Renault Twingo GT: reviews en het daadwerkelijke verbruik

Renault Twingo GT: Eerste indrukkenRenault Twingo GT: Eerste indrukkenRenault Twingo GT: Eerste indrukkenRenault Twingo GT: Eerste indrukken

Geen twijfel de drie-cilinder motoren benzine Ze worden opgelegd. Steeds meer fabrikanten kiezen voor dit type mechanische (en zelfs diesel) voertuigcategorieën ondenkbaar tot voor kort. Een voorbeeld hiervan is zo groot sedans Ford Mondeo of nieuwe SUV de Seat Ateca of 3008.

Die ons vandaag inneemt, en we hebben al in het bewijs, het is een beetje kleiner. Dit is de nieuwe Renault Twingo achterste motor en aandrijving van de achteras, echt atypische mechanische configuratie en ook aandelen van nauwkeurig Smart Forfour. Technische voordeel zien alleen de goede draaicirkel van de auto om de motor aan de voorkant niet dragen ... en de schade als de verlies van de romp en oververhitting uw vloer.

Deze keer kregen we voor de nieuwe Renault Twingo GT, de sportiefste versie engined TCE 0,9 liter (met turbo) en 110 pk macht. Het is een zeer snelle auto, running lange weg, maar vereist gewend aan zijn eigenaardige gedrag: dit is herstellende van zijn ophanging, de stuurinrichting en drijvende iets bijzonders stabiliteit.

Renault Twingo GT: hun verbruik

de het werkelijke verbruik die hij ons terug heeft gegooid Renault Twingo GT in onze eerste metingen op de weg zijn vrij hoog in vergelijking met wat toont hun bevoegdheid: 6,2 l / 100 km. Hoewel het waar is dat stad Het handhaaft de man met een redelijke 6,7 l / 100 km gemeten.

Renault Twingo GTDe meest directe natuurlijke concurrent van de nieuwe Renault Twingo GT nu is het VW UP! 1.0 TSi 90 pk (in afwachting van de aangekondigde GTi arriveert), een auto die aanzienlijk verbruikt minder: 4,7 l / 100 km snelweg en op slechts 5,6 l / 100 km in de stad. Een andere rivaal ook interessant is te vinden in de Peugeot 108 1.2 82 pk PureTech, een motor die, zelfs met minder paarden en zonder turbo, met name verdedigd met betrekking tot uitkeringen. Zoals voor hun consumptie ze zijn ook lager dan die van Twingo 4.9 l / 100 km snelweg en 6,2 l / 100 km in de stad. De scheidsrechter zou de Fiat 500 0.9 TwinAir Turbo 105 pk, motor heeft slechts 2 cylinders, maar betovert u met een wandeling en het geluid zo vreemd. Hun verbruik: 5,7 en 6,4 l / 100 km stad en de snelweg, respectievelijk.

Naar mijn mening, deze auto's zijn al volledig vervangbaar utilitaire leven, die echt uitstappen met het gedrag van veel hogere weg en een grootte die bij het parkeren van heden geen enkel probleem toe te staan, in aanvulling op de prijzen zeer licht met boven. Het belangrijkste voor mij zou zijn:

- Seat Ibiza 1.0 TSi 110 pk (5,1 en 6,5 l / 100 km stad en de snelweg, volgens onze metingen), model onweerstaanbare prijzen vanwege de dreigende ondergang.

- Peugeot 208 1.2 110 pk PureTech: 5,0-6,2 liter / 100 km.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Kleine sporten aankomen: Twingo GT en UP! GTi

Feitelijk verbruik: 10 auto's die minder uitgeven

VW Up! TSI: hun werkelijke verbruik