Takahiro Hachigo, nieuwe president van Honda

Takahiro Hachigo, nieuwe president van Honda

Het ontslag wordt gemotiveerd door een jaar Fit hybride model heeft een aantal problemen ondervonden. Toegevoegd aan deze zijn talrijk doet denken aan de Takata airbags vervangen, ze zijn in staat te zijn geweest in verband met de dood van zes mensen.

"Ik denk dat deze maatregel is een poging van Honda om nieuwe horizonten te bereiken, iemand die harmonie verdedigt 'zei Takaki Nakanishi, CEO van Nakanishi Research Institute en veteraan auto analist.

Hachigo heeft verklaard dat het ontslag was een beslissing zelf, en 'zoals velen in Honda', geloofde dat hij Ito 'was klaar om verder te gaan als CEO ten minste voor een nieuwe termijn. "

De volgende CEO van het bedrijf gewerkt aan de Odyssey minivan en de CR-V crossover, waaruit sprong naar zijn huidige functie als CEO na een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering eind juni Honda. Hij is in het bedrijf sinds 1982 en is momenteel vice-president van R & D-afdeling van Honda in China.

Ondertussen, Ito nam als CEO van Honda in 2009, samenvalt met het begin van de crisis voor de automobielindustrie. In de daarop volgende jaren Ik had te maken met harde klappen in de verkoop, productie en winst. Vanuit zijn ontslag zal een adviseur van het bedrijf.