Toyota RAV4 Hybrid AWD: het werkelijke verbruik en de eerste indrukken

Toyota RAV4 Hybrid: eerste indrukkenToyota RAV4 Hybrid: eerste indrukkenToyota RAV4 Hybrid: eerste indrukkenToyota RAV4 Hybrid: eerste indrukken

We komen en de Toyota RAV hybride en het is tijd beginnen met het testen en na te denken. Standaardiseren hybride auto's met minder stroomverbruik meetcyclus is betrekkelijk eenvoudig omdat ze mogen en laten rollen voor een behoorlijk deel van het proces in zuiver elektrische modus. de realiteit in het rijden weg is dan over het algemeen heel anders, omdat alleen die auto's waar er sprake is van een goede set-up verkregen uitstekende resultaten.

Toyota is juist een van de toonaangevende merken altijd praten hybridisatie. We hebben reeds ontvangen eerste tests van de nieuwe eenheid Toyota RAV4 hybride, samen met AWD, dus het is tijd om eerst na te gaan hoe het consumeren van deze vernieuwde generatie. Weliswaar als gevolg van het type koppeling tussen elektrische en thermische motor (opbrengst 197 totaal CV), door te eisen dat een sterke versnelling, wordt de snelheid van de benzinemotor duidelijk gehoord van de binnenkant. Maar het is evenzeer waar dat het werkelijke verbruik van al haar hybride gamma is altijd lager dan zijn rivalen. Maak kennis met het punt.

Toyota RAV4 Hybrid AWD: minder uitgaven dan diesel?

Het werkelijke verbruik dat we in hebben verkregen Toyota RAV4 AWD hybride op onze gebruikelijke route-test weg is 7,18 l / 100 km, terwijl in gebruik in de stad Het voldoet aan een Zeer goede 5,84 l / 100 km, Het is aan te tonen dat deze hybride auto's niet te bevoordelen ritmes onderhouden weg. Denk aan de gegevens goedgekeurd door de fabrikant Het is, zoals altijd, het hoogst: 4,9 l / 100 km weg en 5,1 l / 100 km in gebruik in de stad.

Gratis online taxatieOp dit moment, zoals gezegd we nog maar begonnen met het testen Toyota RAV4 hybride versie van vierwielaandrijving, zeker als we meten het verbruik van variant 4x2 zal het aantal weg gesneden door niet te "slepen" de elektromotoras achterzijde. De dieselversie van het bereik met 150 pk en heeft voorwielaandrijving als eindresultaat zuiniger gebruik in lijnen buiten, en iets minder efficiënt in de stad. Maar houd er rekening mee dat een van de voordelen van een hybride is dat het niet onderworpen is aan verkeersbeperkingen, ze bijvoorbeeld optreden als gevolg van hoge vervuiling in steden.

De conclusie is dat, aangezien de economisch oogpunt, misschien niet Rente deze Toyota RAV4 AWD hybride in vergelijking met een diesel-art, maar er zijn anderen factoren in haar voordeel als een belangrijke blij om te gebruiken en raffinage die alleen kan de doorslag van deze hybride RAV4. Vooral wanneer de aankoop wordt gedaan om te willen een trendy SUV hebben ... en niet van plan om een ​​overmatige jaarkilometrage te maken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Toyota RAV4: 5 Redenen om te kopen

Toyota RAV4 prijzen

De RAV4 Toyota viert 20 jaar