Skoda Superb 1.6 TDI Greenline: indrukken en het daadwerkelijke verbruik

Skoda Superb Greenline: eerste indrukkenSkoda Superb Greenline: eerste indrukkenSkoda Superb Greenline: eerste indrukkenSkoda Superb Greenline: eerste indrukken

Het antwoord op de vraag is duidelijk, geen. De nieuwe Skoda Superb 1.6 TDI 120 pk Greenline is een efficiënte uitvoering van de meest bijzondere, maar 4,3 l / 100 km in stadsverkeer en 3,3 liter / 100 km in extraurbano, zeker uit de buurt van de werkelijkheid. Ja, in dit geval het werkelijke verbruik verkregen door technisch centrum Nor overtollige dan geadverteerd door het merk.

deze nieuwe Skoda Superb 1.6 TDI Greenline 120 pk Hij heeft duidelijk gemaakt in onze vroege dagen van het bewijs dat de economie is een toonaangevende rol bij het aan het einde van onze straat gebruikelijke route van 199 kilometer, de boordcomputer Hij gooide een cijfer van net 4,1 l / 100 km. Still natuurlijk controleren of de computer niet loog of, en zo ja, of het door een overmaat of defect. Maar het meest opvallende is dat na de tour, en stoppen om het verbruik te meten, linker saloon een bereik van maar liefst 1.440 kilometer, bijna niets. Zoals gebruikelijk, dan controleren we dat de on-board computer is een beetje optimistisch ... en het duurde 8.570 liter voor volledig of wat hetzelfde is, eindverbruik opgenomen Hij bleef in 4,31 l / 100 km met een gemiddelde snelheid van 98,17 km / h.

Het werkelijke verbruik kan dus niet van worden record, maar bijna, bijna, en rekening houdend met de grootte en het gewicht van een Skoda Superb Greenline dat onze weegschalen Het is 1549 kilogram bereikt. Ter referentie, de Volkswagen Passat Bluemotion, lichter, bleef Real verbruik 4,22 l / 100 km.

Skoda Superb GreenlineSkoda Superb Greenline: eerste indrukken

Wat betreft de motor, Skoda Superb Greenline Het biedt dezelfde Versie 1.6 TDI 120 pk energie aanwezig in het bereik van de draagstoel, maar met enkele wijzigingen te verlagen: A spoiler op de achterklep, lichaam 1,5 cm dichter bij de grond (Met deze weerstandscoëfficiënt passeert 0,27 Cx tot 0,26 Cx) langer ontwikkelingen verandering met een zesde van 59,67 km / h per 1000 rpm, banden met lage rolweerstand (In onze unit, Continental ContiEcoContact 5) of een katalysator behoeften AdBlue.

En dynamische sectie in deze Skoda Superb Greenline niet veel verschillen met betrekking tot hun broeders in bereik, maar omdat in hun ontwikkeling, is het gebruikelijk schakelaar tussen de 4e en 6e snelheid als de route een beetje wikkelen of zeer heuvelachtig, zoals in het geval van sommige delen van onze test route.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De Skoda toekomst die zal aankomen tot 2019

Skoda Superb en Ford Mondeo Sportbreack

We kregen de nieuwe Skoda Kodiaq