De big business van auto-onderdelen

De big business van auto-onderdelen

De economische crisis niet alleen van invloed op de vastgoedsector. Een ander zeer belangrijk om de economische gezondheid van de industrie van het land is ook uit elkaar valt als gevolg van de crisis: de auto. Ondanks de malaise in de verkoop (In 2007 meer dan 1,6 miljoen auto's werden geregistreerd en in 2012 het cijfer gedaald tot iets minder dan 0,7 miljoen eenheden) de auto was nog steeds van essentieel belang.

Spaanse families zagen hun inkomen elke keer als ze waren lager en koop een auto stopte zijnde een optie voor de meeste. Gewend aan auto's aan de minimum te wijzigen dat de oude getroffen door een storing, Ze ontdekten dat ze kunnen besparen door het kopen van auto-onderdelen. dus, de sector van de verkoop van onderdelen werd versterkt, hoewel rebound, met de komst van de crisis.

Het merendeel van de stukken die deel uitmaken van de voertuigen gewoon versleten met gebruik. meestal wanneer een auto kapot, gewoon alle onderdelen te vervangen. De rest van het voertuig zich in perfecte staat. Lagers, de stabilisatorstang, veerarmen of remschijven, zijn enkele van de meest voorkomende storingen. De prijs van de reparatie of delen van deze stukken 50 tot 250 euro.

Maar er zijn ook andere fouten die veel duurder als kan worden Bijvoorbeeld de ketenbreuk / tandriem (kan bereiken ongeveer 2000 euro) of turbocompressor (alleen het gedeelte kost ongeveer 1200 euro). Storingen in de elektronische controle-eenheid kan worden gerepareerd, maar als je te veranderen het stuk kost ongeveer 900 euro.

Onderdelen sector groeit

Volgens een rapport van DBK, de sector van de auto-onderdelen getroffen door een lichte terugval in 2012, samenvalt met de lancering van Pive Plan (de subsidie ​​voor de aankoop van auto's leveren een van de meer dan 10 jaar oud). In 2015, maar de aftermarket kende een herstel en kwam uit op 8.550 miljoen euro. Deze cake wordt gedeeld onofficiële workshops, die goed zijn voor 73% van de markt en de officiële workshops merk met de resterende 26,3%.

Hoewel de crisis begint te worden achtergelaten, de opwaartse trend in de detailhandel winkels bevestigd gratis vervanging Spanjaarden hebben geleerd om te zoeken naar auto-onderdelen op hun eigen om te besparen en verlengen de levensduur van hun voertuigen.

U kunt ook geïnteresseerd

-Meer schade: zodat ze mechanische problemen in 2016

-de verkoop van auto-onderdelen verdubbelt

-Amazon zal een zoekmachine auto-onderdelen te starten