Land Rover hekelt China JMC aan de Evoke kopiëren

Land Rover meeneemt naar de Chinese JMC rechter om de Evoke kopiërenLand Rover meeneemt naar de Chinese JMC rechter om de Evoke kopiërenLand Rover meeneemt naar de Chinese JMC rechter om de Evoke kopiërenLand Rover meeneemt naar de Chinese JMC rechter om de Evoke kopiëren

Er wordt vaak gezegd dat imitatie is de oprechtste vorm van vleierij, maar het lijkt erop dat Jaguar Land Rover Het houdt niet op zeer tevreden mee. Niet verrassend, heeft de Britse autofabrikant besloten opzeggen Jiangling Motor Company (JMC) voor een Chinese rechtbank om twee redenen: het schenden van haar intellectuele eigendomsrechten en oneerlijke concurrentie. De reden? Beschuldigd van het kopiëren van het ontwerp van de Range Rover Evoque.

De waarheid is dat deze praktijk is heel gebruikelijk in China. Merken zoals Geely, BYD en JMC bezit geen moeite mee wanneer ontwerpen geïnspireerd door buitenlandse fabrikanten. Chinese esthetiek van deze voertuigen is zo schaamteloos gezien als dat, het is makkelijk om te raden welk merk gekopieerd. Ja, altijd op het gebied van uiterlijke vormgeving: interieur en vooral de monteurs verschillend.

Landwind X7

Landwind weet hoe. Op het moment was het gecompliceerde differentiëren de Landwind MPV Opel Frontera en in 2014, de scène met de Landwind X7 en de Range Rover Evoque werd herhaald. Het leek zo dat ze de SUV Range Rover had genomen en had gewoon het embleem veranderd. Een paar jaar later, heeft het Britse merk besloten om actie te ondernemen op dit gebied nemen van de cate voor een rechtbank in Peking. Een zet dat er maar weinig fabrikanten uit te voeren en Je zou een precedent Als Land Rover de juridische strijd JMC wint het stimuleren van de andere bedrijven om juridische stappen te ondernemen.

10.000 orders in twee weken

Het verbaast actie, want het is normaal dat dergelijke klachten niet tot wasdom komen. De reden is simpel; in China is er een enorme maas in de wet en de wetten die de Aziatische markt zijn vrij zacht over vraagstukken van concurrentie tussen de merken. Gezien deze, de kans op het winnen van een rechtszaak zijn slank en daarom over het algemeen wereldwijde fabrikanten meestal geen actie te ondernemen. Bovendien de klacht kan zelfs keren tegen als het Chinese publiek van mening dat een buitenlandse onderneming is intimiderend binnenlandse concurrenten.

Landwind X7

Hoe dan ook, heeft Lange Rover besloten om op te staan ​​om Landwind. Acht maanden nadat de Britse auto van boord aan de oostelijke markt, de Chinese merk onthulde de nieuwe versie van zijn SUV X7 in november 2014 en twee weken na de release ontving meer dan 10.000 orders; JMC ook geschat in 2016 tussen de 80.000 en 100.000 eenheden van slechts dit model te verkopen. Met beide modellen in zicht, de enige echte verschil is de prijs. De Evoque kost meer dan het dubbele van de X7: 400.000 yuan (53.600 euro).

Twaalf jaar om een ​​zaak in China te winnen

Kritiek voor zijn flagrante gelijkenis snel aangekomen. beide SUV hebben een zeer vergelijkbare wijze bereid: zowel het dak en de vensters taps vanaf de voorzijde naar de achterzijde en de lijnen van het zijlichaam ze vrijwel identiek. Daarnaast is de grille X7 is iets ronder dan de Evoque. Alsof was dit niet genoeg is, kits bestaan ​​dat de kleine verschillen te elimineren tussen de twee auto's waardoor, bijvoorbeeld, zet het embleem van Land Rover in de X7 voor 17 euro.

Je kunt niet over het hoofd dat geschillen tussen Land Rover en JMC hebben tien jaar van de geschiedenis. Het was in 2006, toen de Britse fabrikant om zijn Chinese concurrent geconfronteerd in de rechtbank voor precies de Landwind merk beschouwd als zeer vergelijkbaar met Land Rover. Op dat moment ging de overwinning naar Jiangling Motor eindigde het registreren van de naam voor Europa. Ahead is een lang en vermoeiend proces, maar er is ruimte voor hoop. Honda nam twaalf jaar om een ​​zaak in China te winnen een lokale autofabrikant weinig bekend dat de CS-V gekopieerd.

U kunt ook geïnteresseerd

- Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

- Chinese versie van de meeste uitzinnige auto's

- Zotye SR8: dit is de Chinese kopie van de Porsche Macan