Nieuwe Seat Ibiza 1.0 TSI 115 pk: eerste indrukken en het daadwerkelijke verbruik

Seat Ibiza 1.0 TSI 115 pk, getestSeat Ibiza 1.0 TSI 115 pk, getestSeat Ibiza 1.0 TSI 115 pk, getestSeat Ibiza 1.0 TSI 115 pk, getest

In de afgelopen jaren, heeft Seat erg makkelijk voor een positieve beoordeling van een van haar producten. De nieuwe Ibiza die heeft net begonnen met zijn zakelijke carrière is geen uitzondering, en hoewel niet zo prominent als het stilistisch zou kunnen zijn 3e generatie -dibujada door Walter De Silva, met als hoogtepunt een perfect combineren sober maar smaakvol design, met uitstekende interieurruimte bestrijden van auto C compacte segment.

in de Nieuwe Seat Ibiza, de meest significante winst in de ruimte voor de benen van de inzittenden van de achterbank -72 cm- en de hoogte op de achterbank -94 cm-, zwakke punten van het uitsteeksel model. de ccapaciteit hebben kofferbak niet bereikt de 350 officieren liters beloofd door het merk dezelfde overigens dat de uitgaande generatie meet, hoewel de 330 liter Ze zijn, samen met de Renault Clio, en met uitzondering van de Skoda Fabia, van de beste in de categorie. Ik had iets te verliezen als we bedenken dat de buitenkant lengte is vrijwel identiek, het verstrekken van de nieuwe Ibiza van tussen romp en cabine juiste is. In het interieur breedte is groter even hoogte weliswaar de deurpanelen dunner en gevoel van waargenomen kwaliteit lager met overmaat harde kunststof zonder vergunning materialen gelegerd hogere kwaliteit.

Seat IbizaSeat Ibiza 1.0 TSI 115 pk: daadwerkelijke verbruik en gedrag

Deze versie van de Seat Ibiza wordt aangedreven door tricilíndrico drijfgas -gasolina- 999 cm3 en 115 pk, een lichte winst -voor 110 pk- het niet vertalen in betere prestaties, ondanks het handhaven van een gewicht -Alleen 1.135 kg- en soortgelijke ontwikkelingen de vorige Ibiza. Deze daling is het gevolg van de toegenomen interferentie tractie controle en het koppel ongewijzigd. Over het algemeen is een oplosmiddel drijfgas voor de behoeften van de meeste drivers dat zonder de verfijning van een 4-cilinder, maakt ons vergeten dit feit met onmiddellijke levering van torque beneden 2,000 rpm en scheurde het vereist geen onnodig misbruik maken van de koppeling zoals in sommige motoren van hun rivalen. de consumptie verkregen onze tour weg Het staat op 5,2 l / 100 km en 6,2 l / 100 km in stadsverkeer, bijna op te nemen en onder concurrenten als de Renault Clio en Peugeot 208 met een dergelijk vermogen.

door gedrag, zonder afbreuk te doen aan de laatste twee generaties die al opmerkelijk waren, het feit is dat de Nieuwe Seat Ibiza wint aplomb en stuurprecisie, met de mogelijkheid om veranderingen aan de Seat Leon snijden basisprincipes afwerking en achtervering torsieas wielslip ondersteunen. Nogmaals, de Ibiza Het heeft alle ingrediënten om de verkoop leider te worden.