het werkelijke verbruik van de auto: Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI

Cactus Citroën C4 1.6 BlueHDI, reële verbruik testenCactus Citroën C4 1.6 BlueHDI, reële verbruik testenCactus Citroën C4 1.6 BlueHDI, reële verbruik testenCactus Citroën C4 1.6 BlueHDI, reële verbruik testen

de Highway Technical Center is het testen van auto's in reële rijomstandigheden gedurende meerdere decennia. Na het verkrijgen van meer gegevens komen overeen met de werkelijkheid, alle auto's van dezelfde reis. In dit geval, volgens onze databank, de Citroën C4 Cactus met motorisering Diesel 100 pk 1.6 BlueHDI Het is het soort auto SUV minder is besteed.

In deze nieuwe echte test rijden, Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI Het wordt onderworpen aan een zeer specifiek pad: één snelweg, waar hebben we geprobeerd om een ​​stand te houden aanhoudende snelheid 120 km / h; een snelweg en stuk van de bergwegen verschillende eisen ruimtes helling toeneemt en afneemt. U ziet, deze wegen zijn zeer specifieke routes die min of meer regelmatige basis kan worden gevonden in het echte leven chauffeurs.

in de voorwaarden gesteld door onze Technical Center en zijn gebruikelijke consumentenonderzoek, de Cactus Citroën C4 1.6 BlueHDI besteedt zeer weinig. In aanvulling op die welke kunnen deelnemen bij het rijden op de snelweg, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 108 km / h, weg algemeen beperkt tot 100 km / h, waarbij het mogelijk een gemiddelde van ongeveer 88 km / h bereiken in een bergpas, 26 km vanaf het begin van de opkomst en het einde van de afdaling hoogte -1200 m accu's, blijft ook de stand-by verbruiken weinig.

Cactus Citroën C4 1.6 BlueHDI en uitklapbaar in onze test

Een van de sleutels is dat, in snelwegen waarbij de drijvende tarief matig hoog, de Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI zorgt goed gebruik van een versnellingsbak lange ontwikkelingen: de motor bij lage snelheden steunt het gebruik van hetzij een vijfde van 53 km / h per 1000 rpm. Van de eigenaardige rijpositie, ook voor de bruuske instrumentatie zonder cuentarrevoluciones- kan het moeilijk zijn te waarderen vanaf het moment en je moet naar de dyno om het te specificeren: van iets meer dan 1.500 toeren per minuut levert 90 procent van een paar maximum is zeer hoog

Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDIbeide snelweg en snelweg, de Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI Hij is in staat om vloeiend te bewegen in de hoogste versnelling, de vijfde. Alleen moeten we putten uit de vierde -naast stap voor, bijvoorbeeld, de bevolking of waar de norm vereist snelheids- reductie tot repechos. Het is het rijden, dus het is waar dat de tijd moet worden gegeven aan Cactus Citroën C4 om de snelheid terug te krijgen wanneer dit wordt geconstateerd, bijvoorbeeld, strekt zich met een lagere snelheidslimieten (naar 80 km / h, de vijfde tour slechts 1.500 toeren per minuut en onder die snelheid en het nodig is om over te schakelen naar de vierde) motor, maar de verbruik is meer dan inhoud: Belachelijk laag. En meer voor crossover wiel en bijna geen kleine anderhalve meter hoog.

in de stijgen tot bergpassen Daar de scheuren veroorzaakt door deze combinatie van motor zelfs bereid maar weinig energie en open relaties veranderen elkaar hun lange uiteindelijke configuratie en slechts vijf tandwielen. Dus, afgezien van de strakste hoeken, de derde en de vierde is lang, kort. Dit maakt het van essentieel belang om bijna constant verandert er voor meer dan een paar kilometer. Het goede nieuws is dat de lichtheid C4 Cactus komt tot de hulp van de motor-transmissie en gewoon toestaan, zelfs inhalen door de opkomst van een tientallen kilometers lange afdronk met een lovenswaardig 8,2 l / 100 km; register wordt duidelijk verminderd met 40 procent na een vergelijkbare daling zowel in kilometers en hoogte.

Dus, waar verandering niet veel helpen om het verbruik te verminderen, neemt ook de lichtheid, resultaat van een opmerkelijke eenvoud, onder andere, de schenking en is opgelost, soms met verbeelding en design. Waarom de Cactus Citroën C4, zelfs met een aerodynamische afdeling te verbeteren, krijgen net zo concurrerend consumptie.

Citroën C4 Cactus 100 pk 1.6 BlueHDI: hun werkelijke verbruik

via

gemiddelde snelheid

verbruik

snelweg

104 km / h

4,7 l / 100 km

snelweg

88 km / h

3,6 l / 100 km

bergweg

58 km / h

5,0 l / 100 km

Gemiddeld verbruik in de test: 4,2 l / 100 km (Gemiddelde Technical Center: 4,1 l / 100 km)

U kunt ook geïnteresseerd

- Alle werkelijke verbruik van auto's

- Auto's minder uitgeven, echt, bewijs

- reële verbruik auto: VW Passat Bluemotion 1.6 TDI 120 pk

- Opel zet zich in voor het aanbieden van reële verbruik van hun auto's

- Prijzen van nieuwe auto

- Vergelijk tot drie auto's tegelijk

- Test Renault Clio 2016: prijzen en de eerste indrukken

- reële verbruik auto: BMW 116d Efficient Dynamics

- Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis