 1,2 liter per honderd kilometers. Over het geheel genomen is gebleken dat de verkregen metingen zijn vergelijkbaar met die klanten PSA (verkregen in onafhankelijke onderzoeken).

De meting wordt uitgevoerd door de PSA werden bepaald onder toepassing van het protocol gedefinieerd NGO Transport & Environment (T&E) en France Nature Environnement (FNE) en gecontroleerd door Bureau Veritas. Geïnspireerd door het Europese project RDE (Real Driving Emissions) brandstofverbruik wordt berekend door middel van een draagbare apparatuur in het voertuig geïnstalleerde (PEMS). De metingen werden uitgevoerd op de openbare weg open voor het verkeer (25 km van de stad, 39 km weg en 31 km op de snelweg) en feitelijke rijomstandigheden (Het gebruik van airconditioning, het gewicht van de bagage en passagiers, oneffen terrein, etc.).

20 modellen later dit jaar

Greg Archer, directeur van Clean transportvoertuigen & Milieu, "deze tests in het werkelijke gebruik klanten te voorzien van meer informatie representatieve testen in meer recente laboratorium, zodat nu kun je de meest efficiënte modellen te kiezen met volledige kennis van hun werkelijke verbruik".

Voor het einde van het jaar zal het PSA-concern de cijfers van de andere 20 modellen vrij te geven. Bovendien, zal een simulator waarmee klanten om te anticiperen op het verbruik van uw voertuig te bieden afhankelijk van uw rijstijl en gebruik (mix stad / rijweg / rijweg belading van de auto ...). ook, verschaffen ook een toepassing van ecorijden waardoor het verbruik en dus CO2 regelen. En 2017, het Franse groep gepubliceerde emissie van stikstofoxiden onder de voorwaarden van feitelijk gebruik van de klanten.

Lijst van reële verbruik in vergelijking met goedgekeurde

Peugeot auto's: het reële verbruik

Peugeot modellen

Citroen: het reële verbruik

Citroën-modellen

DS auto's: het reële verbruik

DS-modellen

U kunt ook geïnteresseerd

Europa keurt nieuwe tests van het werkelijke verbruik wltp

Auto's die het beste passen bij hun werkelijke verbruik in het goedgekeurde

Reële verbruik van auto's in de voorkant van de goedgekeurde 18% verschil