Seat Ibiza 1.0 EcoTSI 95 CV: indrukken en het daadwerkelijke verbruik

Seat Ibiza 1.0 EcoTSI: eerste indrukkenSeat Ibiza 1.0 EcoTSI: eerste indrukkenSeat Ibiza 1.0 EcoTSI: eerste indrukkenSeat Ibiza 1.0 EcoTSI: eerste indrukken

met cijfers "op de tafel" Er is geen twijfel dat dit kleine tricilíndrico propeller 95 pk 1.0 EcoTSI Seat Ibiza geeft de mogelijkheid versnelling boven zijn dieselequivalent met een stuwkracht bij lage snelheden vrijwel direct geconfronteerd met een grotere responsietijd van de 1.4 TDI. Een ander voordeel van deze kleine blok zijn verdere verfijning, Het is moeilijk te vinden op de markt drie-cilinder aankomt minder trillingen binnen.

De echte vraag is als je echt compenseert kopen versus 1.4 TDI 90 pk, in de veronderstelling dat het belangrijkste was het brandstofverbruik. de Ibiza 1.0 EcoTSI 95 CV Het is gevormd met 5,2 l / 100 km snelweg en 6,2 l / 100 km rijden in de stad, hetgeen een gemiddelde 5,6 l / 100 km, hiervoor slechts 7/10 vergeleken met Diesel. Gezien deze gegevens en 1.500 euro prijsverschil dat de 90 pk sterke 1.4 TDI is nodig heeft reizen ten minste 150.000 km om te beginnen met iets op diesel te besparen, zonder te letten op het bereiken van dat cijfer zullen we meer geld hebben besteed aan onderhoud voor de dieselversie.

Seat Ibiza 1.0 EcoTSI 95 CVOm deze redenen en voor milieudruk zou niet verwonderlijk zijn dat voor de verwachte sommige fabrikanten om te stoppen met de marketing van een aantal dieselmotoren in bedrijfsvoertuigen. Ongetwijfeld, deze versie van benzine en 95 pk is volledig bevelen, zelfs als u het maken van meer dan 20.000 km per jaar, hoewel toegegeven toch gebracht interessant vier cilinders 1.2 TSI met zeer weinig hoger verbruik en een nog lagere prijs.

Seat Ibiza: voel goede auto

Niet lang geleden was ik op een Seat Ibiza, en ik moet toegeven dat ik was verrast dat de goede touch van alle onderdelen ervan, zelfs beter dan de laatste herinnering die ik had verlaten. Van het openen en sluiten van alle deuren één schakelaar in duiden kwaliteit. Ik denk dat een "round" auto, die alleen de leefbaarheid op de achterbank verbeteren en de voorstoelen zou lendensteunregeling verschaffen, omdat ze veel steun en kan ongemakkelijk.