RC Lexus 300h: het werkelijke verbruik … en de eerste indrukken

RC Lexus 300h: eerste indrukkenRC Lexus 300h: eerste indrukkenRC Lexus 300h: eerste indrukkenRC Lexus 300h: eerste indrukken

We hebben al in Autopista.es de gloednieuwe Lexus RC 300h bewijs. Dit keer is de aanpak van de sport spectaculair Japanese Ik ben begonnen met onze gebruikelijke test Werkelijke job weg, voordat u deze in de komende dagen op de hellingen van INTA (National Institute of Aerospace Technology) om zijn prestaties stap te meten. En we begonnen met de gedachte dat Het is eigenlijk, bijna sports coupe versie van de huidige sedan IS 300h en daarom moeten we kijken naar een verbruik dat niet te ongelijksoortige saloon ging gewoon door onze handen in 2013 de CO2-uitstoot gehomologeerd 103 g / km (was het Euro 5) zou moeten zijn, tegenover de nieuwe euro 6 ziet er nu Deze coupe RC en standaardiseert 116 g / km C02. Dit vertaalt zich, ondanks het feit dat een Euro 6, omdat hun verbruik iets hoger zou zijn.

En het was niet: het was eigenlijk heel superieur. dus we beginnen onze reizen met RC Lexus 300h en als het verbruik Test is 300h weg die uitstekend 5,2 l / 100 km gemiddeld gemarkeerd, dit nieuwe Lexus sports coupe geregistreerd 6,5 l / 100 km. Al in gebruik en stedelijke manier, jaar na jaar van het Technisch Centrum en ratificatie van het grootste claim van deze hybriden is ongetwijfeld het lage verbruik in de stad, Als de IS 300h we verkregen 4,0 l / 100 met de RC 300h hebben we een aantal gevonden 4.8 l / 100 km. Hoger, maar toch goed. Benadrukt moet worden dat er een verschil in gewicht van 95 kg volle tank grotere lichtheid van IS 300h, hoewel we niet denken dat zo belangrijk is voor veel verschil opgenomen in het verbruik.

Meer details 300h Lexus RC

Onder verwijzing naar de waarde eerste indrukken u op voorwaarde dat deze Lexus RC 300h in onze reizen verbruik, dat wil zeggen een coupe die, ondanks zijn uiterlijk, nodigt niet uit tot misbruik van sportief rijden. Ten eerste, de manier waarop u uw vermogen te leveren, meer Soft misschien verwachten. Ten tweede, door de manier waarop het management werkt bij hoge snelheden zonder dat het te informatief en een tuning meer gericht op eenvoudig geleid. En ten derde, wederom door het type doos Automatische CVT, zoals altijd georiënteerd hybride extract hoog rendement monteurs die snel in sportief rijden zijn.

RC Lexus 300hZoals ik al zei op het moment dat ook de spectaculaire Lexus GS F met je geluid, laat me aandringen: Met dank aan Mark Levinson. Het is de beste die ik heb geproefd, zonder twijfel. Ik sluit mijn eerste analyse met een tip: Als je er leuk uit, niet een sportief rijden altijd de vraag op de aanval en vrij bewegen in de stad, deze Lexus RC 300h is een optie die je echt zult genieten van de auto, met een verzekerde stilte als u probeert om voorzichtig gas geven en kunt u ook een aantal pakketten te uploaden in uw goede laars 425 liter geverifieerd onze Technical Center.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Lexus RC 300h: hybride klasse coupe

Lexus GS F: hoeveel vandaag bracht echt een V8?

Seat Leon Cupra: het werkelijke verbruik ... en de eerste indrukken